De beste tegnebrettene i 2024: Ekspert anbefalt

0
13

Hvis du er en kunstner, vet du allerede at det finnes uendelige måter å lage kunst på. Og selv om mediet ditt tegner, er det forskjellige måter å gjøre det på, inkludert å bruke tegnebrett som et verktøy for kreasjonene dine. Tegnebrett gjør illustrasjonen enkel og kreativiteten uendelig, med hver penneskjerm og penselstrøk til din disposisjon for tilpasning som matcher din kunstneriske visjon. 

Også: De beste pekepennene

I motsetning til typiske nettbrett, har noen tegnebrett ikke faktiske skjermer. Snarere er de egentlig et virtuelt stykke papir som sender trykk fra puten til datamaskinen eller den bærbare datamaskinen som driver den. Noen av de typiske nettbrettskjermene dine kan imidlertid også fungere som et flott lerret for fine detaljer.

Uansett hvilket materiale kunstnere trekker på, må de være villige til å tilpasse seg den overflaten. Men de beste tegnebrettene gjør det utrolig enkelt å venne seg til dem. Mitt beste valg er iPad Pro (6. generasjon), men jeg inkluderte også tegne- og grafikknettbrett fra Wacom, Huion og flere.

De beste tegnebrettene i 2024

iPad Pro (6. generasjon)

Beste tegnebrett generelt

iPad Freeform Jason Cipriani/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Enkelt brukergrensesnitt Apple Pencil 2-kompatibilitet Premium skjermopplevelse IdelesDyrt Flere detaljer

iPad Pro-teknologiske spesifikasjoner: Dimensjoner (L x B x H): 11-tommers: 9,74 x 7,02 x 0,23 tommer, 12,9 tommer: 11,04 x 8,46 x 0,25 tommer | Kompatibilitet: iPad OS 16 og Apple Pencil 2nd Generation |&#xA0 ;Skjerm: 11-tommers Liquid Retina-skjerm eller 12,9-tommers Liquid Retina XDR-skjerm med ProMotion og True Tone (begge har 264 ppi)

Apples kraftigste nettbrett er det beste tegnebrettet, takket være dets brukervennlighet og suverene display som gir skarpe detaljer mens du tegner. Apple ga iPad Pro en bemerkelsesverdig oppgradering i begynnelsen av september med en M2-brikke som gir bedre ytelse og batteri og en lysere skjerm. Både 11-tommers og 12-tommers iPad Pros har en Liquid Retina-skjerm med True Tone, 224 ppi og et fingeravtrykksbestandig oleofobisk belegg. Hvis du planlegger å gjøre mye profesjonelt tegnearbeid, vil du ha mer enn nok kraft med Apple Silicon M2-brikken og høye lagringsmuligheter.

I følge Juliet Dreamhunter, en entreprenør som driver på siden som en digital illustratør som lager lagerillustrasjoner, bør alle som er interessert i digital illustrasjon jobbe med iPad Pro, spesielt siden den populære Procreate-appen kun er tilgjengelig for iOS. "Jeg har også brukt Affinity Designer-appen for vektorillustrasjon, som også har en skrivebordsversjon. Men det enkle å tegne på en iPad kan ikke sammenlignes med å tegne med en mus eller bruke et Wacom-nettbrett uten skjerm," sa hun.

Anmeldelse: iPad Pro (2022) anmeldelse: Jeg er forsiktig optimist. Eller tåpelig

Hun la til at kanskje den beste delen er Apple Pencil 2-kompatibiliteten, siden den gir deg et profesjonelt preg samtidig som det lar deg tegne for hånd som med en vanlig blyant.

Du kan bruke Apple Pencil til å holde musepekeren over iPad Pro-skjermen og flytte mellom verktøy som blyant, pensel, viskelær og farger, eller du kan til og med forhåndsvise før du setter et merke på skjermen. Med noen tegneverktøy kan du til og med vippe Apple Pencil for å endre vinkelen for ulike effekter.

