De beste microSD-kortene i 2024: Eksperttestet

0
14

Fra smarttelefoner og nettbrett til actionkameraer, dashcams og droner, microSD-kort er overalt, og er en viktig del av datafangst og -lagring for både forbrukere og profesjonelle.

Og la meg fortelle deg hva annet er overalt — dårlig kvalitet og til og med falske lagringskort. Den gode nyheten er at selv de aller beste microSD-kortene man kan kjøpe for penger ikke kommer til å ødelegge banken, og av hensyn til dataene dine er det vel verdt å bruke pengene på ekte kort. 

Også: Hva betyr alle disse microSD- og SD-kortnumrene og -bokstavene?

Hva er det beste microSD-kortet akkurat nå?

I løpet av årene har jeg testet mange microSD-er, med tanke på funksjoner som kapasitet, pris og ytelse. Basert på testene mine, er mitt valg for det beste microSD-kortet totalt sett SanDisk Extreme microSDXC for sin konsekvente kvalitet og oppnåelige pris. Ta en titt på de andre valgene mine for å se hvordan de står i forhold til hverandre og finne den som passer best for dine behov. 

De beste microSD-kortene i 2024

SanDisk Extreme microSDXC UHS-I

Beste microSD-kort totalt sett

SanDisk Extreme microSD-kort SanDisk/ZDNET

Pros & Ulemper ProsFlott, jevn kvalitet Mye for pengene Leveres med en microSD til SD-kortadapter Cons Mange forfalskninger ute der Kapasiteten topper ved 1 TB Flere detaljer

Tekniske spesifikasjoner: Kapasitet: Fra 32 GB til 1 TB | Lastingshastighet: Opptil 190 MB/s | Skrivehastighet: Opptil 130 MB/s | Ytelsesvurdering: 4K og 5K UHD-klar med UHS Speed ​​Class 3 (U3) og Video Speed ​​Class 30 (V30) | Ytelsesvurdering i appen: A2 (opptil 4000 lese-IOPS, 2000 skrive-IOPS)

Fortell meg at du trenger et microSD-kort, og sjansen er stor for at dette er det jeg vil anbefale. Jeg har brukt SanDisk microSD-kort i smarttelefoner, nettbrett, actionkameraer, dashcams og droner i mange år nå, og jeg har ikke sviktet et. 

Og kvaliteten gjør det ikke. må komme til en pris heller — du kan kjøpe et 1TB-kort for under $100.

Se nå på Amazon

Amazon Basics Micro SDXC-minnekort

Beste grunnleggende microSD-kort

Amazon Basics Micro SDXC-minnekort Amazon/ZDNET

Pros & Ulemper ProsEt enkelt kjøp for de som liker Amazon-merket Leveres med microSD til SD-kortadapter Ikke kommet over en forfalskning av dette merket Ideles Kan være dyrere enn andre alternativer Ikke like raskt som noen av de andre kortene Flere detaljer

Tekniske spesifikasjoner: Kapasitet: Fra 32 GB til 1 TB | Lastingshastighet: Opptil 100 MB/s | Skrivehastighet: Opptil 60 MB/s | Ytelsesvurdering: 4K og 5K UHD-klar med UHS Speed ​​Class 3 (U3) og Video Speed ​​Class 30 ( V30)  

Dette er kortet jeg anbefaler til de som enten er forelsket i Amazon Basics-merket, eller som er redde for å kjøpe et annet merke i frykt for å få et falskt kort. 

Jeg har brukt disse kortene mye i applikasjoner der hastighet ikke er et problem — for eksempel dashcams — og de har alle utført som annonsert. Jeg vil imidlertid avstå fra å bruke det til noe som er kritisk.

