De beste store nettbrettene i 2024: Eksperttestet og anmeldt

0
15

De beste nettbrettene har tradisjonelt vært et storskjermet alternativ til smarttelefoner. Men akkurat som skjermstørrelsene på telefoner fortsetter å vokse, har nettbrett også sett skjermstørrelsen øke. Dette er en velkommen trend for de som gjør mye arbeid på et nettbrett, inkludert studenter eller de som jobber eksternt og vil ha noe tynt og lett, men med stor skjerm. 

Også: De beste små nettbrettene du kan kjøpe

Nettbrett anses som “store”; hvis de er 10-15 tommer. Jo større skjermstørrelse betyr, jo større arbeidsområde er, noe som er spesielt nyttig hvis du bruker et nettbrett som erstatning for bærbar datamaskin. Ikke alle nettbrett nærmer seg 15 tommer, men det er mer enn nok skjermeiendom i nettbrettene som er tilgjengelige i dag. 

Hva er det beste store nettbrettet akkurat nå?

Gjennom ekspert, praktisk testing eller nøye utvalgte og undersøkte nettbrettvalg, gjorde vi vår due diligence for å gi deg en liste over nettbrett med brede skjermer og topp ytelse. Vårt valg for det beste nettbrettet med stor skjerm er 12,9-tommers iPad Pro, men vi inkluderte også alternativer fra Samsung, Microsoft og flere. Les videre for å finne våre andre storskjermfavoritter. 

De beste store nettbrettene i 2024

Apple iPad Pro 12,9-tommers sjette generasjon

Beste store nettbrett som helhet

Appell iPad Pro 2022 Jason Cipriani/ZDNET

Pros & Ulemper ProsStor, livlig skjerm iPadOS 16.1s nye multitasking-funksjon Sterk ytelse takket være M2-brikken Imper Apple Pencil og Magic Keyboard er ekstra. En fullastet iPad Pro kan bli dyrt Flere detaljer

Apple iPad Pro tech-spesifikasjoner: Skjerm: 12,9-tommers Liquid Retina XDR-skjerm med ProMotion og True Tone | Prosessor: Apple Silicon M2 | Lagring: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB eller 2TB |& #xA0;Biometri: Face ID | Farger: Sølv, plassgrå | Kameraer: 12 MP bred, 10 MP ultravid bak og 12 MP TrueDepth FaceTime foran&# xA0;| Vekt: 1,5 pund | Dimensjoner: 11,04 x 8,46 x 0,25 tommer | Tilkoblinger: USB-C Thunderbolt/USB-4 | Batteritid: 10 timer

Apples 2022 iPad Pro-serie er den desidert mest dyktige og imponerende iPad-serien vi har sett, noe som gjør den til vårt beste generelle valg. Det er også langt på vei den dyreste. Designet har ikke endret seg så mye på utsiden, men på innsiden finner du Apples M2-prosessor som består av 20 milliarder transistorer – 25 prosent mer enn M1. Det er nøyaktig samme prosessor som Apple bruker i den nye 13-tommers MacBook Pro og MacBook Air.

Jeg brukte litt tid med 12,9-tommers Apple iPad Pro og fant ut at den var raskere og mer kapabel enn noen annen iPad-modell jeg har testet til dags dato. Du kan forvente nedlastinger på opptil 2,4 Gbps, dobbelt så raske som den forrige modellen, 15 prosent raskere ytelse og opptil 35 prosent raskere grafikkytelse. Kunder som har kjøpt den, roser denne prosessoroppgraderingen og sier at den gjør iPad Pro “fremtidssikker”; og verdt prisen i det lange løp. 

Pro-en støtter også andregenerasjons Apple Pencil, og det er en ny svevefunksjon takket være M2-brikken. Funksjonen fungerer slik: Når tuppen av Apple Pencil kommer nær iPad Pro-skjermen, og når den er innenfor 12 millimeter, kommer deler av grensesnittet til live i apper som støtter den nye funksjonen. Smart Connector er på baksiden av iPad Pro, og gir deg muligheten til å bruke den med Magic Keyboard som inkluderer bakgrunnsbelyste taster og en styreflate, eller Apples Smart Keyboard.

