M3 MacBook Air-anmeldelse: Apples AI-datamaskin for massene har ankommet

0
11
m3-macbook-air-on -desk.jpg

Apple M3 MacBook Air

4/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

Proffer "Pro" nok for mange profesjonelle brukere Formfaktor setter en høy standard i stil og innhold Støtter to eksterne skjermer med lokket lukket Oppgradert nevrale motor for raskere AI-oppgaver UlemperLCD-skjerm henger etter OLED-konkurrentene 8 GB RAM på basismodellen begrenser bruken Begrenset til to utvidelsesporter, begge på den ene siden Innebygd lyd kan være mye sterkere Se nå hos Apple

ZDNETs kjøpsråd 

Den redesignede (13-tommers) M2 MacBook Air var så imponerende fra et design- og ytelsessynspunkt at ZDNET kåret den til årets produkt for 2022. M3 MacBook Air er en verdig etterfølger, nå tilgjengelig i to størrelser, 13-tommers og 15-tommers. ZDNET har testet begge i løpet av den siste uken og har blitt imponert nok med sine tre store oppgraderinger til at det gjør disse nye maskinene til en enkel kjøpsanbefaling for proffer og entusiaster som trenger mer AI-kraft og flere eksterne skjermer. Men det er også noen viktige kjøpshensyn. 

For det første kan det beste med ankomsten av M3 MacBook Air-modellene være at 13-tommers M2 MacBook Air nå starter på $999 ($899 med en pedagogisk rabatt). Den nå utgåtte M1 MacBook Air – fortsatt en solid maskin som er bedre enn en Chromebook og mange sammenlignbare Windows-maskiner – vil sannsynligvis være på plass for enda mindre. Det er lurt å kjøpe for barn eller familiemedlemmer som bare trenger det grunnleggende. 

En ting til å huske på hvis du vurderer å kjøpe 15-tommers M3 MacBook Air: hvis du konfigurerer den med 16 GB RAM og 512 GB lagringsplass, vil du koste 1 699 USD og raskt komme inn i 14-tommers M3 MacBook Pro territorium når det gjelder kostnader. Hvis du skal dra dit, vil jeg anbefale å velge 14-tommers M3 MacBook Pro i stedet, på grunn av dens mye bedre skjerm og lyd, og det faktum at du kan koble den til to eksterne skjermer og fortsatt bruke laptops skjerm som en tredje skjerm.

Spesifikasjoner

< td>

8 GB, 16 GB eller 24 GB enhetlig minne

< td>

Porter

Prosessor

< /td>

8-kjerners CPU med 16-kjerners nevralmotor

RAM

Grafik

10-kjerners GPU

Lagring

512 GB, 1 TB eller 2 TB

Skjerm

LCD, 60Hz oppdateringsfrekvens, 500 nits topplysstyrke

MagSafe 3 ladeport, 2 Thunderbolt/USB 4-porter, 3,5 mm hodetelefonkontakt

Tilkobling

Wi-Fi 6E (802.11ax), Bluetooth 5.3

Batteri

Opptil 18 timers batterilevetid

Lyd

p>

Fire-høyttalers lydsystem, tre mikrofoner med retningsbestemt stråleforming, Spatial Audio

Webkamera

1080p FaceTime HD-kamera, beregningsvideo

Dimensjoner

13-tommer: 8,46 (h) x 11,97 (b) x 0,44 (d) tommer; 15-tommer: 9,35 (h) x 13,4 (d) x 0,45 (d)

Vekt

13-tommer: 2,7 poeng; 15-tommer: 3,3 pund

Pris

Starter på $1099 (13-tommer) eller $1299 (15-tommers)

M3 MacBook Air med to eksterne skjermer

Muligheten til å kjøre to eksterne skjermer med lokket lukket er en av M3 MacBook Airs største oppgraderinger.

Jason Hiner/ZDNET

Hvordan jeg testet M3 MacBook Air< /h2>

Når det gjelder kvalitativ testing, skrev jeg denne artikkelen på M3 MacBook Air og brukte mine daglige arbeidsapplikasjoner – Slack, Microsoft Outlook, Google Drive og ZDNETs CMS. Jeg brukte også Adobe Lightroom for å behandle bilder, inkludert AI-funksjoner. Jeg fyrte opp YouTube i Safari for å spille av sangen Eclipse fra Dune 2-lydsporet som en måte å teste lydkvaliteten til de innebygde høyttalerne. Jeg spilte også 2021 Dune-filmen i 4K fra biblioteket mitt i Apple TV Plus-appen for å teste skjermkvaliteten til M3 MacBook Air. Jeg forventer at det vil være mye mer AI-testing å gjøre etter WWDC 2024 i juni, når Apple sannsynligvis vil avduke sine generative AI-verktøy.

