ChatGPT-plugins blir erstattet av GPT-er. Her er hvorfor – og hva det betyr for deg

0
10

bredde= Dilara Irem Sancar/Anadolu via Getty Images

ChatGPT-plugins er – eller skal jeg si var det? — tilleggsverktøy utviklet spesielt for OpenAIs ChatGPT AI-drevne store språkmodell (LLM). De var veldig nyttige, men snart vil ChatGPT-plugins ta slutt. OpenAI erstatter dem med sine nyere Generative Pre-trained Transformers (GPT).

Fra og med 19. mars vil brukere ikke lenger kunne installere nye plugins eller starte nye samtaler med de eksisterende. Pågående plugin-samtaler vil imidlertid fortsette å fungere frem til 9. april, noe som gir deg en frist for å avslutte aktivitetene dine. 

Også: ChatGPT vs ChatGPT Plus: Er det verdt abonnementsavgiften?

Hva sier du? Kan du ikke leve uten en bestemt plugin? OpenAI foreslår at du søker etter en GPT-erstatning i GPT-butikken, som har en søkefunksjon som lar deg søke etter navnet eller andre detaljer om en plugin du brukte.

For eksempel, mitt favorittsøk på Internett plugin var Link Reader. Heldigvis er Link Reader nå tilgjengelig som en GPT under det nye navnet Browser Pro. 

Hvorfor gjør OpenAI dette? 

Enkelt: Utviklere fant det mye enklere å bygge GPT-er enn plugins. På de mest populære var plugins i overkant av 1000, sammenlignet med hundretusenvis av GPT-er. Det hadde blitt krystallklart at både sluttbrukere og utviklere i stor grad foretrakk GPT-er.

I tillegg bemerker OpenAI at GPT-er allerede tilbød full funksjonsparitet med plugins, sammen med en rekke nye funksjoner som ble utviklet som svar på brukerforespørsler.

Dessuten: ChatGPT kan nå lese svarene sine høyt

Dere ikke-programmerere lurer kanskje på hva forskjellen er mellom ChatGPT-plugins og GPT-er. De representerer to forskjellige tilnærminger til det samme målet om å forbedre  AI-drevne samtaler og applikasjonsmuligheter. Her er en oversikt over de viktigste forskjellene:

ChatGPT-plugins

Integrasjon med eksterne tjenester:ChatGPT-plugins lar ChatGPT-modellen samhandle med eksterne tjenester og APIer. Dette betyr at AI kan hente sanntidsdata, utføre handlinger som å bestille reservasjoner eller hente informasjon fra nettet direkte i samtalen.

Utvidbarhet: Plugin-systemet utvidet ChatGPT&apos ;s funksjonalitet ved å integrere med et bredt spekter av tredjepartstjenester og verktøy, noe som effektivt gjør ChatGPT i stand til å utføre oppgaver den ikke kunne gjøre på egen hånd.

Tilpasning:Utviklere kan lage tilpassede plugins for å imøtekomme spesifikke behov eller funksjoner som ikke er iboende tilgjengelige i ChatGPT, noe som gir personlige brukeropplevelser.

Også: De beste AI-chatbotene: ChatGPT er ikke den eneste som er verdt å prøve

GPT-er

Selvstendige AI-modeller: GPT-er er frittstående AI-modeller som er trent på LLM-er. Basert på informasjonen de ble opplært på, kan de generere tekst, svare på spørsmål, lage innhold og mer.

Innebygde funksjoner: GPT-er inkluderer surfing, DALL·E og kodetolk. De kommer også med forhåndsinnstilte startmeldinger for nye og returnerende brukere. Totalt sett gjør dette det mye enklere å bygge en nyttig GPT enn en nyttig plugin. 

Allsidighet og skalerbarhet: GPT-modeller kan brukes med et bredt spekter av oppgaver uten å trenge eksterne data kilder eller APIer. Kort sagt, de reduserer tredjeparts tjenesteavhengigheter. 

Forbedringer innen AI:De siste iterasjonene av GPT-er, som GPT-4, tilbyr betydelige forbedringer i forhold til plugin-forgjengerne når det gjelder å forstå kontekst, generere mer nøyaktige og nyanserte svar og minimere skjevheter. Disse forbedringene kommer fra nyere, avanserte treningsteknikker og større, mer varierte datasett.

GPT Store og tilpasning: GPT Store-konseptet utvider nytten av GPT-er ved å gi brukere tilgang til en bredt utvalg av spesialiserte GPT-modeller skreddersydd for spesifikke oppgaver eller bransjer. 

Hyperfokuserte GPT-er: Disse tilbyr forbedrede funksjoner eller kunnskap på bestemte domener. For eksempel bruker jeg Istio Advisor Plus, en spesialisert GPT, til å sette opp Istio service mesh på mine skybaserte prosjekter. Jeg kunne ikke ha gjort dette med et generisk AI-søk. 

Også: ChatGPT vs. Microsoft Copilot vs. Gemini: Hvilken er den beste AI-chatboten?< /p>

For å oppsummere, GPT-er vil gjøre alt plugins noen gang har gjort, bortsett fra, ærlig talt, at de er bedre. Jeg vil rapportere om noen av de beste i en kommende funksjon.