MacBook Pro vs MacBook Air: Hvordan bestemme hvilken bærbar Apple-modell du skal kjøpe

0
9
MacBook Air og MacBook Pro på energigul bakgrunn Jason Hiner/ZDNET

Hvis du er på jakt etter en ny MacBook, lurer du kanskje på om det er mer fornuftig å kjøpe en MacBook Pro eller en MacBook Air. Apple har vært opptatt med å oppdatere MacBook-serien, siden selskapet har gitt ut mer enn fem nye MacBook-konfigurasjoner og pensjonert mer enn tre andre i løpet av de siste 18 månedene. 

Når du kjøper en MacBook, Jeg vil vurdere datamaskinens skjermstørrelse, lagringskapasitet, datakraft og pris. For eksempel er 2022 13-tommers og 2024 13-tommers MacBook Air begge Air-modeller, men har forskjellige brikker, så de bærbare datamaskinene varierer i ytelse, effektivitet og batterilevetid.

Også:  Apples M3-, M3 Pro- og M3 Max-brikkesett: Alt du trenger å vite

De nyeste MacBook Pro- og MacBook Air-modellene inkluderer Apples M3-brikker, som er enda mer effektive og dyktige enn M2-brikkene. I denne situasjonen, tenk på deg selv som å være som gullhår; du blir konfrontert med fem forskjellige MacBook-modeller, men du må finne den som passer akkurat for deg. Så før du bestemmer deg for hvilken du skal kjøpe, la oss dekke hovedforskjellene mellom Pro og Air.

Hva er forskjellen mellom MacBook Pro og Air?

Tro det eller ei, det er en rekke forskjeller mellom MacBook Pro og MacBook Air. De største forskjellene mellom de to er priser og datakraft. Den rimeligste MacBook Pro med en M3-brikke vil koste mer enn den rimeligste Air med en M3-brikke. Pro-en er imidlertid kraftigere, takket være den oppgraderte innvendige delene under panseret.

Anmeldelse: MacBook Pro (M3 Max): En bærbar datamaskin i klassen for en AI-drevet alder

M3 MacBook Pro-modellene har mer enhetlig minne, lengre batterilevetid, flere porter (inkludert HDMI og SD-kort), og generelt sett en mer sofistikert GPU og CPU enn Air-motpartene. Det er to MacBook Pro-skjermstørrelser: 14-tommers og 16-tommers.

M3 MacBook Pro har forbedrede interne databehandlingsdeler for større effektivitet og ytelse. Det er tre brikker i M3-familien: M3, M3 Pro og M3 Max. M3-modellene har forbedrede mediemotorer for å håndtere videoavspilling. M3-brikkene har samme mengde CPU- og GPU-kjerner og nevrale motorer som M2-brikkene, og både M2- og M3-brikkene kan støtte samme mengde enhetlig minne.

Ifølge Apple, M3 brikkene er 15 % raskere enn M2-brikkene, så hvis du nylig har oppgradert til en M2 MacBook Pro, er du ikke evigheter bak på datamaskinkraft.

MacBook Pro (M3 Max) i Space Black

Her er 16-tommers MacBook Pro.

Jason Hiner/ZDNET< /figur>

Hvis du leter etter en ny 13-tommers MacBook Pro, sluttet Apple dessverre med 13-tommers MacBook Pro etter utgivelsen av den nye 14-tommers MacBook Pro. Du kan ikke lenger kjøpe en 13-tommers MacBook Pro på Apples nettsted. Apple avviklet også salget av 14-tommers og 16-tommers MacBook Pro-modeller med M2 Pro- og M2 Max-brikker.

Også: M3 MacBook Pro med topp-spesifikasjoner? Du vil bli overrasket over hvor langt det er under $10 000

14-tommers og 16-tommers Pro kan utstyres med Apples nye M3 Pro- og M3 Max-brikker, og du kan kjøp en 14-tommers Pro med den grunnleggende M3-brikken. Hvis du går stort med 16-tommers Pro, må du forstå at de eneste alternativene dine er M3 Max- eller M3 Pro-brikkene, som vil øke prislappen.

De oppgraderte brikkesettene er kraftigere enn de grunnleggende M2-brikkene som finnes i 2022 13-tommers MacBook Air. Disse oppgraderte brikkene gjør 14-tommers og 16-tommers Pro egnet for redigering av profesjonelle videoopptak (opptil 8K), gjengivelse av 3D-kunst, produksjon av musikk og redigering av høyoppløselige bilder i Adobe Photoshop.

Men jo mer kraft du vil ha med 14-tommers og 16-tommers MacBook Pro, jo dyrere blir den bærbare datamaskinen. 14-tommers Pro starter på $1 599 og kan, med brikke- og internlagringsoppgraderinger, gå opp til $3 199. 16-tommers Pro starter på $2499 og, med interne oppgraderinger, går opp til $3999.

