WatchOS 10.4 byter irriterende Apple Watch 'ghost touch'

0
12

Apple Watch Ultra 2 Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

For noen uker siden dukket det opp rapporter om at brukere av Apple Watch Series 9 eller Apple Watch Ultra 2 opplevde utilsiktede berøringer og sveip på skjermene sine, noe som fikk skjermen til å hoppe rundt og oppføre seg uberegnelig uten innspill fra eieren.

Dubbet 'ghost touches,' dette problemet har forårsaket kaos for brukere, alt fra flauheten ved å ringe utilsiktet eller sende skrivefeil i meldinger, til mer alvorlige problemer som å bli låst ute av enheten sin fullstendig fordi de ikke kunne skrive inn passordet sitt.

Dessuten: MacBook Pro-en min sluttet å lade – her er hvordan jeg fikset det gratis

Jeg vet at det var irriterende fordi jeg ble berørt. Det var ikke dårlig, og jeg var overbevist om at det var overfølsomhet i skjermens berøringsmekanisme fordi det så ut til å bli verre når jeg hadde på meg klær som genererte mer statisk ladning (som en Gore-Tex-jakke). Det var irriterende, men jeg ble i det minste aldri utestengt fra Apple Watch.

Hvem skal du ringe til?

Vel, Apples råd til forhandlere var å vente med reparasjoner mens de undersøkte problemet, og det ble rapportert at å utføre en hard tilbakestilling – ved å holde kronen og sideknappen inne samtidig i 10 sekunder til Apple logoen forsvinner — så ut til å løse problemet midlertidig.

I forrige uke sendte Apple ut WatchOS 10.4 til Apple Watch-brukere, og sammen med noen forbedringer, feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer, ble denne oppdateringen også i Apples ord, “løser et problem som får noen brukere til å oppleve falske berøringer på skjermen.”

Versjonsnotater for WatchOS 10.4.

Versjonsnotater for WatchOS 10.4.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Men fungerer det? 

Jeg installerte oppdateringen på min Apple Watch og la umiddelbart merke til at berøringsskjermen ikke lenger føltes like … følsom. Den er fortsatt responsiv, men den føles nå mer presis og bevisst. Jeg la også merke til at det å bruke den regntette jakken min ikke lenger førte til at skjermen ble gal.

Så spøkelset har blitt slått godt og grundig. 

Hvis du har ikke har installert denne oppdateringen, anbefaler jeg at du starter den. Start iPhone, åpne Apple Watch-appen, trykk deretter på Min klokke-fanen og trykk deretter på Generelt > Programvareoppdatering for å få ballen til å rulle.