Se nå på B&H Photo-VideoView nå på Best BuySe nå på Apple flere kjøpsvalg

Wacom Intuos Pro

Beste tegnebrett for proffer

Overheadbilde av en persons hånd som holder en penn og skriver på et svart Wacom tegnebrett Allison Murray/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Lav pris for et høykvalitetsprodukt Bransjeledende mengde trykkfølsomhetsnivåer Ulike størrelser å velge mellom ImperTrenger ekstern skjerm Trenger å bytte ut spissene på pekepennen ofte Flere detaljer

Wacom Intuos Pro tekniske spesifikasjoner: Dimensjoner (L x B x H): 13,14 tommer x 8,54 x ,31 tommer | Aktivt område: 8,7 x 5,8 tommer | Kompatibilitet: Mac OS X 10.12 eller nyere/Windows 7 eller senere | Trykknivåer: 8 192

Wacom er en av bransjelederne når det kommer til tegne- og grafikknettbrett. Med praktisk talt ingen etterslep og 8 192 nivåer av trykkfølsomhet i den medfølgende batterifrie Wacom Pro Pen, er Wacom Intuos Pro det beste tegnebrettet på markedet for profesjonelle kunstnere.

Nettbrettets lette design gjør den er enkel å bruke på skrivebordet eller fanget, og du kan tilpasse alt fra nettbrettets ExpressKeys til Pro Pen 2-knappene, avhengig av favorittsnarveiene dine.

Min erfaring med dette nettbrettet var ganske enkelt og hyggelig (spesielt for noen som ikke er en profesjonell artist). Pennen gjør det enkelt å finjustere detaljer og penselstrøk i ethvert tegneprogram du jobber med.

Les anmeldelsen: Dette Wacom tegnebrettet føles som å sette penn på papir

Men dette nettbrettet er laget for profesjonelle artister. Neil Chase, en digital kunstner, sa at Wacom Intuos Pro er hans foretrukne tegnebrett.

“Et av favorittprosjektene mine gikk ut på å lage en serie intrikate illustrasjoner til en barnebok. Wacom Intuos Pro tillot meg å oppnå detaljnivået og presisjonen jeg trengte, takket være dens imponerende 8 192 nivåer av trykkfølsomhet," sa Chase. “Dette gjorde det mulig for meg å lage utrolig naturtro tegninger og enkelt kontrollere tykkelsen og gjennomsiktigheten av linjene.”

Wacom Intuos Pro med den inkluderte Wacom Pro Pen kommer i tre størrelser (liten, medium og stor) for å passe alle størrelser av kunstverk og redigering.

Merk: Wacom Intuos Pro har for øyeblikket opptil $80 rabatt på Amazon.

Se nå på AmazonSe nå på Best BuySe nå på Walmart flere kjøpsvalg

Huion Kamvas Pro 12

Beste budsjetttegnebrett

Et Huion tegnebrett med en tegnepenn ved siden av ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Rimeligere tegnebrett ±60 penntiltstøtte Tilpassbare ekspressnøkler Cons Må fortsatt kobles til en datamaskin for å bruke den. Flere detaljer

Huion Kamvas Pro 12 tekniske spesifikasjoner: Dimensjoner (L x B x H): 13,78 x 7,82 x 0,43 tommer | Aktivt område: 10,09 x 5,68 tommer | Kompatibilitet: Linux(Ubuntu), Mac OS 10.12 og nyere, Windows 7 og nyere |&# xA0;Trykknivåer: 8 192 og ±60 penntiltstøtte

Hvis du handler på et budsjett, har Huion tegnebrett kommet langt det siste tiåret eller så. Selv om noen av modellene kan gå opp til $600, er dette nettbrettet et utmerket budsjettalternativ som koster bare $250. 

Dette nettbrettet har fire brukerdefinerte ekspresstaster og en berøringslinje for å kontrollere lerretszooming, børstejustering og siderulling. I likhet med Wacom Intuos Pro kan du tilpasse disse ekspresstastene.

