Microsoft vil trekke støpselet til Amazons Android-appbutikk for Windows 11

0
12
Vink farvel til Amazon appstore for Windows 11 skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvor mange av dere har noen gang installert og kjørt Android-apper fra Amazons appbutikk på Windows 11? Løft opp hendene. OK, det var det jeg tenkte. 

Vel, jeg hater å dele det til dere tre som rakk opp hendene, men dere har bare ett år igjen til å nyte Amazons appbutikk. Det stemmer:  Microsoft har kunngjort at de avslutter støtten for detaljhandelsgigantens Android-appbutikk 5. mars 2025. Når den skjebnesvangre dagen kommer, vil du ikke lenger kunne få tilgang til app store for å laste ned nye apper eller bruke Android-apper du allerede har installert.

Også: Slik konfigurerer du Windows 11 uten en Microsoft-konto

I en FAQ-side på nettsiden sin delte Amazon også nyheten om at Microsoft avslutter støtten for Windows Subsystem for Android 5. mars 2025. WSA er nødvendig for å kjøre Android-apper i Windows 11, noe som betyr at appbutikken ikke lenger vil fungere .

Eventuelle apper du allerede har installert på denne måten vil fortsette å fungere frem til fristen 5. mars. Men mellom nå og da kan det hende at enkelte apper ikke fungerer fullt ut, avslørte Amazon. Hvis du har installert apper fra butikken, men mistet oversikten over dem, kan du finne dem ved å søke etter navn eller ved å åpne Amazon Appstore-appen og gå til delen Mine apper.

Hvis du allerede har avinstallert Amazon Appstore eller aldri har brydd deg om å installere den i utgangspunktet, kan du laste den ned for nå fra Microsoft Store. Du kan også installere apper du har lastet ned men siden fjernet på nytt ved å gå til Mine apper-delen og velge de du vil bruke igjen.

Også: Windows 11's stor ny oppdatering er full av AI og ruller ut nå – her er hva som er i den

Og for de av dere som liker ideen om å hente Android-apper fra Amazon, vil du fortsatt kunne få tilgang til og bruke Amazons appbutikk på en Fire TV, et Fire-nettbrett og Android-enheter.

I sine respektive kunngjøringer delte verken Amazon eller Microsoft årsakene til at Android-undersystemet og Amazon Appstore forsvinner. Men jeg vil ha en gjetning: ingen brukte dem. Microsoft har for vane å avvise og eliminere funksjoner i Windows som ingen bruker.

Amazon Appstore ble levende på Windows tidlig i 2022 da Microsoft utpekte integrasjonen som en grunn til å oppgradere til Windows 11. Fra starten av -go, men appbutikken var begrenset: den tilbød bare Android-apper fra Amazon, ikke fra Google.

Jeg prøvde Amazons appbutikk i Windows 11 noen ganger, delvis av nysgjerrighet, men mest fordi jeg skrev historier om det. Og opplevelsen gjorde meg mindre enn begeistret.

Også: 11 Windows-pekeflatetriks for å hjelpe deg med å jobbe raskere og smartere

Totalt, nedlasting og bruk av appen butikken føltes treg og klønete. Utvalget av apper var begrenset. Mange av appene var de du lettere kunne bruke som en Windows-applikasjon eller et nettsted. Og til og med spillene som jeg trodde kunne spille bedre på en større skjerm sammenlignet med en liten Android-enhet, viste seg å være mindre enn tilfredsstillende.

Det finnes andre måter å kjøre Android-apper på i Windows, for eksempel Microsofts Phone Link og emulatorer som BlueStacks og Android-x86. Jeg har prøvd alle disse, men opplevelsen gjør aldri susen. Hvis du vil kjøre vanlige Android-apper, vil jeg holde meg til mobilenheten din. Og hvis du vil kjøre Android-spill eller andre apper som kan ha nytte av en større skjerm, kan du alltid overføre dem til TV-en din.