OpenAI samarbeider med oppstart for å lage avanserte AI-modeller for humanoide roboter

0
21
Silhuett av en person omgitt av AI5-konsept Hiroshi Watanabe/Getty Images

OpenAI samarbeider med Figure, et AI-robotikkselskap, for å utvikle humanoid roboter. Planen er å bruke Microsoft Azure for AI-infrastruktur og OpenAIs investering og veiledning for å distribuere autonome humanoide roboter for kommersiell snart.

Som OpenAI samarbeider med Figure for å lage en humanoid robot, vil AI-giganten ta med sin omfattende erfaring med å utvikle AI-modeller og forskningsevner for å forbedre og kontinuerlig forbedre disse modellene og håper å akselerere Figures kommersielle tidslinje. 

Også: Gir AI deg kryp? OpenAI har noen oppsiktsvekkende nyheter til deg

“Vi har alltid planlagt å komme tilbake til robotikk, og vi ser en vei med Figure for å utforske hva humanoide roboter kan oppnå når de drives av en svært kapabel multimodal modell”,"  sa Peter Welinder, VP for produkt og partnerskap i OpenAI. “Vi er imponert over Figures fremgang så langt, og vi ser frem til å samarbeide for å åpne opp nye muligheter for hvordan roboter kan hjelpe i hverdagen.”

Figure spesialiserer seg på autonome humanoide roboter og annonserte en kommersiell avtale med BMW Manufacturing i januar. Denne avtalen vil introdusere selskapets humanoide roboter i bilproduksjonsprosessen, spesielt for oppgaver som kan være vanskelige, usikre eller monotone for mennesker. 

"Vår visjon på Figure er å bringe humanoide roboter inn i kommersiell drift så snart som mulig. Denne investeringen, kombinert med vårt partnerskap med OpenAI og Microsoft, sikrer at vi er godt forberedt på å bringe legemliggjort AI til verden for å ha en transformativ innvirkning på menneskeheten," sa Brett Adcock, grunnlegger og administrerende direktør i Figure. "AI og robotikk er fremtiden, og jeg er takknemlig for å ha støtte fra investorer og partnere som tror på å være i forkant."

Også: For synshemmede, denne AI robot har som mål å erstatte stokker og førerhunder

Figur har allerede samlet inn 675 millioner dollar i serie B-finansiering, som inkluderer investeringer fra OpenAI, Startup Fund, Nvidia, Jeff Bezos, Parkway Venture Capital, Align Ventures , og ARK Invest. Selskapet har nådd en verdi på 2,6 milliarder dollar etter å ha blitt grunnlagt for bare to år siden.