Uber lanserer ny utslippsmåler for førere slik at du kan se hvor mye CO2 du har spart

0
15
uber-co2-savings Uber

Hvis du har bestemt deg for å gå grønt, er Uber nå slik at du kan se hvor mye av en positiv innvirkning på miljøet du har hatt.

Selskapet introduserer en Emission Savings-funksjon i Uber-appen i dag. Når du åpner appen og besøker kontosiden, kan du se karbonutslippene du har spart ved å ta Uber Green eller Uber Comfort Electric.

Også: Må hente en bestilling i- butikk? La Uber hente den for deg i stedet

Informasjonen beregnes, sier Uber, basert på mengden Uber Green- og Uber Comfort Electric-turer du har tatt, og mengden CO2-utslipp unngås sammenlignet med UberX- eller Uber Comfort-turer med samme avstand.

Når informasjonen din vises, presenteres den i totalt kilogram. Hvis denne innsikten ikke gir mye mening, vises en ytterligere oversiktsgrafikk, som setter besparelsene dine i termer du lettere kan forstå, for eksempel totalt sparte liter bensin eller totalt kjørte mil i en ikke-gassdrevet bil.

Besparelsene vil vises på vanlige Uber-kontoer så vel som Uber-tenåringskontoer. 

I fremtiden sier selskapet at enda flere produkter vil bli vist i kalkulatoren for utslippsbesparelser, inkludert autonome eller førerløse turer i elektriske kjøretøy eller på e-sykler og e-scooterturer bestilt gjennom Uber eller UberX Share-turer.

Også: 4 måter 5G kan optimalisere jobb- og privatlivet ditt på

Uber tar skritt for å sikre at besparelsene som vises er like nøyaktige som mulig. Den gjennomsnittlige utslippsintensiteten for en tur endres over tid og varierer etter by, så totalen din vil være basert på hvert turalternativ i byen din. Resultatene for nåværende brukere starter ikke på null. Totale utslipp beregnet, sier selskapet, vil være basert på turer tatt siden begynnelsen av 2021. 

"Vi er på et oppdrag for å gjøre det enkelt for rytterne våre å omfavne et lavt nivå. -utslipp livsstil," sa Dara Khosrowshahi, administrerende direktør i Uber. “Akkurat som vi populariserte ryttervurderinger i et forsøk på å fremme respektfull oppførsel under Uber-turer, er vi glade for å lansere Emission Savings-funksjonen for å både feire effekten din og oppmuntre til grønnere valg når du bruker Uber.”