Skjermens 120 % sRGB fargeskalavolum presenterer 16,7 millioner farger levende, og antirefleksteknologien reduserer gjenskinn mens du arbeider i en lysere setting for å forkorte avstanden mellom pennespissen og markøren.

Chuan Shin, en frilanskonseptkunstner, fortalte ZDNET at han utelukkende jobber med Huion-nettbrett. "Huion lager de beste nettbrettene når det kommer til verdi og pris," han sa. "Huion har heller ikke problemer med driveroppdateringer, noe jeg setter pris på."

Selv om dette er et nettbrett med penneskjermer, krever denne modellen at du kobler den til en datamaskin eller bærbar datamaskin for å fungerer.

Se nå på AmazonSe nå på Walmart flere kjøpsalternativer

Wacom Cintiq Pro 24

Beste tegnebrettspill

Wacom Cintiq Pro tegnebrett med fargerik grafikk på skjermen ZDNET

Pros & Ulemper ProsPålitelig programvare Utmerket oppløsning og fargeskjermer Nøyaktig penn-til-skjerm-interaksjon Ulemper Super dyrt Flere detaljer

Wacom Cintiq Pro 24 tech-spesifikasjoner: Dimensjoner (L x B x H): 26.6 x 15,5 x 1,9 tommer | Aktivt område: 20,6 x 11,6 tommer | Kompatibilitet: Windows 7 eller nyere, macOS X 10.11 eller nyere | Trykknivåer: 8,192

Artister som er Wacom-fans, men foretrekker en penneskjerm fremfor et nettbrett, bør ikke se lenger enn til Wacom Cintiq Pro 24. Selv om det er dyrt (fra 1 900 dollar), får du det du betaler for, som er en utrolig skjerm, pålitelig programvare og en utmerket tegneopplevelse.

Wacom Cintiq Pro 24 kommer i fire størrelser, avhengig av dine tegningsbehov: 16″, 24″, 27″ eller 32″. Uansett hvilken størrelse du får, kan du forvente en skjerm med 4K-oppløsning med bransjeledende fargenøyaktighet (inkludert 99 % Adobe RGB-dekning), slik at du kan se hver minste detalj og strek i kunstverk, design eller fotografiske prosjekter.

Jim Mortensen, regissør, storyboardartist og animasjonsskribent, sa at han bare bruker Wacom-nettbrett. Etter å ha brukt Wacom 21UX i 15 år, oppgraderte han til Cintiq Pro 24 og sa at han ikke kunne vært mer fornøyd.

"Wacom-produktene har vært utrolig pålitelige for meg," han sa. "Deres driverprogramvare er gjennomgående pålitelig sammenlignet med andre selskaper, og deres programvare- og maskinvarestøtte har alltid vært utmerket. Det vil ta MYE for meg å bytte bort."

Nettbrettet bruker samme Pro Pen 2 som Intuos Pro, så du vil fortsatt få den pen-til-papir-følelsen selv på et nettbrett skjerm.

Se nå på AmazonSe nå på WalmartView nå på B&H Photo-Video flere kjøpsvalg

Xencelabs Pen Tablet Bundle

Beste tegnebrett for tilbehør

Sort tegnebrett med to tegnepenner og en fjernkontroll ved siden av ZDNET

Pros & Ulemper Pros Legg til tilbehør du vil bruke Tegnehanske Behagelig å bruke Ideles Ingen visning Flere detaljer

Xencelabs tech specs: Dimensjoner (L x B x H): 12,61 x 9,16 x 0,3 tommer |  Aktivt område: 10,33 x 5,8 tommer | Kompatibilitet: Windows 10 og nyere, macOS 10.12 og nyere | Trykknivåer: 8 192

Alle disse tegnebrettene kommer med en penn til å lage med, men dette nettbrettet fra Xencelabs lar deg legge til mer tilbehør for å gjøre opplevelsen din enda bedre. Du får kombinapper, en tegnehanske, en Quick Keys-fjernkontroll og to batterifrie penner for 2D- og 3D-design.

