Vision Pro-kontrolleren kan ligne en Apple Pencil, antyder patent

0
8

Apple Vision Pro med oransje bakgrunn Jason Hiner/ZDNET

En av de fremtredende funksjonene til Apple Vision Pro er dens avanserte hånd -sporing, som lar brukere gi avkall på kontrollerene for en mer oppslukende AR/VR-opplevelse. Et Apple-patent avslører imidlertid at kontrollere fortsatt kan være i hodesettets fremtid. 

Gjennomgang: Apple Vision Pro: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

Som først ble oppdaget av The Mac Observer, søkte Apple om patent – ​​publisert 29. februar – for håndholdte kontroller med Lade- og lagringssystemer. I patentet deler Apple at kontrollerene ville fungere med et hodesett, og inkluderer til og med et bilde av hodesettet som ligner Apple Vision Pro, som vist nedenfor. 

Apple patent screenshot Apple

I henhold til patentet vil den håndholdte kontrolleren bli brukt til å “samle informasjon om kontrollerbevegelser som sveipebevegelser, vinkebevegelser, skrivebevegelser, tegnebevegelser, risting, bevegelser, rotasjoner osv., og kan inkludere trådløse kommunikasjonskretser for kommunikasjon med eksternt utstyr som en hodemontert enhet." 

Patentet inkluderer også et bilde av kontrolleren, som ser ut som en Apple Pencil og skiller seg fra standard hodesettkontrollere på markedet. for eksempel Meta Quest 3'ene eller PlayStayion VR2's kontrollere. 

Apple patent screenshot Apple

Fordelen med å bruke kontrollere er at de tilbyr mye mer presisjon, noe som er spesielt nødvendig for profesjonelle som er avhengige av hodesettet for oppgaver som 3D-innholdsskaping og engineering. Da Sony nylig avduket XR-headsettet, bemerket ZDNETs sjefredaktør Jason Hiner  at headsettet hadde to ting han skulle ønske at Apple Vision Pro hadde, inkludert bærbare kontroller. 

Også: Apple lanserer iOS 17.4 med podcast-transkripsjoner, nye emojier og endringer i EU-appbutikken

Selv om ideen om en kontroller for Apple Vision Pro høres ut lovende, ikke bli for begeistret ennå. Selskaper registrerer mange patenter hvert år, og bare noen av disse ser dagens lys. Det er en mulighet for at kontrollerene ikke kommer til å bli laget i det hele tatt, eller – hvis de er det – vil det ikke være det snart.