AirPods Pro skal angivelig få en høreapparatmodus med iOS 18 – ingen maskinvareoppdatering nødvendig

0
14
airpods-in-ear-closeup Juni Wan/ZDNET

Apple AirPods Pro har allerede vist seg å være et uoffisielt, rimeligere alternativ for høreapparater, men de kan snart være i stand til å fungere som faktiske høreapparater.

Ifølge Bloombergs Mark Gurman, når iOS 18 slippes denne høsten, premiumversjonen av Apples AirPods vil få en offisiell høreapparatmodus.

Også: Apples AirPods Pro kan være en rimelig løsning på hørselstapet ditt< /strong>

AirPods har en eksisterende funksjon kalt Conversation Boost som bruker en retningsmikrofon for å forsterke stemmen til noen rett foran deg. Noen har brukt det som et høreapparatalternativ, men det selskapet har planlagt er tilsynelatende mye mer. 

Spesifikasjoner ble ikke skissert, bare at denne modusen offisielt er på vei. Men hvis selskapet spesifikt kaller det en høreapparatmodus, kan vi ta flere ting fra det.

For det første er høreapparater klassifisert som medisinsk utstyr og regulert av FDA. En ny kategori høreapparater, kalt personlige lydforsterkningsprodukter (PSAP), debuterte imidlertid for noen år siden – og disse krever ikke FDA-tilsyn. Mens høreapparater er for personer som har medisinsk diagnostiserte tilstander, er PSAP-er utpekt for personer som ikke har noen hørselsproblemer, men som ønsker hjelp til rekreasjon som fugletitting.

Vi vet ikke hvilken side Apple vil falle på. Førstnevnte vil være mye tøffere å implementere, men hvis dette blir annonsert som et offisielt "høreapparat" modus eller som noe for å hjelpe folk med hørselsproblemer, må det sannsynligvis være FDA-godkjent. Bare å kalle det en "høreassistent" modus eller noe lignende – og ikke å hevde fordeler for de som sliter med hørselsproblemer – kan sløyfe regelverket.

Også: De beste AirPods du kan kjøpe: Eksperttestet

I tillegg deler høreapparater mye av de samme funksjonene som AirPods, som bakgrunnsstøyreduksjon, Bluetooth-tilkobling og en app for å heve eller senke volumet, så det er interessant å se hva Apple kan gjøre for å skille dette høreapparatmodus fra de eksisterende modusene.

Og til slutt, skulle dette vise seg å være et kvalitetstilbud, ville det være betydelig rimeligere. Høreapparater kan koste rundt $4000 for et par eller mer avhengig av kvalitet, men AirPod Pros kommer inn for bare $249. 

AirPods kan allerede tjene som et anstendig alternativ til høreapparater, men hvis Apple kan forbedre denne funksjonaliteten, kan det få store konsekvenser.