Det er et nettbrett, så det er ingen skjerm, men det er bygget med et lett buet armlen på sidene og er bare 8 mm tykt, noe som gjør det behagelig å bruke.

Nick Saporito, en grafisk designer på over 10 år, som lærer hvordan man bruker designprogramvare og tegnebrett på YouTube-kanalen hans, liker presisjonen og overflatearealet til Xencelabs Pen Tablet.

“Den funksjonen som skiller seg mest ut for meg er den programmerbare kontrolleren den kommer med,” sa Saporito. "Den kan brukes til å lage tilpassede nøkkelbindinger for de funksjonene du oftest bruker. Du kan for eksempel programmere en av knappene til å 'Angre' ved å binde den til Control + Z." 

Han la til at hansken som følger med pakken gjør at nettbrettet ved et uhell vil registrere hånden din som et pennestrøk, og at pennene. ulike avtakbare tips gir mulighet for ulike typer penselstrøk og detaljer.

Se nå på WalmartView nå på B&H Photo-Video flere kjøpsvalg

Hva er det beste tegnebrettet?

Samlet sett , iPad Pro er mitt beste valg når det kommer til de beste tegnebrettene for de fleste på grunn av dens brukervennlighet og Apple Pencil 2-kompatibilitet. Men her er et diagram med nøkkelspesifikasjoner for alle tegnebrettene, slik at du bedre kan sammenligne iPad Pro med alle de andre tegnebrettene på listen min.

< td>

10,33 x 5,8 tommer

Tegnebrett

Pris

Aktivt område

Penntrykknivåer

Krever du ekstern skjerm?

iPad Pro

Fra USD 799

9,74 x 7,02 tommer eller 11,04 x 8,46 tommer

Ikke aktuelt

Nei

Wacom Intuos Pro

$380

8,7 x 5,8 tommer

8 192

Ja

Huion Kamvas Pro 12

$250

10,09 x 5,68 tommer

8 192

Ja

Wacom Cintiq Pro

$1900

20,6 x 11,6 tommer

8 192

Nei

Xencelabs Pen Tablet Bundle

$360

8 192

Ja

Hvilket tegnebrett er riktig for deg?

For å bestemme hvilket tegnebrett du skal kjøpe, bør du først vurdere hva du planlegger å tegne. Størrelse, ekspressnøkler og trykknivåer spiller alle inn, men det kommer til syvende og sist ned til dine personlige preferanser. 

Her er en beslutningsmatrise for de beste tegnebrettene du kan referere til før gjør ditt store kjøp:

Velg dette tegnebrettet& #x2026;

Hvis du vil…

iPad Pro

Et kraftig nettbrett som er enkelt å bruke. Dens kompatibilitet med Apple Pencil 2 gir enda flere fremtredende funksjoner. 

Wacom Intuos Pro

Et tegnebrett laget for profesjonelle. Den har praktisk talt ingen etterslep og 8192 nivåer av trykkfølsomhet i Pro Pen 2.

Huion Kamvas Pro 12

Et budsjettvennlig tegnebrett med berøringsfeltkontroller og ekspresstaster. 

Wacom Cintiq Pro

Et tegnebrett av høy kvalitet som er verdt pengene. De fire skjermstørrelsene har 4K-skjerm og bransjeledende fargenøyaktighet. 

Xencelabs Pen Tablet Bundle

Et tegnebrett som kommer med tilbehør som en tegnehanske og kombinapper for å hjelpe din kreative prosess.

Hvordan valgte jeg disse tegnebrettene?

