Jeg oppgraderte videoproduksjonen min med denne Tascam-opptakeren (og brøt ikke banken)

0
14

Denne lydopptakeren vil være et enestående tillegg til videoen din, podcast eller intervjuarsenal.

Jack Wallen/ZDNET

ZDNETs viktige ting

Tascam DR-60DmkII DSLR-lydopptaker har vært tilgjengelig en stund og kan kjøpes på Amazon for 169 dollar. Strålende lyd, brukervennlig, og mange innganger gjør dette til et must for alle som ønsker å forenkle og forbedre lyden til videoer, podcaster og intervjuer. Mindre enn fantastisk batterilevetid betyr at du vil drive denne opptakeren med USB.

For omtrent et og et halvt år siden begynte jeg på et prosjekt som skulle vise seg å være en av de mest utfordrende kreative bestrebelsene jeg noen gang hadde forsøkt å filme en sitcom-pilot. Siden den gang har prosjektet utviklet seg til noe helt annet (og langt mer levedyktig). Men på det tidspunktet oppdaget jeg raskt ett område som krevde mye oppmerksomhet: lyd.

Det jeg trengte var en måte å ta opp lyd til en ekstern kilde. Det finnes ikke et kamera på markedet som kan ta opp lyd av det kaliberet som kreves for slike ting. Ja, jeg kunne bruke kameralyden til å synkronisere ekstern lyd, men når den er synkronisert, vil kameralyden bli dempet eller fjernet helt.

Også: De beste strømmemikrofonene for TikTok, YouTube og Twitch

Da jeg begynte å se etter enheter for dette, oppdaget jeg raskt at det var én enhet som ville tjene formålet mitt godt og ikke desimere budsjettet mitt. Den enheten er Tascam DR-60DmkII DSLR-lydopptaker.

Mens DSLR er i navnet, koblet jeg det ikke til kameraet mitt og brukte det i stedet til å ta opp fra to trådløse Sony-mikrofoner. Kvaliteten på lyden denne enheten tok opp overgikk langt mine forventninger, noe som gjorde at den raskt fant en plass i min primære verktøykasse.

Se på Amazon

Spesifikasjonene

Fire mikrofoninnganger med 64dB jevn forsterkning og +48V fantomkraft (for XLR-innganger)Kanal 3 & 4 støtter High-Output mikrofonerFire spors opptak (to XLR og en enkelt 3,5 mm for spor 3 og 4)A/D-omformere Støtter opptil 96Hz/24-bit WAV eller BWAVE-lyd til SD/SDHC-kortLavfilterkutt og -begrenserKamera inn, kamera ut , Line Out og Headphone OutLine/Mic/Phantom-brytere for innganger 1 og 2. Sikkerhetsspormodus (for å forhindre klipping) Høy ekvivalent inngangsstøy (EIN) på -120 dBuMono, Stereo, Dual Mono, Dual Stereo og firespors opptaksmodusWAV-opptak format Stativmonteringssokkel (nederst) og monteringsskruefeste (øverst) Drevet av USB eller fire AA-batterier Veier 1,12 pund

Min erfaring

Jeg har brukt Tascam flere ganger. Den første var den mest utfordrende, men viste seg også å være den mest givende. Å ta opp lyd for video kan være en svært vanskelig oppgave, spesielt fordi så mange ting kan gå galt. Du kan få det beste taket noensinne, bare for å oppdage at lyden mislyktes. Etter slike opplevelser vil du virkelig være sikker på at utstyret ditt er opp til oppgaven. 

Også: Dette hendige tilbehøret forbedret telefonens videokvalitet drastisk< /p>

Jeg fant ut at Tascam yter vakkert og bidrar til å eliminere muligheten for dårlig lyd. Riktignok brukte jeg fremragende mikrofoner til filmingen (som er et must), så jeg kunne stole på at lydkilden ville være solid. Men det jeg virkelig satte pris på med Tascam (i tillegg til høykvalitetslyden) var enkelheten i bruk.

Slå den på, sjekk nivåene, trykk på REC-knappen to ganger, og du er av. Når opptaket er ferdig, trykker du på Stopp, og opptaket lagres på SD-kortet.

Det er virkelig så enkelt. Når alt du gjør allerede er altfor komplisert, kan det å ha bare én ting forenklet utgjøre en stor forskjell.

En gang måtte sitcom-piloten skrinlegges (og ble til slutt gjenoppstått i et annet prosjekt… hurra! ), fant jeg en annen bruk for Tascam… podcaster og intervjuer.

Så lenge alle partene for et gitt intervju eller podcast er i samme rom, kan denne lille enheten raskt bli din beste venn. Fordi det er så enkelt og pålitelig (og fordi det tar opp utmerket lyd), kan du stole på at hvert sekund av opptaket ditt vil være brukbart (så lenge motivene dine gjør jobben sin). Denne babyen vil ikke svikte deg.

Også: Dette enkle mikrofontilbehøret vil umiddelbart få deg til å høres mer profesjonell ut

Jeg vil imidlertid foreslå at du strøm alltid til Tascam via USB. Batterilevetiden er ikke akkurat den beste, og når scener, podcaster eller intervjuer blir lange, trenger du ikke å bekymre deg for at batteriene dine vil svikte deg i det mest uleilige øyeblikket.

Annet enn det. advarsel, denne lille opptakeren har blitt et av mine favorittlydkjøp på en stund.

ZDNETs kjøpsråd

Så lenge du har kvalitetsmikrofoner (og en velvalgt plassering) for opptak), vil Tascam DR-60DmkII DSLR Audio Recorder tjene deg veldig godt. Etter å ha brukt den én gang, vil du bli solgt og vil glemme å ta opp lyd på telefonen eller den bærbare datamaskinen. Enkelheten du får, kombinert med kvaliteten på opptak, gjør dette til en enkel måte for mange bruksområder.