Også:  M1 iPad Pro (2021) vs M2 iPad Pro (2022): Er det verdt oppgraderingen?

Og selv om forskjellene mellom 5. generasjons og 6. generasjons modeller er mer subtile, er M2-brikken virkelig det som skinner her, noe som gjør det til et kraftfullt nettbrett. iPad Pro, kombinert med iPadOS og M2-brikken, er så nært du kan komme til en bærbar datamaskin uten å egentlig kjøpe en bærbar datamaskin. 

Se nå på B&H Photo-VideoView nå på Best BuyView nå hos Apple flere kjøpsvalg

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Beste Samsung store nettbrett

Person som holder Samsung Galaxy Tab S9 Ultra June Wan/ZDNET

Pros & Ulemper ProsGigantisk og forbedret skjerm IP68-rangering Forbedret S Pen-opplevelse Undeler Sporadiske appkrasj Flere detaljer

< strong>Samsung Galaxy Tab S9 Ultra tech-spesifikasjoner: Display: 14,6-tommers dynamisk AMOLED, 120Hz  |&#xA0 ;Prosessor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy | Lagring: 256GB, 512GB, microSD opptil 1TB |  Minne: 12 GB eller 16 GB | Farger: Grafitt eller Beige | Kameraer: Bak: 13 MP hoved, 8 MP ultrabred, foran: 12 MP hoved, 12 MP ultrabred | Vekt: 1,62 lb | Dimensjoner: 12,85 x 8,21 x 0,21 tommer | Tilkoblinger: USB Type-C 3.2 Gen 1 | Batteri:  11 200 mAh 

Samsungs Galaxy Tab S9 Ultra er stort sett (ordspill) nettbrettet med den største skjermen på listen vår. Med en 14,6-tommers skjerm er du sikker på å ha nok plass til arbeid og lek på Tab S9 Ultra. Reddit-brukere sier at S9 Ultra med et tastaturdeksel vil føles som en bærbar datamaskin når det gjelder utseende og vekt.

Blant oppgraderingene til nettbrettet fra fjorårets modell inkluderer en forbedret dynamisk AMOLED-skjerm, en IP68 for vann- og støvbestandige egenskaper, en bedre S Pen-opplevelse og mer. Inkludert i esken er Samsungs S Pen-penn som kan brukes til å trekke ut ideer eller skrive notater, eller du kan bruke den til å navigere i nettbrettets Android 13-grensesnitt – og til og med skrive i et hvilket som helst tekstfelt og få det automatisk konvertert til digital tekst.

Anmeldelse: Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

ZDNET-skribent Maria Diaz gikk hendene -på med Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, og sa at disse oppgraderingene “gir den en definitiv fordel over konkurrentene.”

“En IP68-klassifisering gir Samsung Galaxy Tab S9 Ultra vann- og støvmotstand som verken iPad eller noen premium nettbrett på markedet er sertifisert for”," Diaz skrev. “Selv om jeg ikke vil anbefale å teste grensene, kan Tab S9 Ultra motstå støv og er ikke bare sprutsikker, men den vil også overleve å være nedsenket i opptil 1,5 meter vann i opptil 30 minutter.”

Se nå på SamsungSe nå på Best BuySe nå på Amazon flere kjøpsvalg

Microsoft Surface Pro 9

Beste store nettbrett for de som vil ha en ekte datamaskin

Microsoft Surface Pro 9 Touchscreen Display June Wan/ZDNET

Pros & Ulemper Pros 12. generasjons Intel-prosessorer går raskt gjennom daglige oppgaver. Byttbar SSD er nydelig 5G-støtte på Arm-modellen Ulemper Tilbehør selges separat Mulig forvirring når du handler mellom konfigurasjoner Begrensede porter Flere detaljer

