Hugging Face lanserer robotikkprosjekt med tidligere Tesla-forsker

0
17
7width OsakaWayne Studios/Getty Images

Hugging Face ser ut til å være den siste AI-spilleren som blir med i robotløpet, som en tidligere Tesla-forsker sier at han' s starter en "ambisiøs" åpen kildekode-robotikkprosjekt på AI-teknologiplattformen.

"Etter 3 år @tesla og Optimus, er jeg begeistret over å kunngjøre at jeg ble med i Hugging Face for å starte et ambisiøst åpent robotprosjekt! (åpen som i åpen kildekode, ikke som i åpen kunstig intelligens) Ser etter ingeniører til å bygge ekte roboter i Paris," AI-forsker Remi Cadene kunngjort på X, tidligere Twitter.

Også: OpenAI samarbeider med oppstart for å lage avanserte AI-modeller for humanoide roboter

Tidligere har Cadene jobbet med selvkjørende kjøretøyteknologi og humanoide roboter hos Tesla.

Hugging Face er en åpen kildekode-plattform som gir et stort lager for AI-verktøy og forhåndstrente modeller, selv om de fleste fokuserer på naturlig språkbehandlingsteknologi (NLP). Nettstedet fungerer også som et sted for utviklere og brukere å samle og bygge et fellesskap rundt maskinlæring og AI, og opprettholde fokus på åpen kildekode.

Selv om Hugging Face ikke har bekreftet at det går inn på robotmarkedet, har Hugging Face X-kontoen repostert Cadenes kunngjøring og andre innlegg som diskuterer den nye satsingen. Hugging Face ser også ut til å ha lagt ut en stillingsannonse for en Embodied Robotics Engineer i Frankrike.

"I denne rollen vil du være ansvarlig for å designe, bygge og vedlikeholde åpen kildekode og lavkost. robotsystemer som integrerer AI-teknologier, spesielt innen dyp læring og legemliggjort AI," stillingsannonsen lyder. “Du vil samarbeide tett med ML-ingeniører, forskere og produktteam for å utvikle innovative løsninger som flytter grensene for hva som er mulig innen robotikk og AI.”

Også:&#xA0 ;Microsoft bekrefter neste Windows-, Surface- og AI-hendelse. Her er hva du kan forvente

Denne nyheten kommer noen måneder etter at Tesla la ut en video av sitt humanoide robotprosjekt, Optimus. I en ikke-relatert utvikling,  OpenAI samarbeider med Figure, et AI-robotikkselskap som har mottatt 675 millioner dollar i serie B-finansiering og utvikler autonome humanoide roboter.