Se nå på Amazon

ProGrade Digital UHS-II microSD-kort

Beste microSD-kort for topp ytelse

 pro-grade-microsd ProGrade/ZDNET

Pros & Ulemper ProsHøy ytelse Laser-etset serienummer for å redusere forfalskninger 3 års garanti Advanced Recovery Pro Software for å gjenopprette skadede filer inkludert Ideles Kapasiteten topper med 256 GB Dyrt Flere detaljer

Tekniske spesifikasjoner: Kapasitet: Fra 64 GB til 256 GB | Lastingshastighet: Opp til 130MB/s | Skrivehastighet: Opptil 250 MB/s | Ytelsesvurdering: 4K og 5K UHD-klar med UHS Speed ​​Class 3 (U3) og Video Speed ​​Class 60 ( V60)    

Når jeg vil ha fart, er dette kortene jeg tyr til når jeg skal ta opp mye data. Med skrivehastigheter på 250 MB/s, er dette kortene jeg velger når jeg jobber med 5K-video, enten på bakken i actionkameraer eller i luften med en drone. 

Se nå på Amazon

Samsung PRO Endurance MicroSDXC-kort

Beste microSD-kort for CCTV- og bodycam-systemer

samsung-pro-microsd Samsung/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Høy utholdenhet Rask nok for 4K-video 5-års garanti Cons Kapasiteten topper med 256 GB Flere detaljer

Tekniske spesifikasjoner:  Kapasitet: Fra 32 GB til 256 GB | Utlastingshastighet: Opptil 100MB/s | Skrivehastighet: Opptil 40MB/s |& #xA0;Ytelsesvurdering: 4K og 5K UHD-klar med UHS Speed ​​Class 3 (U3) og Video Speed ​​Class 30 (V30) 

Hvis du kommer til å skrive mye til et microSD-kort, er dette kortene for deg, da de er designet for å gi opptil 16 år – utrolige 140 160 timer – med kontinuerlig opptakstid for 256 GB-versjonen, samtidig som den tilbyr lese- og skrivehastigheter på opptil 100 megabyte per sekund (MB/s) og 40 MB/s, henholdsvis.

Les anmeldelsen: Disse nye Samsung microSD-kortene støtter opptil 16 år med kontinuerlig opptak

Se nå på SamsungView nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Lexar Professional microSDXC UHS -I microSD-kort

Beste microSD-kort for profesjonelle fotografer

Lexar Professional microSDXC UHS-I microSD-kort Lexar/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Godkjent merkevare Utmerket merittliste Livstidsgaranti UndelerDyrere enn konkurrentene Flere detaljer

Tekniske spesifikasjoner: Kapasitet: Fra 64 GB til 1 TB | Lastingshastighet : Opptil 160MB/s | Skrivehastighet: Opptil 130MB/s | Ytelsesvurdering: 4K og 5K UHD-klar med UHS Speed ​​Class 3 (U3) og Video Speed ​​Class 30 (V30) | Ytelsesvurdering i appen: A2 (opptil 4000 lese-IOPS, 2000 skrive-IOPS) 

Det er umulig å dekke lagringsmedier for kameraer uten å inkludere Lexar, siden det er et av de merkene som har eksistert siden lagringens morgen. God ytelse, utmerket begrenset livstidsgaranti og et annet merke som ikke svikter meg.

Se nå på Amazon. Se nå på B&H Photo-Video flere kjøpsvalg

Hva er det beste microSD-kortet?

ZDNETs valg for det beste generelle microSD-kortet er SanDisk Extreme, men å begrense det beste microSD-kortet er ikke en enkel oppgave. Det er fordi du kan ha forskjellige kort for forskjellige applikasjoner. For eksempel kan en person favorisere ytelse, mens en annen kanskje vil ha høy utholdenhet, og en annen er budsjettbevisst. Heldigvis finnes det mange alternativer for ekstra lagringsplass som kan variere fra bare noen få dollar til over hundre, med forskjellige lagringstilbud og lese- og skrivehastigheter. 

Merke

Pris

Lesehastighet (MB/s)

Skrivehastighet (MB/s)

SanDisk Extreme

Fra $12

190

130

Amazon Basics

Fra $20

100

60

ProGrade Digital

Fra $55

130

250

Samsung PRO Endurance

Fra $8

100

40

Lexar Professional

Fra $13

160

120

*MSRP i skrivende stund. Vær oppmerksom på at faktiske priser kan variere avhengig av tilgjengelige salg, tilbud, rabatter og kuponger.

