Den beste budsjetttelefonen jeg har testet i 2024 er ikke fra Google eller Samsung

0
12
Baksiden av Nothing-telefonen ( 2a) på betong. Max Buondonno/ZDNET

ZDNETs viktige ting

Nothing Phone 2a er kun tilgjengelig i USA via et GitHub-utviklerprogram. Det er en smart smarttelefon for prisen, med et unikt grensesnitt, et opplyst bakdeksel og solid batteri. Kamerakvaliteten vil kanskje ikke kutte det for noen brukere, og det mangler detaljhandel i USA, noe som gjør det vanskelig å skaffe seg.

Ingenting, selskapet grunnlagt av ex-OnePlus-medgründer Carl Pei, har en ny smarttelefon kalt Phone 2a. Den koster $349, og det er en av de beste budsjetttelefonene jeg noen gang har brukt. Så du kan forestille deg min skuffelse over at den ikke kommer til USA, i hvert fall ikke på den måten du tror.

Også: Ingenting Phone 2 anmeldelse: Hvis 'being extra' var en Android-telefon

2a er i utgangspunktet en budsjettversjon av fjorårets Phone 2, og er den telefonen Ingenting håper brukere av Phone 1 vil oppgradere til, men den vil kun selges i USA gjennom et utviklerprogram, ikke et tradisjonelt salg kanal. I mellomtiden kan de i markeder som Storbritannia og India gå og kjøpe det direkte fra Nothing.tech og andre forhandlere.

Det er ingen hemmelighet at USA er et vanskelig marked å penetrere når det kommer til å sende en ny smarttelefon, så det overrasker meg ikke at Phone 2a offisielt ikke kommer i salg her. Likevel er det en fantastisk smarttelefon for prisen, og jeg kan ikke la være å tenke på hvor kult det ville være å ha den i USA.

Kjøp Nothing Phone 2a

Kjøp Nothing Phone 2a

$349 på Us.nothing

Når vi snakker om designen, er det en veldig komplett pakke, noe som vanligvis ikke er et høydepunkt på telefoner under $400. Ingenting inkluderer det signaturgjennomsiktige glasset på baksiden, slik at du kan se komponentene under, inkludert NFC-spolen i toppen bak kamerasensorene (som gir telefonen “øyne”, som ingenting sier). Du vil også finne en haug med andre designsignaler som lysbånd, et grensesnitt som bruker former som firkanter og rektangler, og en liten rød aksent til høyre, som alle gir telefonen 2a en eksplisitt unik karakter. Jeg fikk den svarte modellen til å vurdere, men den hvite modellen ser spesielt kul ut, ettersom de interne komponentene er mer synlige.

Også: Jeg har testet 40 telefoner det siste året, og disse er de aller beste

Når vi snakker om kule funksjoner, inkluderer ingenting sitt Glyph Interface på baksiden av Phone 2a. Det er ikke så komplisert som tidligere Nothing-telefoner, men du kan fortsatt gjøre ting som å stille inn tidtakere, spore Uber-statusen din, spille spesielle lysmønstre for spesifikke varsler, og – viktigst av alt – synkronisere lysene til musikken din gjennom Glyph-komponist. Det er en av de mest unike funksjonene på en smarttelefon jeg noen gang har brukt, og den gjør opplevelsen mye morsommere enn et vanlig håndsett.

De bakre kameraene på Nothing Phone (2a). Max Buondonno/ZDNET

Skjermen er en av de beste jeg har sett på en budsjetttelefon. Ingenting inkluderer et 6,7-tommers AMOLED-panel med 120Hz oppdateringsfrekvens og 1300 nits lysstyrke. Vanligvis vil du finne spesifikasjoner som dette på en telefon som koster minst $600, så å finne dem på en telefon som er nesten halve prisen er sjelden. I tillegg er det en fingeravtrykkleser under skjermen som fungerer like bra som enhver flaggskiptelefon.

Værwidgeten på Nothing Phone (2a). Max Buondonno/ZDNET

Inne i Phone 2a bor en tilpasset Dimensity 7200 Pro-prosessor som MediaTek utviklet i samarbeid med Nothing. Sammen var selskapene i stand til å optimere Phone 2a-ytelsen til det punktet hvor du får pålitelig høye hastigheter og solid batterilevetid. Jeg ble spesielt overrasket over dette, ikke fordi jeg ikke stoler på Nothing for å optimalisere et brikkesett, men fordi hver budsjett MediaTek-brikke jeg noen gang har brukt har vært treg og upålitelig. Denne brikken er imidlertid en solid ytelse for prisen.

Sammen med 12 GB RAM og 256 GB lagring, leverer Phone 2a solid hverdagsytelse for både rudimentære oppgaver og til og med litt spilling. Jeg har likt multitasking mye på denne telefonen, da apper har en tendens til å holde seg åpne i bakgrunnen en stund, og optimaliseringene Ingenting har gjort til programvaren gjør det enkelt å zippe rundt og ikke kjøre inn i noen store nedganger. Jeg har bare opplevd en håndfull hikke under testingen min, men det er å forvente fra en telefon til dette prispunktet.

