Disse Sennheiser øreproppene ga nytt liv til favorittsangene mine (og de ser bra ut)

0
23
Trådløs høydeprioritet Sabrina Ortiz/ZDNET

ZDNETs viktigste ting

Sennheisers nyeste flaggskip-øreplugger, Momentum True Wireless 4 er nå tilgjengelig for 299,95 dollar.  
Momentum True Wireless 4-øreproppene tilbyr eksepsjonell lydkvalitet pakket inn i små og bærbare knopper.
ANC er svak, og det er bedre alternativer på markedet til denne prisklassen.  

Når jeg finner sanger eller album jeg elsker, lytter jeg til dem på repeat til jeg er helt lei av dem. Jeg elsker å være helt oppslukt av en sang, høre hver minste detalj og gå meg vill i tekstene. Så da Sennheiser annonserte et nytt par flaggskip-ørepropper på CES, var jeg spent på å se hvor godt de appellerer til musikkelskeren i meg.

Også: Jeg testet Sennheisers nye mellomtone hodetelefoner og de er så nær perfekte

Sennheiser er kjent for å bygge inn høykvalitetslyden i forbrukerhodetelefonene og ørepluggene, og den nye Momentum True Wireless 4, som jeg vil referere til som Momentum 4-øreproppene, er det siste tilskuddet til Sennheisers Momentum-navnebror. Det er nok av førsteklasses ekte trådløse øreplugger der ute, så følg med meg når jeg ser om disse øreproppene er verdt den heftige prislappen på $300.

Se på Sennheiser-hearing

Sennheiser legger vekt på lydteknologien sin, og som noen som foretrekker tekster fremfor instrumentaler, jeg ble overrasket over hvor mye jeg likte lytteopplevelsen. Momentum 4-ørepluggene gjorde at jeg kunne høre ulike elementer i en sang klarere enn jeg noen gang har opplevd.

Da jeg hørte på Karol G's Gucci Los Paños, hadde hvert element av sangen en krystallklar tilstedeværelse i miksen, fra rike mellomtonelyder som gitarstrømmer, pianoakkorder og bakgrunnssynther, så vel som en varm og velbalansert basslinje. Resultatet er en fyldig lytteopplevelse uavhengig av sjanger, takket være Momentum 4-ørepluggene' 7 mm dynamiske drivere.

Som de fleste øreplugger i denne prisklassen, er Momentum 4-øreproppene utstyrt med aktiv støyreduksjon (ANC) teknologi. Momentum 4-ene bruker hybrid adaptiv ANC, så mikrofonene lytter etter ekstern støy, mens interne komponenter bruker ANC avhengig av hvor mye støy miljøet ditt er. 

Jeg fant imidlertid ut at denne støyreduserende teknologien var øreproppene. Akilleshæl. Da jeg satt på kontoret i rushtiden, håpet jeg at øreproppene ville redusere støyen rundt meg slik at jeg kunne fokusere på arbeidet mitt. Likevel kunne jeg fortsatt høre kollegene mine snakke rundt meg, og selv med ANC aktivert kunne jeg høre nøyaktig hva de sa.

I enda høyere miljøer, som New York Citys travle gater og T-banestasjoner , ørepluggene' støyreduserende evner skuffet meg ved bare å dempe omgivelsesstøyen. Sammenlignet med andre ørepropper i en lignende prisklasse, som Apples AirPods Pro 2, ANC i Momentum 4-øreproppene. bleknet i sammenligning. 

Men Sennheisers svakere ANC overrasket meg til slutt ikke. ZDNET har testet mange av Sennheisers over-ear-hodetelefoner og øreplugger, og en felles faktor er fortsatt: Du får bemerkelsesverdig lydkvalitet i bytte mot overveldende ANC.

Også: The beste støyreduserende øreplugger: Ekspert testet og anmeldt

Den skuffende ANC ble nesten helt oppveid for meg av en av øreproppens største gevinster: dens sterke Bluetooth-flerpunktstilkobling, noe som tillot meg for å koble ørepluggene til to enheter samtidig.

Som en profesjonell profesjonell setter jeg pris på å veksle sømløst mellom den bærbare datamaskinen og smarttelefonen min. Men når jeg tester andre ørepropper som markedsfører Bluetooth-multipunkt, blir jeg ofte frustrert over deres kresne tilkobling. Momentum 4-knoppene er et unntak, siden bytte mellom den bærbare datamaskinen og telefonen min ikke krevde at jeg tukle med Bluetooth-innstillingene. 

Når det gjelder tilkobling, har øreproppene den nyeste versjonen av Bluetooth (5.4) og drives av Qualcomms S5 Sound Gen 2-brikkesett som gir mulighet for Auracast, LE Audio og spillstøtte med lav latens. Selv om Auracast sannsynligvis vil være den neste store tingen innen Bluetooth-lyd, som lar brukere koble til lyder på offentlige steder som en bar-TV, vil den ikke være tilgjengelig på Momentum 4-øretelefonene før en fastvareoppdatering senere i år, også som LE Audio-funksjoner. 

Sennheiser hevder at Momentum 4-øreproppene kan tilby omtrent 30 timers spilletid, som er en oppgradering fra Momentum 3-øreproppene, som tilbød 28 timer. I testingen ble øreproppene fast i meg i flere dager uten å måtte lades, selv etter heldagsbruk på kontoret og på min daglige pendling. 

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 Sabrina Ortiz/ZDNET

I tillegg, etter å ha brukt øreproppene hele dagen, var øreproppene komfortable og sikre i øret mitt. Knoppene har en stilkløs design som krever en forsiktig vri for å sikre dem på plass. Den ergonomiske designen, fire øretuppstørrelser og tre gummifinnestørrelser garanterer en komfortabel, sikker, tett passform i øret som også bidrar til å bekjempe lydlekkasje.

Berøringskontrollene er på utsiden av øreproppene, og handlingene deres kan tilpasses fullt ut i Sennheiser Smart Control-appen. Ørepluggene' stor, flat overflate gir responsive berøringskontroller aktivert av en rekke korte trykk og lange trykk.

Også: Du betaler for mye for støyreduserende øreplugger, og dette paret på $60 beviser det< /strong>

Sennheiser oppgraderte Momentum 4-øreproppene' IP-klassifisering, ettersom de har en IP54-klassifisering, noe som gjør dem mer støvtette enn forgjengeren. Momentum 4-knoppene' IP-klassifisering gjør dem også sprutsikre, slik at du kan stole på at disse øreproppene følger deg fra kontoret rett til en svett treningsøkt.

Etuiet har stoff på utsiden, noe som gir den en førsteklasses, forhøyet følelse, og den passer komfortabelt i håndflaten din, noe som gjør den egnet for lommebok på farten. Momentum 4-øreproppene er tilgjengelige i fargene svart grafitt, kobbergrafitt og hvitt sølv, og har skarpe metalliske aksenter som legger til den forhøyede designen.

ZDNETs kjøpsråd

Hvis du leter etter høykvalitetslyd fra et par bærbare ørepropper, tilbyr Momentum True Wireless 4 eksepsjonell lyd i en forhøyet design.

Men for $300 ville jeg forvente mer fra Momentum 4-øreproppene' støyreduserende egenskaper. Hvis du vil ha ørepropper med sterkere ANC, må du se andre steder, men husk at du kan gå på akkord med lydkvaliteten. Hvis du vil ha sterk ANC til en lignende pris, bør du vurdere Bose QuietComfort Ultra-øreplugger. Hvis de er for dyre, bør du vurdere JLab JBuds ANC 3 eller Apple AirPods Pro 2.