Da jeg ville finne de beste tegne- og grafiske nettbrettene, begynte jeg med å teste Wacom Intuos Pro selv og analysere ytelsen. Jeg visste imidlertid at ett nettbrett ikke kunne være perfekt for alle, så jeg tok også hensyn til meningene til andre ZDNET-forfattere og deres erfaringer med nettbrett som iPad Pro, samt undersøkte og sammenlignet den eksisterende konkurransen.&#xA0 ;

Jeg vurderte også følgende faktorer: 

Aktivt område:Det aktive området er området du faktisk kan tegne på et nettbrett, og det er viktig å vurdere. Dette vil være størrelsen på skjermen (hvis den har en skjermvisning) eller størrelsen på området du faktisk kan tegne på som har innebygde trykknivåer (hvis den har en skjermløs skjerm). < /p>

Tilbehørskompatibilitet: Jeg vurderte nettbrett som er kompatible med en rekke tilbehør, inkludert forskjellige pekepenner, programvare, bærbare datamaskiner og PC-er og mer. 

Ekspertanbefalinger: Jeg snakket med ulike digitale artister som selv har brukt disse nettbrettene i arbeidet sitt for å samle tankene og anbefalingene om hvilke enheter de synes er best.

Pris:< /strong> Tegnebrett varierer mye i pris – fra 50 USD helt opp til 2200 USD. Jeg sørget for å velge enheter fra forskjellige prisklasser, slik at det er noe for enhver type kunstner og budsjett. 

Hvilke funksjoner bør jeg se etter på et tegnebrett?

Du må være oppmerksom på forskjellige funksjoner når det gjelder å tegne nettbrett. Vurder for eksempel størrelsen og portabiliteten, samt nettbrettets kompatibilitet med din foretrukne programvare og operativsystem. 

Chase sa at det er spesielt viktig å være oppmerksom på trykkfølsomhet og oppløsning. 

"Høyere nivåer av trykkfølsomhet gir en mer naturlig og presis tegneopplevelse, noe som er avgjørende for kunstnere som ønsker å lage detaljerte og naturtro illustrasjoner," han sa. "Oppløsningen på nettbrettet påvirker også kvaliteten på bildene du lager. En høyere oppløsning sikrer jevnere linjer og mer nøyaktige detaljer i kunstverket ditt."

Kanskje viktigst av alt, Mortensen legger til at driverprogramvare (eller hvordan nettbrettet kommuniserer med andre enheter) er en stor faktor for å bestemme et tegnebrett å jobbe med. 

"Å være motivert for å lage kunst er utrolig tøft, og enhver liten rynke i den digitale kunstprosessen øker sannsynligheten for å bli frustrert og gi opp," han sa. “Jeg har vært fornøyd med Wacom-programvaren i mange år.” personlig preferanse. Mortensen foretrekker for eksempel nettbrett med skjerm (også kjent som penneskjermer).

"Direktetegning endrer kunsten og tenkningen din på måter du ikke kan forutsi," han sa. “Kunst er vanskelig nok uten å kunne se riktig på det du tegner. Jada, de er dyrere, men hvis du har midler, anbefaler jeg det på det sterkeste."

På den annen side har skjermløse tegnebrett (også kjent som pennebrett) generelt en lavere prispunkt og er mer bærbare.

“Disse nettbrettene krever en tilkobling til en datamaskin og det kan ta litt tid å venne seg til, siden du må tegne på nettbrettet mens du ser på dataskjermen”," Chase la til. “Men de er et flott alternativ for nybegynnere eller kunstnere på et budsjett.”

Samlet sett lar de beste tegnebrettene deg lage digitalt på forskjellige måter basert på kunsten og kunstneren, så det Det er helt opp til dine preferanser om du vil jobbe med et tegnebrett som har innebygd berøringsskjerm eller en spesiell trykkfølsom overflate.

Hvor lang tid tar det å lære å bruke et tegnebrett. ?

Hvis du bruker et skjermløst nettbrett for å tegne for første gang, kan det ta opptil noen uker å venne seg til. Prøv å leke litt med nettbrettet hver dag for å bli vant til å tegne på det. Sørg også for å få en forståelse av hvilken programvare du velger, siden hver tegneprogramvare er litt forskjellig. 

Finnes det alternative tegnebrett verdt å vurdere?

Mens fem beste tegnebrett er inkludert i denne listen, her er noen andre alternativer du bør vurdere før du gjør ditt neste kjøp.

Se på AppleView på AmazonView på Amazon