Microsoft Surface Pro 9 tech-spesifikasjoner: Display< /strong>: 13-tommers PixelSense Flow-skjerm | Prosessor: 12. generasjons Intel Core i5/i7 eller Microsoft SQ3 | Lagring< /strong>: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB | Minne: 8 GB, 16 GB, 32 GB | Biometri: Windows Hello | Farger: Safir, platina, skog, grafitt | Kameraer: Bak: 10 MP autofokuskamera med opptil 4K video Forside: 1080p full HD-video | Vekt: 1,95 pund | Dimensjoner: 11,3 x 8,2 x 0,37 tommer |&#xA0 ;Tilkoblinger: 2x USB-C (4.0 på Intel-modell, 3.2 på 5G), Surface Connect- og tastaturporter, nano-SIM på 5G-modell | Batteritid:  Opptil 15,5 timer med typisk bruk

Microsofts Surface-serie bidro til å innlede markedet for 2-i-1 avtakbare datamaskiner, så jeg ville vært uaktsom hvis jeg ikke tok den med på denne listen. 97 % av Best Buy-kundene som har kjøpt dette nettbrettet vil anbefale andre å kjøpe det, og gir det en samlet vurdering på 4,8 av 5. 

Med Surface Pro 9 får du et nettbrett som kjører Windows 11 ut av esken, i stedet for et mobilt operativsystem som Android eller iPadOS. Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å finne apper eller løsninger for arbeidsflytene dine. 

Anmeldelse: Microsoft Surface Pro 9

ZDNET senior vurderingsredaktør, June Wan, gikk hands-on med Surface Pro 9, og kalte den “MacBook-konkurrenten Windows-brukere har ventet på”," ringer ut ett problem med nettbrettet. “Dette tastaturet, sammen med Surface Slim Pen 2, selges separat, men er avgjørende for å oppnå den optimale Surface Pro-opplevelsen,” Wan skrev. “Surface-linjen har bygget et godt rykte med denne to-i-ett-formfaktoren, så min skuffelse med Microsoft for ikke å samle tastaturet er i det minste en ting.”

Hvis du vil bruke Surface Pro 9 som en bærbar PC må du kjøpe et Surface Pro Signature-tastatur. Eller du kan velge å få pakken som inkluderer tastaturet og Microsofts Slim Pen 2-penn, men du vil betale ut $280. 

Se nå på Best BuySe nå på Walmart flere kjøpsvalg

Lenovo Tab Extreme

Beste 2-i-1 stort nettbrett

Lenovo Tab Extreme med tastatur og penn Maria Diaz/ZDNET

Pros & Ulemper ProsiPad Pro-konkurrent Flott for arbeid og lek Jevn kamerakvalitet Imper Bare fin batterilevetid Ikke lyseste skjerm Flere detaljer

Lenovo Tab Extreme-spesifikasjoner: Skjerm: 14,5-tommers OLED  | Prosessor: ‎MediaTek Dimensity 9000 | Minne: 12GB |  xA0;Lagring: 256GB | Kameraer: Bakside: 13 MP Autofokus + 5 MP; Foran: 13 MP med fast fokus | Vekt: 1,6 pund | Dimensjoner: 12,9 x 8,3 x 0,23 tommer | Batteri: Over 8 timer

Lenovo Tab Extreme er ifølge Diaz "bygget for forbrukere som ønsker å gå fra jobb til fritid uten å hoppe over et slag." Hvis du vil nyte de tekniske fasilitetene til iPad Pro, men ikke har budsjettet til det, er dette nettbrettet en “enestående konkurrent”.

Anmeldelse:  Lenovo Tab Extreme er iPad Pro-konkurrenten vi ikke snakker nok om 

Nettbrettet har kanskje ikke like lang batterilevetid som en iPad Pro, men det har en hurtiglading og bør vare i over åtte timer, skriver Diaz i sin anmeldelse.  Med 13 MP front- og bakkamera kan du enkelt gjennomføre konferansesamtaler, og med støtte for videoutgang via USB-C-porten kan du koble nettbrettet til en projektor eller TV og bruke det som en ekstern skjerm.  