Hvis du har bestemt deg for at du vil ha en MacBook Pro og trenger mer veiledning for å finne ut hvilken Pro-modell som fungerer best for du, sjekk ut  ZDNETs M3 MacBook Pro-kjøpsveiledning. 

Apple MacBook Air M3

15-tommers MacBook Air er den største i sitt slag, men mangler sidehøyttalerne som finnes på Pro modeller.

Kerry Wan/ZDNET

2022 13-tommers MacBook Air kommer kun utstyrt med Apples M2-basebrikke, og 2024 13-tommers og 15-tommers MacBook Air kommer kun med M3-basebrikken. Mangelen på Pro- og Max-brikker betyr imidlertid ikke at Air er en datamaskin som er mindre enn kapabel. MacBook Air er tynnere og lettere enn Pro fordi den har mindre intern maskinvare, og avviser arbeidsporter som HDMI og et SD-kortspor, og en kjølevifte. I stedet satser Apple på effektiviteten til sjetongene sine for å beholde de bærbare datamaskinene' varmeavledes og godt stabilisert.

Også: M3 MacBook Air vs. M2 MacBook Air: Hvilken bærbar Apple bør du kjøpe?

Og, selvfølgelig, mindre maskinvare betyr at MacBook Air er rimeligere, men du kan legge til noen få oppgraderinger. For 13-tommers Air kan du velge mellom to M2-brikkekonfigurasjoner, da den ene M2-brikken har to flere GPU-kjerner enn den andre. Oppgradert GPU betyr at datamaskinen din kan behandle grafikk mer effektivt, noe som gjør 4K-videoredigering raskere og jevnere.

I fjor sommer annonserte Apple en 15-tommers MacBook Air med en M2-brikke, men avviklet enheten med introduksjonen av M3 15-tommers Air. Selv om 15-tommers M2 Air hadde en kort kjøring, er den fortsatt et flott alternativ for de som leter etter en Air med oppdaterte funksjoner. Du kan imidlertid ikke kjøpe den helt ny fra Apple. Du kan kjøpe den renovert fra Apple, eller du kan kjøpe den ny til en rabattert pris på Best Buy. 

M3 13-tommers Air starter på $1 099, og går opp til $1 499 hvis du maks. ut den interne lagringen og øke GPU. M3 15-tommers Air starter på $1299 og går opp til $1699 i bytte mot mer intern lagring og enhetlig minne.

Hvis du er sikker på at du vil ha en M2 MacBook Air og trenger mer hjelp til å bestemme hvilken Air som skal flyte båten din, sjekk ut ZDNETs M2 MacBook Air-kjøpsguide. Hvis du vurderer å kjøpe en M3 MacBook Air og vil vite hvordan den står seg opp mot M2 Air-modellene, sammenlignet vi spesifikasjonene for å hjelpe deg med å bestemme hvilken som er best for deg.

Hvilken MacBook er riktig. for deg?

Svaret avhenger sterkt av hvordan du ser deg selv ved å bruke de bærbare datamaskinene og hvordan skjermstørrelse og vekt inngår i den ligningen. En pålitelig datamaskin er en investering; du ønsker ikke å bruke for mye på en overkvalifisert bærbar datamaskin, men du ønsker ikke å kjøpe en datamaskin som ikke er kraftig nok til dine behov.

Hvis du er en grafisk designer, musikkprodusent, profesjonell fotograf, videograf, 3D-artist eller iOS-spill- og apputvikler, vil en MacBook Pro være veien å gå når det gjelder MacBooks. Pro-modellene kan håndtere intens grafikkbehandling og mer programvare som kjører i bakgrunnen uten vesentlig etterslep, overoppheting eller tregere.

MacBook Pro (M3 Max) med ny MacOS Sonoma-låseskjerm

Kjøp MacBook Pro

Se nå hos Apple

Hvis du er student eller noen som tilbringer mesteparten av tiden din i Microsoft Office Suite eller Google Suite, kan en MacBook Air passe bedre. Hvis du vil at en MacBook skal tilfeldig surfe på internett, se YouTube eller Netflix, svare på e-poster og FaceTime vennene dine, så er Air-modellen dyktig til å håndtere disse oppgavene og vil ikke legge en byrde på ryggen din mens du sleper den rundt. .

MacBook Air 15-tommers skjerm

Kjøp MacBook Air

Se nå hos Apple

Uansett hvilken modell du kjøper, er en MacBook utmerket for brukere som ønsker å utvide sitt personlige Apple-økosystem med en enhet som fungerer sømløst med iPhone, AirPods , Apple Watch og andre produkter. Handoff lar deg for eksempel bytte FaceTime-anrop mellom MacBook og iPhone, og MacBook kan enkelt få tilgang til iPhone-filer, meldinger, kontakter og bilder.