Jeg testet det 'minste webkameraet som noen gang er bygget' og den er full av nyttige videofunksjoner

0
11
Kyle Kucharski/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

For $129 erstatter Opal Tadpole den bærbare datamaskinens innebygde webkamera med et som leverer nesten DSLR-kvalitet hvor som helst du kan ta med den bærbare datamaskinen.  Kombinasjonen av 4K-video, ekstrem portabilitet og den første i markedet retningsmikrofonteknologi smelter sammen til et unikt produkt.
Den er designet utelukkende for bærbare datamaskiner og vil ikke klippes på noe mer enn noen få centimeter tykk.

La oss innse det, videokonferanser er nå en iboende del av arbeidsdagen for mange mennesker, og siden det ikke er noen flukt fra forespørselen om å “hoppe på en rask samtale”," du kan like gjerne se og høres best ut på Zoom, Teams, you name it. Dessverre er det mange bærbare datamaskiner' innebygde webkameraer lar mye å være ønsket, og dårlig bildekvalitet og hakkete lyd kutter det bare ikke når du tar flere videosamtaler om dagen, spesielt hvis jobbintervjuer er involvert.

Anmeldelse: M3 MacBook Air: Apples AI-datamaskin for massene har ankommet

Gå inn: Opal Tadpole, et lite eksternt webkamera (angivelig det minste som noen gang er bygget) designet for å feste seg på skjermen på den bærbare datamaskinen og skyte det innebygde webkameraets funksjoner ut av vannet. Den kommer med 4K videooppløsning, en speilløs Sony 48 megapiksler  IMX582 Exmor RS-sensor, og en retningsmikrofon som kun fanger opp lyd fra kameraets synsfelt. Resultatet er videokvalitet på profesjonelt nivå som ser ut som den kommer fra en “ekte” kamera, men i en bærbar, ultralett pakke. 

Se på Amazon

Tdpole i seg selv er en minimalistisk, lett firkantet enhet som veier bare 1,2 gram og måler mindre enn to tommer i diameter. Klipsdesignet er ment å plasseres på toppen av den bærbare datamaskinens skjerm (rett over det innebygde webkameraet) og kobles til USB-C-porten med en fullt justerbar, solid vevd ledning.

tadpole1-2 Kyle Kucharski/ZDNET

Dette er et webkamera som er utformet eksplisitt for bærbare datamaskiner, siden det ikke står opp av seg selv, så det er virkelig ingen enkel måte å bruke dette på med en stasjonær eller frittstående skjerm, da klippet ikke passer til noe mer enn noen centimeter tykk. I tillegg er ledningen ikke lang nok til å koble til noe mer enn en fot unna, så det kan være det beste webkameraet for bærbare datamaskiner og bare bærbare datamaskiner.

Også: De beste webkameraene for strømming i 2024: Eksperttestet

Webkameraets eksterne funksjoner er minimale, men på en god måte, uten synlige knapper eller brytere, og en berøringssensor på USB-C-portkontakten som lar deg raskt dempe mikrofonen med et enkelt trykk. Det er et lite rødt lys som indikerer at mikrofonen er dempet, noe som sparer deg fra å gjette deg selv. Denne enkle maskinvarefunksjonen lar deg omgå rotting med kontrollene i programvaren du bruker, og raskt veksle mellom dempet og dempet på selve enheten.

tadpole3-2 Kyle Kucharski/ZDNET

Når det gjelder oppsett, rumpetrollen kunne ikke vært enklere å installere, da jeg bare plugget den inn i den bærbare datamaskinens USB-C-port og gikk. Enheten skal da automatisk gjenkjennes av videochatplattformer som Zoom eller Microsoft Teams.

Da jeg nylig koblet rumpetrollen til den bærbare datamaskinen min, ble det umiddelbart tydelig hvor interiøret mitt innebygde webkamera faktisk er. Rumpetrollen, som tar opp i 4K, men nedsampler den til 1080p for å være kompatibel med videokonferanseprogramvare, er slående skarp og lyssterk, med et bilde som ser varmt og jevnt opplyst ut. Den har en blenderåpning på F1.8 og et 70-graders synsfelt, som er i tråd med Opals mål om å lage et bærbart webkamera som konkurrerer med DSLR-nivå.

Dessuten: 4 zoomalternativer med bedre retningslinjer for personvern for videokonferanser

Lydkvaliteten er på samme måte imponerende, med sin unike VisiMic-mikrofonteknologi som kun fanger opp lydbølger som kommer fra rett foran enheten, eliminerer behovet for støyreduksjon som skal håndteres av programvaren. 

I min testing av denne egenskapen fant jeg ut at lyder som var veldig nær kameraet fortsatt ble fanget opp, selv om de var betydelig dempet. Alt mer enn noen få meter unna ble imidlertid gjengitt til ubetydelige nivåer. Dette gjør det til et perfekt webkamera for folk som tar samtaler i et nært samarbeidsmiljø, et bråkete kontor eller en bråkete kaffebar i nabolaget.

tadpole4-2 Kyle Kucharski/ZDNET

Tadpole er absolutt ikke eneste webkameraet på markedet som tar bilder i 4K, men det er definitivt det minste, og kanskje det mest bærbare. Denne kombinasjonen av funksjoner, sammen med VisiMic-teknologien og ett-trykks demping gjør det til et av de beste alternativene for digitale nomader eller eksterne arbeidere som trenger å se og høres eksepsjonelt bra ut på videosamtaler.

ZDNET's kjøpsråd

Hvis du bruker en bærbar datamaskin og trenger å presentere en profesjonell tilstedeværelse av høy kvalitet på videosamtaler, eller hvis datamaskinens innebygde webkamera bare ikke klipper det, er Opal Tadpole et rimelig alternativ for å øke nivået på videosamtalespillet ditt. VisiMic-teknologien er spesielt bra for folk som jobber i støyende miljøer eller journalister ute i felten. Det er ikke det beste webkameraet på markedet uten tvil, men det er det minste og mest bærbare som har alle disse funksjonene på ett sted.