"Fra filmelskere, lesere, audiofile og profesjonelle, Lenovo Tab Extreme passer best for kreative og ledere," Diaz skriver. Og Reddit er enig, med en bruker som sa: “Totalt sett liker jeg dette betydelig mer enn min S9 Ultra. Skrivebordsmodus er fantastisk. OLED-skjermen og høyttalerne er fantastiske."

Se nå hos Lenovo

Microsoft Surface Pro X

Beste store nettbrett for de som er på farten

Installerer Surface Pro X-gjenopprettingsbildet på nytt. Simon Bisson/ZDNET

Pros & Ulemper ProsKlassisk overflatedesign LTE-tilkobling i en Windows 11-enhet Kjører Windows 11 Undeler Appkompatibilitet er fortsatt et problem Du må bruke et tastatur og en pekepenn Flere detaljer

Microsoft Surface Pro X tech spesifikasjoner: Skjerm: 13-tommers PixelSense-skjerm | Prosessor: Microsoft SQ 1 eller SQ 2 | Lagring:128 GB SSD | Minne:8 GB LPDDR4x | Kameraer: 5,0 MP frontvendt kamera med 1080p full HD-video, 10,0 MP bakovervendt autofokuskamera med 1080p HD og 4k video | Vekt: 1,7 pund | Dimensjoner: 11,3 x 8,2 x 0,28 tommer | Tilkoblinger: 2 USB-C, Surface Connect-port, Surface Keyboard-port, nano-SIM | Batteri: 15 timer

Jeg har allerede inkludert Surface Pro 9 på denne listen, men Surface Pro X fortjener sin egen utlysning. Pro 9 og Pro X deler samme design sammen med støtte for tastatur og pekepenn. Det som gjør Pro X annerledes er at den drives av Microsofts SQ1 eller SQ2 ARM-baserte prosessor. Det er samme type prosessorarkitektur som brukes av Apple i Apple Silicon-brikker som for tiden finnes i iPad Pro og flere Mac-er. 

Fordelene med å flytte til en ARM-prosessor sees i batterilevetid og, i det minste i Pro X-en, tillegget av LTE-tilkobling. Det er imidlertid noen ulemper. En av disse er at apper må bygges om for å støtte ARM-prosessorer, i stedet for de velprøvde Intel- eller AMD-prosessorene Microsoft bruker i resten av Surface-produktene sine. 

Anmeldelse : Microsoft Surface Pro X

ZDNET-bidragsyter Simon Bisson brukte også Surface Pro X og sa: “Microsoft har produsert en utmerket enhet for mobil arbeidere, med fokus på Office og nettet."

Verifiserte kunder sier at hvis du vil ha et nettbrett som har LTE-tilkobling slik at du kan jobbe fra hvor som helst, er Pro X verdt å vurdere. 

Se nå på Amazon

Samsung Galaxy Tab S7 FE

Best budsjett stort nettbrett

Samsung Galaxy Tab S7 FE-nettbrett med lilla bakgrunn på skjermen Samsung/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Rimeligere enn S8 Plus Utvidbar lagring God batterilevetid Ideles Skjermen kan være bedre Flere detaljer

Samsung Galaxy Tab S7 FE-teknologi< strong>spes.: Skjerm: 12,4-tommers, 2560 x 1600 skjerm | Prosessor: Qualcomm SM7325 | Lagring: 64 GB, 128 GB, 256 GB | < strong>Minne: 4GB, 6GB, 8GB | Farger: Svart, sølv, grønn, rosa | Kameraer< /strong>: 8 MP bak, 5 MP frontkamera | Vekt: 1,34 lb | Dimensjoner: 7,28 x 11,21 x 0,25 tommer |  Tilkoblinger: USB-C | Batteri:  12 timer

Hvis du vil bruke mindre på et stort nettbrett, kan Samsungs “FE”; serie med enheter er designet med Samsung-fans i tankene. Det vil si at selskapet tar de beste funksjonene til sine avanserte enheter, trimmer noen av dem og lanserer et rimeligere produkt. 

Tab S7 FE har en stor 12,4-tommers skjerm, en rask prosessor, samt flere lagrings- og minnealternativer. Enheten, som kommer i forskjellige farger, har også en 5G-versjon tilgjengelig hvis du ønsker å bruke den mens du er på farten. 