For kvantitativ testing fulgte jeg den samme rutinen som jeg brukte i min anmeldelse av MacBook Pro med M3 Max. Jeg brukte Cinebench for å sammenligne M3 MacBook Air mot andre populære Mac-er jeg har testet fra de siste par årene. Jeg brukte også Adobe Lightrooms AI-drevne "Denoise" funksjon som en reell test fordi det er en funksjon jeg bruker konstant når jeg behandler produktbilder, og slik at enhver tidsbesparelse kan resultere i konkrete produktivitetsgevinster. Som du kan se i diagrammene nedenfor, presterte M3 MacBook Air veldig bra i Cinebench-standardene, sammenlignet med M2-forgjengeren. Men den scoret bare marginalt bedre enn M2-modellen i min virkelige Lightroom-test. Jeg vil gjerne gjøre flere tester med andre AI-arbeidsflyter og oppdatere denne anmeldelsen over tid, spesielt etter WWDC 2024.

AI-test: Adobe Lightroom Denoise (lavere er bedre)

MacBook Air med M3

Tid

Foto 1

1:03

Bilde 2

1:04

Foto 3

1:04

MacBook Air med M2

Foto 1

< /td>

1:15

Bilde 2

1 :14

Foto 3

1:14

MacBook Pro med M1 Pro

Foto 1

0:42

Bilde 2

0:43

Foto 3

0:43

Mac Studio med M2 Ultra

Foto 1

0:15

Bilde 2

0:14

Bilde 3

0:12

MacBook Pro med M3 Max

Bilde 1

0:18

Bilde 2

< /td>

0:19

Bilde 3

0 :17

Cinebench CPU/GPU benchmark (høyere er bedre)

MacBook Air med M3

Cinebench-score

GPU

3312

CPU (flerkjerne)

638

CPU (enkeltkjerne)

141

MacBook Air med M2

GPU

< p>1722

CPU (flerkjerne)

544

CPU (enkeltkjerne) 

121

MacBook Pro med M1 Pro

GPU

2301

CPU (flerkjerne)

828

CPU (enkeltkjerne)

113

Mac Studio med M2 Ultra< /strong>

GPU

9185

CPU (flerkjerne)

1913

< /td>

CPU (enkeltkjerne)

125

MacBook Pro med M3 Max

GPU

12471

CPU (flerkjerne)

1573

CPU (enkeltkjerne)

140

Hva er beste funksjonene til M3 MacBook Air? 

Funksjoner og formfaktor gjør den til en lett "pro" bærbar datamaskin— Den tynne, lette og kompakte designen til M3 MacBook Air gjør den til en flott, ultrabærbar bærbar PC som er lett å bære og lett å legge inn i praktisk talt hvilken som helst veske eller ryggsekk. Og med det faktum at M3-brikken nå pakker mer kraft enn noen gang gjør dette til en maskin som er like kraftig som de raskeste profesjonelle bærbare datamaskinene fra bare et par år siden. For eksempel, ta en titt på referanseresultatene ovenfor for M3 MacBook Air sammenlignet med MacBook Pro med M1 Pro. Den samsvarer i hovedsak med eller overgår de fleste av tallene til den MacBook Pro, som var et absolutt ytelsesbeist de siste årene.

Også: 3 AI-funksjoner iOS 18 trenger for å ta igjen Android

Støtter nå to eksterne skjermer — En annen ting som øker "pro" faktoren til denne bærbare datamaskinen er at du nå kan koble til to eksterne skjermer med lokket lukket, koble til en mus og et tastatur og bruke det som et skrivebord. Jeg prøvde dette med et par Apple Studio-skjermer koblet direkte til M3 MacBook Air via Thunderbolt — sammen med et Magic Keyboard og en Magic Trackpad — og det fungerte som en mester. Ytelsen var sterk nok til at det føltes som om jeg kjørte en stasjonær maskin.

M3 MacBook Air og to eksterne skjermer

M3 MacBook Air er kraftig nok til å føles som et skrivebord. Her driver den to 5K Apple Studio-skjermer.