Glyfgrensesnittinnstillinger på Nothing-telefonen (2a). Max Buondonno/ZDNET

Batterilevetiden er også solid. Det er en stor 5000 mAh-celle inni som enkelt kan vare en hel dag med tung bruk. Hvis du bruker telefonen litt mindre i løpet av dagen, kan den til og med flyte inn på den andre dagen på samme lading. Når det er på tide å lade opp, er det 45 W hurtiglading som kan fylle opp veldig raskt, noe som kan veie opp for mangelen på trådløs lading.

Når det gjelder programvare, leveres Phone 2a med Android 14 ut av esken med Nothing OS 2.5. Ingentings tilpassede grensesnitt omfavner merkevarens punktmatrisedesignfilosofi, til det punktet hvor du kan bytte ut fonter og app-snarveier med en mengde prikker og svart-hvitt-ikonografi. Alt spiller inn i Nothings oppdrag om å hjelpe deg med å bruke telefonen mer bevisst i stedet for impulsivt (for eksempel er du mindre fristet til å sjekke TikTok “rekke raskt” hvis ikonet er svart og grått). Det unike brukergrensesnittet er ikke for alle, men det føles mye lettere og vennligere å bruke enn noe som Samsungs One UI eller OnePlus'; OxygenOS.

Også: Glem Pixel 8a: OnePlus 12R på $400 kan være den mest verdifulle Android-telefonen i år

Ingenting lover tre år med store OS-oppgraderinger og fire år med sikkerhetsoppdateringer for Phone 2a , som er minst et år mer enn hva de fleste telefoner på under 400 dollar får. Dette gjør det enkelt hvis du planlegger å bruke telefonen i to til tre år, den vanligste livssyklusen for de fleste nye smarttelefoner i dag.

Det er ikke mange ulemper med Nothing Phone 2a, men det er noen. For eksempel fungerer det ikke på Verizon, det har svak IP54 vanntetting, og som jeg nevnte før, er det ingen trådløs lading. Men den største ulempen er kamerakvaliteten, som kan forventes fra en budsjettsmarttelefon.

Dagslyseksempel fra 50 MP hovedkamera på Nothing Phone (2a) .

Dagslyseksempel fra 50 MP hovedkamera på Nothing Phone (2a) .

Max Buondonno/ZDNET

Dagslyseksempel fra 50 MP ultrabredt kamera på Nothing Phone ( 2a).

Dagslyseksempel fra 50 MP ultrabredt kamera på Nothing Phone ( 2a).

Max Buondonno/ZDNET

Sample med lite lys fra 50 MP hovedkamera på Nothing Phone (2a) ).

Sample med lite lys fra 50 MP hovedkamera på Nothing Phone (2a) ).

Max Buondonno/ZDNET

Hovedkameraet på 50 MP på baksiden er grei nok i god belysning, men med den noe begrensede blenderåpningen på f/1.88 og en skuffende nattmodus faller sensoren fra hverandre når lysene blir svake. 50MP ultra-wide er den samme historien; Jeg er en fan av 114-graders synsfelt, men med mangel på detaljer og manglende evne til å forbli konsistent om natten, er kameraet bare godt i godt opplyste landskap.

Også : 5 enkle måter å ta bedre videoer på Android

Kameraet på Phone 2a har imidlertid noen triks i ermet. Den bruker Ultra HDR som kombinerer Nothings HDR-algoritmer med Googles HDR-hakker i Android for å levere renere, mer naturtro prosessering etter å ha trykket på utløserknappen, mens Motion Capture hjelper deg med å ta bilder av motiver i bevegelse og Portrait Optimizer gjør portrettbildene dine mer tiltalende. Disse funksjonene gir ikke en vesentlig bedre kameraopplevelse enn andre $350 smarttelefoner, men i det minste i godt opplyste miljøer kan du se dem fungere.

ZDNETs kjøpsråd

Hvis du handler for 400 dollar for en ny telefon, vil du komme over enheter som Samsung Galaxy A54 5G, OnePlus 12R, og til og med Google Pixel 7a når den er til salgs. Hver av disse telefonene vil utvilsomt ha en eller to store fordeler fremfor Phone 2a, som Pixels kamera eller Samsungs skjermkvalitet.

Men Phone 2a er en så solid, unik enhet at jeg synes det er verdt å ta sjansen på. Selv om Nothing ikke er den mest etablerte spilleren på smarttelefonområdet, er jeg veldig imponert over hva Phone 2a er i stand til. Dens blanding av spesifikasjoner og unike design gjør den til en av de beste budsjetttelefonene du kan kjøpe. Så så lenge du er i et marked der det er tilgjengelig, er det absolutt verdt å vurdere.