Hvilket er det rette microSD-kortet for deg?

 ZDNETs valg for det beste generelle microSD-kortet er SanDisk Extreme, men å begrense det beste microSD-kortet er ikke en enkel oppgave. Ta en titt på de andre toppvalgene våre og se hvordan de er sammenlignet med hverandre, og til dine behov. 

< /table>

Hvordan vi tester microSD-kort

ZDNET anbefaler kun produkter vi selv har testet eller forsket på, og selv om det er mange microSD-alternativer på markedet, er ikke alle kort bygget likt. Her er noen andre faktorer jeg tok i betraktning da jeg testet og kuraterte de beste valgene mine. 

Bruk i den virkelige verden: Når jeg tester microSD-kort, bruker jeg dem i en rekke systemer fra kameraer og droner til CCTV-systemer under både enkle og tøffe forhold, for å få en følelse av hvordan de faktisk fungerer i den virkelige verden.Merkevaretillit:Jeg har vært fotograf og videograf i et par tiår, og droneoperatør i nærmere ti år, og i løpet av den tiden har jeg hatt sjansen til å bruke alle disse microSD-kortene i virkelige situasjoner. Dette er kortmerkene jeg bruker og stoler på.Referansemål: Jeg er også ganske nerd, og har utført både virkelige og syntetiske referanser på disse lagringskortene. For benchmarking bruker jeg AmorphousDiskMark og BlackMagic Disk Speed ​​Test.

Bør du alltid gå for det største microSD-kortet du kan kjøpe?

Nei. Faktisk har jeg sett folk få problemer og miste mye data med dette, ikke på grunn av microSD-kortet, men på grunn av deres egen dårlige praksis. Et terabyte microSD-kort kan inneholde mye data, men det kan føre til problemer hvis du ikke tømmer det regelmessig og en dag faller kameraet i havet eller dronen din flyr bort for aldri å bli sett igjen.

< p>Dette er grunnen til at jeg foretrekker å ha en håndfull mindre kort. På denne måten endrer jeg dem regelmessig, og hvis jeg mister data, er tapet begrenset.

Hvor robuste er microSD-kort?

Veldig robuste! 

< p>De er vanntette, fallsikre, slitasjesikre og motstandsdyktige mot magneter, røntgenstråler og ekstreme temperaturer.

Hvordan oppdager du et forfalsket microSD-kort?

Det kan være vanskelig å gjøre dette. Måten mange finner ut på er at kortet deres enten dør eller ikke har i nærheten av den oppgitte kapasiteten.  

Andre, mer subtile gaver inkluderer at trykket på kortet er av dårlig kvalitet eller feil, og billig emballasje.

Den beste måten å unngå forfalskninger på er å kjøpe fra en velrenommert utsalgssted.

Finnes det alternative microSD-kort verdt å vurdere?

Ja, men jeg kommer til å styre unna billige eller rimelige microSD-kort, rett og slett fordi oppføringen min ovenfor har noen flotte kort til en god pris, og å gå billigere er falsk økonomi.

Men her er et par kort som kan interessere deg – et 1,5 TB-kort og en 3-pakke med 128 GB-kort til en god pris.

Se på AmazonSe på Amazon

Velg dette

strong> microSD-kortmerke

Hvis du vil eller er… x2026;

SanDisk Extreme

Vil ha en fantastisk allrounder som passer for de fleste applikasjoner.

Amazon Basics

Du er bekymret for forfalskede kort med mer fremtredende merkevarer.

ProGrade Digital

Du tar opp masse video og vil ha lynraske skrivehastigheter.

Samsung PRO Endurance

Du tar opp 24/7/365 til kortet med CCTV eller bruker det i et bodycam eller dashcam.

Lexar Professional

Du er en profesjonell og du vil ha et merke som har eksistert i evigheter og en begrenset livstidsgaranti.