Jason Hiner/ZDNET

Neural motor for å drive gjennom AI-oppgaver — I følge Apples interne tester tilbyr den nevrale motoren i M3 MacBook Air en ytelsesforbedring på 60 % sammenlignet med forrige generasjon M2 MacBook Air. Som du kan se i min egen virkelige AI-test ovenfor ved å bruke Denoise-funksjonen i Adobe Lightroom, så jeg ikke den typen løft. Likevel er det mulig at Adobe-programvaren ikke er optimalisert for M3 ennå. Og de generelle benchmark-forbedringene gir oppmuntring til at denne maskinen kan være klar for mer. En stor test vil være når Apple slipper sine egne generative AI-funksjoner senere i år. Det føles som om dette produktet forutser det, og kan allerede være optimalisert for det.

Hva jeg vil se i neste modell 

En USB -C-port på høyre side— Ettersom M3 MacBook Air blir mer og mer en pro-kapabel bærbar PC, er det største den trenger flere utvidelsesporter. De to USB-C 4/Thunderbolt 3-portene begrenser mengden pro-nivå ting du kan gjøre med maskinen uten å bruke tungvinte utvidelsesdokker og huber. Det faktum at begge USB-C-portene er på venstre side kan også være vanskelig og upraktisk til tider. Apple kan løse begge problemene ved ganske enkelt å legge til en USB-C-port til på høyre side av M3 MacBook Air. 

16 GB RAM og 512 GB lagring i basismodellen< /strong>— Den største utfordringen med denne bærbare datamaskinen er standardkonfigurasjonen. Med 8 GB RAM og 256 GB lagringsplass kan M3 MacBook Air skrape seg godt nok til å gjøre de fleste av dagens oppgaver, men den er ikke særlig fremtidssikret. Siden de fleste foretrekker å henge på en bærbar datamaskin i minst 3-4 år før de erstatter den, vil jeg ikke anbefale standardkonfigurasjonen fordi den vil begrense levetiden til maskinen, som lett bør ha holdbarhet og ytelse til å gjøre 4- 5 år hvis den er lastet med nok minne og lagring. Og siden Apple ikke gjør denne maskinen oppgraderbar i RAM eller lagring, er det enda viktigere å gjøre standardkonfigurasjonen til et solid alternativ og ikke bare et markedsføringsverktøy for å si at den “starter” til en bestemt pris.

M3 MacBook Air i midnattsfarge

M3 MacBook Air i Midnight har nå samme anodiserte belegg som M3 MacBook Pro i Space Black slik at den bedre kan motstå fingeravtrykk. Likevel viser den fortsatt flekker mer enn de lysere modellene.

Jason Hiner/ZDNET

Bedre innebygd lyd — En av de viktigste tingene du gir opp ved å bruke M3 MacBook Air versus MacBook Pro-modellene er at du får et mye dårligere sett med innebygde høyttalere. Den sterke basen og den utmerkede lydklarheten til MacBook Pro-modellene er muliggjort av høyttalerne på hver side av tastaturet, mens lyden kommer fra hengselområdet på M3 MacBook Air. Resultatet er at du har mye lavere fidelity-lyd som er litt grøtaktig og tynn. Du kan selvfølgelig overvinne dette ved å bare lytte gjennom et par kvalitetshodetelefoner som AirPods Pro 2nd-gen eller Sony WF-1000XM5 øreplugger. Men det kommer alltid til at du vil og trenger å bruke de innebygde høyttalerne.

Siste tanke 

Ved første øyekast kan det virke rart at Apple slipper den oppgraderte M3 MacBook Air-serien bare ni måneder etter at 15-tommers M2-versjonen først ble avduket på Apple WWDC i juni 2023. Men dette er en god ting. For 13-tommers og 15-tommers MacBook Air-modeller er dette en inkrementell oppgradering som bringer dem oppdatert med de nye M3-prosessorene som Apple annonserte i fjor høst og fortsetter dem på deres bane for å bli dyktigere og mer av de lette profesjonelle -klasse bærbare datamaskiner som mange mennesker kan bruke til å håndtere alt arbeidet sitt. 

Dette holder mainstream bærbare Mac-maskiner til en mer tilgjengelig pris og lar MacBook Pro-modellene fokusere fullt ut på avanserte funksjoner som strømbrukere og de mest krevende fagfolk trenger. Som jeg har sagt før, ser M3-serien ut som den er spesialbygd for å håndtere AI-arbeidsbelastninger. Og med Tim Cook åpenlyst antydet at selskapet forbereder å lansere generative AI-funksjoner senere i år, ser det ut til at den fulle verdien av disse maskinene kanskje ikke er helt gjennomsiktige for oss ennå.

M3 MacBook Air på nært hold

Nært med M3 MacBook Air 15-tommers midnatt.

Jason Hiner/ZDNET