Du kan nå lage din egen tilpassede Copilot GPT. Slik gjør du

0
20
Egendefinerte Copilot GPTs Sabrina Ortiz/ZDNET

I en tid med AI-chatboter er det mange klare til bruk chatbots på markedet som tilbyr en rekke funksjoner. Men hvis den spesielle oppgaven du vil bruke en chatbot til ikke er tilgjengelig, kan du nå enkelt lage din egen chatbot i Copilot Pro. 

Som først oppdaget av X-brukeren Paul Couvert, la Microsoft stille til en ny “Custom Copilot GPTs” funksjon i forhåndsvisning for Copilot Pro-brukere. Med funksjonen kan Pro-brukere lage en tilpasset Copilot GPT med personlige instruksjoner som kan holdes private eller deles slik at både gratis og betalende Copilot-brukere kan bruke den.

Også: Jeg prøvde Copilot Notebook : Microsofts nye AI-verktøy tilbyr to nyttige spørsmålsfunksjoner

Det er enkelt å komme i gang. Gå til Copilot Pro-hjemmesiden din og klikk på “Se alle Copilot GPT-er” alternativet på høyre side av siden, under alle Microsofts egendefinerte Copilots. 

Seall Copilot GPTs screenshot Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Det første alternativet øverst er "Opprett en ny Copilot GPT" med en forhåndsvisningsbetegnelse som lyder “Bruk konfigurere eller opprette-verktøyet for å lage en egendefinert Copilot GPT som du kan holde privat eller dele.”

Opprett et nytt Copilot GPT-skjermbilde Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Deretter er de neste trinnene for å lage chatboten svært lik trinnene for å lage en tilpasset chatbot på ChatGPT, som heller ikke krever noen koding eller teknisk kunnskap — som du kan se i ZDNETs trinnvise instruksjoner.& #xA0;På ChatGPT er funksjonen også begrenset til premium-nivået ChatGPT Plus-abonnenter. 

Hvis du aldri har laget en tilpasset GPT, ingen grunn til bekymring. Microsoft inkluderer en grundig liste med tips for å lage en Copilot GPT av høy kvalitet med notater som å holde navnet kort og fengende, bruke tydelig språk, gjøre forespørsler spesifikke og handlingsrettede og mer. 

Når du følger tipsene, vil byggeren fortsette å stille deg oppfølgingsspørsmål som gjør det å lage chatboten din til en intuitiv prosess. 

Også: Hvordan bruke Copilot Pro AI til å finjustere presentasjonene dine i PowerPoint

Et godt første skritt er å navngi chatboten din og deretter følge opp ved å beskrive chatbotens formål. For denne artikkelen bestemte jeg meg for å lage en chatbot som automatisk forvandler all teksten din til tonen i et Shakespeare-skuespill. 

Som et resultat kalte jeg chatboten “Shakespeare-tone”; og fulgte den opp med beskrivelsen, “Din jobb er å transformere all brukerinndatatekst til å ha tonen og språket til et Shakespeare-skuespill.”

initial-copilot-builder-prompts.png Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Som det fremgår av skjermbildet ovenfor, forsto byggherren oppgaven umiddelbart og fulgte opp med flere spørsmål om hvordan jeg ville at chatboten skulle oppføre seg, inkludert hvilke emner den skulle legge vekt på eller unngå. For å lette opprettelsesprosessen inkluderer Microsoft til og med eksempler på meldinger du kan klikke på for å fortsette prosessen. 

Når jeg hadde besvart alle de grunnleggende oppfølgingsspørsmålene for å sette opp chatboten, ga byggherren meg beskjed om at chatboten var fullført og at jeg kunne forhåndsvise den ved å klikke på “Preview Copilot GPT”; knappen øverst i høyre hjørne. 

Jeg testet det ved å skrive inn setningen: “Yorkie-valpen sto ved døren og ventet spent på at eieren hans skulle komme tilbake fra sine ærend.” Chatboten svarte med en intrikat passasje i tre avsnitt i tonen til Shakespeare, som instruert, som vist på bildet nedenfor. 

building-your-own-copilot-results.png Skjermbilde av Sabrina Ortiz/ZDNET

Når du forhåndsviser det, kan du kan gå tilbake og justere chatboten videre eller publisere den. Når du publiserer, har du muligheten til å dele lenken med alle eller beholde den for deg selv. Så enkelt er det. 

Også: Jeg ble fortryllet til en AI-psykolog. Så ble ting litt rart

Fordelen med å ha en tilpasset chatbot er at den omgår å måtte legge inn detaljerte instruksjoner hver gang du vil ha en spesifikk funksjon utført. For eksempel var jeg i stand til å omgå å instruere ChatGPT med de nøyaktige parametrene jeg ønsket, og i stedet kunne jeg ganske enkelt skrive inn setningen jeg ønsket transformert. 

Derfor, hvis du bruker Copilot Pro eller ChatGPT for en repeterende oppgave i ditt personlige liv eller arbeidsflyt, vil det spare deg tid – i det lange løp – for å ta noen minutter å konfigurere din egendefinerte GPT.