Arbeidere med AI-ferdigheter kan forvente høyere lønn – avhengig av deres rolle

0
17
AI på 66 Eugene Mymrin/Getty Images

Ansett som en økende knapphet i bransjen, kan arbeidere som er dyktige innen kunstig intelligens (AI) be om høyere lønnstilbud på opptil 44 %, avhengig av hvilken avdeling rollen er for. 

Arbeidsgivere sier at de er villige til å øke lønningene med 44 % for AI-fagarbeidere innen IT og 41 % mer for de innen forskning og utvikling, ifølge en undersøkelse utgitt av Amazon Web Services (AWS). Utført av Access Partnership, undersøkte studien 4 664 arbeidsgivere og 14 896 arbeidstakere i ni Asia-Stillehavsmarkeder, inkludert Australia, India, Indonesia, Japan, Singapore og Sør-Korea.

Også: Utover programmering: AI skaper en ny generasjon med jobbroller

Arbeidsgivere er også villige til å punge ut 39 % mer for å ansette AI-fagarbeidere innen salg og markedsføring så vel som i forretningsdrift, mens de vil betale 37 % mer for de innen finans.

Over hele regionen vil arbeidsgivere øke lønnsslippene til arbeidere som tilegner seg AI-ferdigheter med minst 31 %, med de i India de mest sjenerøse, og tilby en lønnsnedgang på 54 %. 

AWS bemerket at de forventede gjennomsnittlige lønnsøkningene er proporsjonale med produktivitetsgevinsten Asia-Stillehavs-arbeidsgiverne forventer fra deres AI-utrulling. 

De tror AI kan forbedre produktiviteten med 51 % hvis de utnyttes til sitt fulle potensial på tvers av alle funksjoner. Arbeidere tror også at bruk av kunstig intelligens i jobbene deres kan øke produktiviteten med 50 %.

På spørsmål om hvordan AI ville hjelpe daglige arbeidsfunksjoner, pekte 64 % av arbeidsgiverne på oppgaveautomatisering, mens 60 % nevnte forbedret arbeidsflyt og resultater. Ytterligere 59 % sa at det ville forbedre kommunikasjonen og 49 % sa at det ville øke innovasjon og kreativitet. 

Når det gjelder avdelingene som ville ha størst nytte av AI, pekte 91 % på IT, mens 89 % og 88 % fremhevet henholdsvis finans og forretningsdrift. 

Også: Vil du jobbe med AI? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

Blant arbeidere tror 93 % at deres AI-ferdigheter vil ha en positiv innvirkning på karrieren deres, inkludert økt effektivitet, høyere jobbtilfredshet og raskere karriereprogresjon, ifølge AWS. 

Omtrent 83 % angir interesse for å utvikle AI-ferdigheter for å akselerere karrieren, inkludert 87 % av Gen Z-arbeiderne og 79 % av Gen X. Omtrent 68 % av babyboomerne, 55 år og eldre, ville melde seg på et AI-opplæringskurs hvis de ble tilbudt muligheten .

Innen 2028 forventer 92 % av arbeiderne over hele Asia-Stillehavsområdet å bruke kunstig intelligens i sitt daglige arbeid, og 34 % planlegger å gjøre det “omfattende”. Dette er høyere enn deres kolleger i Storbritannia, hvorav henholdsvis 76 % og 18 % sa det samme. 

For nå merker imidlertid 75 % av arbeidsgiverne i Asia-Stillehavet at de sliter med å finne AI-talentet de trenger, med 79 % som beskriver å ansette AI-fagarbeidere som en prioritet. 

Også: Vil AI skade eller hjelpe arbeidere? Det er komplisert

På spørsmål om ferdigheter som må bruke AI innen 2028, pekte 57 % på kreativ design og tenkning, mens 53 % fremhevet kritisk tenkning og problemløsning. Ytterligere 45 % sa teknisk som koding og 36 % bemerket etikk og risikostyring. 

Men 79 % innrømmet at de ikke visste hvordan de skal kjøre et AI-arbeidsstyrkeopplæringsprogram, mens 74 % av arbeiderne er usikker på karriereveier hvor AI-ferdigheter er nyttige.

Organisasjoner som ønsker å distribuere GenAI har ofte spørsmål om hvor de skal begynne og hvem de skal trene først, sa Emmanuel Pillai, AWS' Asean leder for opplæring og sertifisering. Tekniske ansatte er vanligvis i startfasen for å bli bedre kjent med GenAI, for eksempel å lære å bruke verktøyet til å teste programvarekoder, sa Pillai under en mediebriefing for å diskutere resultatene fra studien. 

< p>GenAI-opplæring for ikke-teknologiske arbeidere er vanligvis fokusert på å forbedre kundeservice, produkter eller brukeropplevelse, la han til, og la merke til at AWS' opplæringsprogrammer er rollebaserte for å gi mer relevant kontekst. 

Også: De beste AI-bildegeneratorene å prøve akkurat nå

En AWS-treningskunde, Terrascope, bruker GenAI-verktøy for å forbedre effektiviteten ved beregning av karbonutslipp. Det samarbeider med AWS for å utvikle sitt interne sky- og AI-ferdighetstreningsprogram, sa Terrascope CTO Mathavan Arugalaimuthu på briefingen. AWS er ​​en av flere skyplattformer selskapet bruker. 

Med hovedkontor i Singapore, sysselsetter karbonmålingsplattformen rundt 100 ansatte, og dens tekniske stab – inkludert dataforskere – var blant de første som ble trent på GenAI, sa Arugalaimuthu. De ansatte blir også veiledet om hvordan de identifiserer potensielle hallusinasjoner når de bruker GenAI-verktøy. 

Det er også de nødvendige rekkverkene, sa han, med mennesker som alltid er inkludert i løkken. Programvare utviklet ved hjelp av GenAI-assisterte verktøy sendes gjennom vanlig sikkerhet og fagfellevurdering for å sikre at de bare inneholder legitime koder, la han til. 

“Med et økende antall organisasjoner som forventes å utdype bruken av AI-løsninger og -verktøy, og den kontinuerlige utviklingen av AI-drevne innovasjoner, er det behov for at arbeidsgivere og myndigheter skal pleie en dyktig arbeidsstyrke som er i stand til å styre nåværende og fremtidige AI-fremskritt ," sa Abhineet Kaul, direktør i Access Partnership.

Også: De ti best betalte teknologiske ferdighetene kan tjene deg mye penger – her er hvor mye

AWS introduserte denne uken sin GenAI-kompetansetjeneste, som den sier vil hjelpe bedriftskunder med å vurdere og velge GenAI-produkter som passer deres behov. Det nye tilbudet omfatter en rekke verktøy og tjenester, og viser frem produkter fra mer enn 40 av AWS'apos; partnere inkludert Nvidia, Deloitte, Tata Consultancy Services, HCLTech og Capgemini. 

Disse selskapene har blitt validert gjennom AWS GenAI Competency-tjenesten og er gruppert i tre nøkkelområder, som spenner over GenAI-applikasjoner, grunnlaget modeller og grunnmodellbasert applikasjonsutvikling, og infrastruktur og data, sier AWS.