Noen fremtredende funksjoner inkluderer ansiktsgjenkjenningsteknologi, to stereohøyttalere med Dolby Atmos og tilkobling til flere enheter. Den har også en fantastisk batterilevetid som vil vare i minst 12 timer. 

Selv om skjermen på S7 FE ikke er like fin som S8 Ultra, sier Amazon-kunder det' er fortsatt mer enn egnet for streaming eller spilling, og den kommer også med en S Pen, noe som gir enda mer pris. 

Se nå på Amazon

Hva er det beste store nettbrettet?

Det beste store nettbrettet er iPad Pro (2021), takket være den kraftige Apple M1-brikken, imponerende kameraer og valgfri 5G-støtte.

Stor nettbrett

Pris

Skjerm

Lagring strong>

iPad Pro (6. generasjon)

Fra $1 099

12,9-tommers Liquid Retina XDR-skjerm

128GB, 256GB, 512GB, 1TB eller 2TB

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

< p>Fra $1320

14,6-tommers dynamisk AMOLED, 120Hz

256GB, 512GB, microSD opptil 1TB

p>

Microsoft Surface Pro 9

Starter på $1 294

13-tommers PixelSense Flow-skjerm

128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB

< p>Lenovo Tab Extreme 

$1 099

14,5-tommers OLED-skjerm

256 GB

Microsoft Surface Pro X

Fra $899

13-tommers PixelSense-skjerm

128 GB SSD

Samsung Galaxy Tab S7 FE

$530

12,4-tommers, 2560 x 1600 skjerm< /p>

64GB, 128GB, 256GB

Hvilket stort nettbrett passer for deg?< /h2>

Når du prøver å velge mellom en av disse nettbrettene med stor skjerm, er det største spørsmålet å stille deg selv hvilket operativsystem du vil ha. Når du finner ut om du trenger en fullstendig datamaskinopplevelse eller om et mobilsentrisk operativsystem er nok, kan du begrense det derfra.

Hvis du står fast ved å velge mellom Surface Pro 8 og Surface Pro X, jeg vil anbefale å gå med Pro 8 bare fordi du ikke trenger å bekymre deg for app-kompatibilitet som du gjør med Pro X. 

< td>

Hvis du vil…

< td>

Det beste generelle alternativet med en levende skjerm og eksepsjonell ytelse. M2-prosessoren gir deg all kraften du trenger for arbeid, innholdsskaping og strømming.

Velg dette store nettbrettet…

iPad Pro 6. generasjon

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

< /td>

For å holde deg i Android-økosystemet, ha lang batterilevetid og få en inkludert S Pen. Den er til og med vanntett. 

Microsoft Surface Pro 9

Et stort nettbrett som kan erstatte behovet for en stasjonær datamaskin med sin robuste skjerm og sterke ytelse. 

Lenovo Tab Extreme

Et stort 2-i-1 nettbrett perfekt for dypt arbeid med skarpe og jevne kameraer. Bruk denne i løpet av arbeidsdagen for konferansesamtaler, og når arbeidsdagen er over, koble den til TV-en for å streame favorittprogrammene og -filmene dine. 

Microsoft Surface Pro X

Et stort nettbrett du kan ta med deg på farten takket være LTE-tilkobling og lett design. Med LTE-tilkobling kan du få tilgang til internett når Wi-Fi-nettverk ikke er tilgjengelig. 

Samsung Galaxy S7 FE

Et superrimelig nettbrett med stor skjerm, utvidbar lagringsplass og god batterilevetid. For under $500 vil du fortsatt få førsteklasses funksjoner som Dolby Atmos-støtte og 12-timers batterilevetid.

Faktorer du bør vurdere når du velger det beste store nettbrettet:

Selv om det ikke er mange alternativer for nettbrett med store skjermer, har vi vurdert noen viktige punkter mens vi sammenlignet modeller:

Pris:  Selv om vi kan forvente å betale minst noen få hundre dollar for et grunnleggende nettbrett, kan nettbrett med store skjermer og/eller førsteklasses komponenter og funksjoner koste tusenvis.Lagring: Fordi det ikke er noe moro å ha et nettbrett som du faktisk ikke kan bruke  Jeg valgte nettbrett med stor skjerm som hadde varierende nivåer av intern lagring samt utvidelsesspor for microSD-kort.Tilkobling: Mens Wi-Fi-tilkobling nå er standard for nettbrett og andre mobile enheter, er det kan også være verdt å se på nettbrett som også støtter LTE-mobildata for når Wi-Fi-nettverk er utilgjengelige. Denne funksjonen er flott for mobile profesjonelle som kanskje ikke alltid har tilgang til tradisjonelle Internett-nettverk.Vekt: Store skjermer er fine og flotte, men hvis nettbrettet er vondt å bære rundt på, kommer det ikke til å bli mye brukt. Jeg passet på å velge nettbrett med stor skjerm som fortsatt var på den lette siden for bedre portabilitet.

Hvordan testet vi disse nettbrettene med stor skjerm?

Når de valgte de beste store nettbrettene, vurderte ZDNET-redaktørene våre egne erfaringer med å teste og bruke noen av disse nettbrettene. Vi utfører omfattende praktisk testing av nettbrett, inkludert brukervennlighet til arbeid og underholdning, og tar hensyn til spesifikasjoner som skjerm, batterilevetid og generell opplevelse mens du bruker nettbrettet.

For produkter har vi ikke i praksis gjør vi grundige undersøkelser av forskjellige produkter og merker, og tar hensyn til brukeranmeldelser (både gode og dårlige), konkurrentanalyser og mer. 

Hva er forskjellige nettbrettstørrelser?

Nettbrett varierer i størrelse fra små til store. Små tabletter er vanligvis fem til syv tommer. Nettbrett i mellomstørrelse har en skjerm som varierer fra ni til 11 tommer. Så er det store nettbrett med skjermstørrelser fra 12-14 tommer. 

Husk at jo større nettbrettet er, jo tyngre vil det vanligvis være.

Gjør det størrelsen på et nettbrett betyr noe?

Ja, størrelsen på nettbrettet du velger har definitivt betydning. Skjermstørrelsen til et nettbrett bestemmer dens bærbarhet, hvor mye du kan zoome inn og ut, og hvordan det føles å holde det og jobbe med det. Større betyr ikke alltid best, men nettbrett med stor skjerm er nyttig hvis du planlegger å bruke et nettbrett som erstatning for bærbar datamaskin. 

Trenger jeg et tastatur og en pekepenn for en stor skjerm nettbrett?

Ingen av tilbehøret er et krav. Alt avhenger av hvordan du planlegger å bruke nettbrettet. Hvis du skal bruke den til å se filmer, spille spill eller lese bøker, er det ikke nødvendig med tastatur. 

Men hvis du planlegger å bruke den som en helgerstatning for den bærbare datamaskinen eller til skolen, så ja, du må bruke de ekstra pengene på en. Du kan få Bluetooth-alternativer på nettet eller i elektroniske butikker, og de er perfekte reisefølge når du vil jobbe eller leke på farten. 

Er det virkelig så stor forskjell mellom Android og iPadOS?

Det er stor forskjell når det gjelder kvantitet og kvalitet på apper som er tilgjengelige for iPadOS over Android. Apple og tredjepartsutviklere har brukt år på å finjustere opplevelsen på den større skjermenheten. 

Google har nesten innrømmet at de ga opp å lage Android-nettbrett, og utviklere har tatt selskapets apos ;s leder. Du vil finne mange apper du kan installere og bruke, men til syvende og sist er de ikke noe mer enn telefonversjonen av appen, og mange fungerer bare ikke som de skal.

Andre store nettbrett vi har testet:

Storskjermnettbrett er lettere å finne enn små nettbrett, så det krever bare litt forskning på markedet. Her er noen få andre nettbrett med stor skjerm som ZDNET har gått praktisk med.

Se på AmazonView på AmazonView på Amazon