De beste luftfukterne i 2024: Eksperttestet og anmeldt

0
9

Luft som mangler tilstrekkelig fuktighet kan forårsake dårlig luftkvalitet, ubehag og lett irritere kroppen din – forårsake tett nese, utløse astma og mer. Det er derfor en luftfukter er så viktig. 

Mer: Hvordan rengjøre en luftfukter (og hvorfor du bør gjøre det nå )

Luftfuktere er enkle valg for å introdusere ekstra vanndamp i rommet ditt, lindre forkjølelsessymptomer, åpne nesegangene og sikre en jevn luftfuktighet og et behagelig miljø hele året. Siden du kan kjøpe luftfuktere i mange former, størrelser og design, er det viktig å finne ut hva som er funksjonelt og verdt pengene dine. 

Hva er den beste luftfukteren akkurat nå? 

For å gjøre søket ditt mindre overveldende, har vi samlet de beste luftfukterne du kan kjøpe basert på ekspertundersøkelser og praktiske tester, inkludert valg som tilbyr bare det grunnleggende til modeller utstyrt med smart-hjem-funksjoner. Vårt beste valg for den beste luftfukteren generelt er Levoit Classic 300S luftfukter for sin smarte design, praktiske vanntankkapasitet, smarte funksjoner og generell brukervennlighet. 

De beste luftfukterne i 2024< /h2>

Levoit Classic 300S luftfukter

Beste luftfukter totalt sett

levoit-300s-humidifier Levoit/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros App og stemmekontroll Enkel påfylling Avanserte sensorer for overvåking Ideles Boxy design Tung når den er full Flere detaljer

Levoit 300S-funksjoner: Vann Tankkapasitet: 6L | Square Footage/romstørrelse: 505 sq ft | Smarte evner: Ja | Aroma Diffuser: Ja | Driftsmodus: Ultralyd

Levoit 300S luftfukter tilbyr en enkel måte å introdusere litt ekstra fuktighet i rommet ditt uten å tære på. Med et toppfyllingsdesign er det enkelt å rengjøre, betjene og flytte rundt dit du trenger det mest (gitt den er tom, selvfølgelig). 300S kan holde 6L vann, dekker et gulvareal på over 500 kvadratfot og har en driftstid på 60 timer. 

Den har avanserte sensorer for å justere og opprettholde fuktighetsnivåer og sørger for en stillegående drift slik at enheten ikke forstyrrer roen din. Utstyrt med supersmart appkontroll, gjør 300S det enkelt å justere luftfukteren fra hvor som helst og når som helst, og du kan i tillegg tilpasse tidsplaner og mer. Med et ekstra sted for aromaterapi, perfeksjoner luftfukteropplevelsen din og aldri bekymre deg for å overkjøre enheten din – den tilbyr automatisk modus, hvilemodus og plantemodus for enkel bruk som lar deg begynne å bruke luftfukteren fra første stund.&# xA0;

Som gjentatt eier av Levoit luftfuktere, kan jeg trygt anbefale dem som smarte kjøp. De gjør det de hevder, tilbyr enkelt oppsett, og de ekstra smarte funksjonene gjør dem enkle å referere til som et solid alternativ for de fleste. Selv om jeg ikke eier denne modellen, tilbyr 200-tallsmodellen i hovedsak de samme funksjonene, bare med mindre vannkapasitet, og den har ikke sviktet meg. 

Verifiserte Amazon-kunder liker enkelt oppsett av 300s luftfukteren, som sier at den er effektiv, stillegående og utrolig enkel å bruke. Til tross for at mange kunder liker å måtte fylle mindre, rapporterte noen problemer med vannlekkasje. 

Se nå på AmazonSe nå på Walmart flere kjøpsalternativer

Levoit Dual 200S Smart Humidifier< /h2>

Beste budsjett smart luftfukter

levoit-200s-5 Kayla Solino/ZDNET

Pros & Ulemper Pros Tilgjengelig i forskjellige farger Elegant design App og stemmekontroll -Tillagte funksjoner IdelesMindre tankkapasitet Begrensede tåkeinnstillinger Ingen alternativ for varm tåke Flere detaljer

Levoit 200S-funksjonerVanntankkapasitet: 3L |  Square Footage/Room Size: 290 sq ft | Smart Capabilities: Ja | Aroma Diffuser: Ja |  Driftsmodus: Ultralyd

Levoit 200S luftfukter tilbyr lignende funksjoner som vårt toppvalg, til en lavere pris og i et mindre design. Med en toppdesign som er lett å fylle, trenger du ikke å bekymre deg for søl eller lekkasjer når du legger til eller endrer vannreserven. 200S rommer opptil 3 liter vann og gir ekstra damp for rom på opptil 290 kvadratfot med en driftstid på 25 timer. 

Dens ultralyddriftsmodus og roterende dyse gjør at en fin tåke lett kan rettes 360 grader, og du kan forsterke kontrollene dine med muligheten til å lage tidsplaner og legge til aromaterapi. I likhet med Levoits 300S-modell lar 200S deg bestemme ditt optimale fuktighetsnivå og stille inn enheten deretter. I tillegg gir den en automatisk modus med en innebygd fuktighetsstat for å enkelt opprettholde ønsket fuktighetsnivå. 200S har også en oppgradert NoiseDefender-design for å sikre nesten lydløs drift. 

Jeg eier denne modellen selv og bruker den på soverommet mitt, og den er perfekt størrelse for å plassere på toppen av et bord, men er heller ikke for liten til gulvet.  De smarte kontrollene gjør det enkelt å slå luftfukteren på og av uansett hvor jeg er, og det innebygde planleggingssystemet har hjulpet meg med å lage en perfekt duggrutine for leggetid som jeg aldri trenger å tenke på. Jeg liker også at smartskjermen fungerer som et fint nattlys om natten – jeg bekymrer meg aldri for å snuble over den midt på natten. 

Jeg har ingen reelle klager annet enn at vannreservoaret krever etterfylling (som man kan forvente), vanligvis hver fjerde-femte dag etter flere timers bruk hver dag, men etterfylling er ikke noe problem, og en større luftfukter var ikke noe jeg hadde plass til i rommet mitt og ville heller ikke ha det. 200S gir akkurat det jeg trengte og ønsket meg til rommet mitt til en rimelig pris, uten noe omfangsrik, skjemmende utsikt eller redusert funksjonalitet. 

Verifiserte kunder på Amazon likte den enkle rengjøringen og det stille støynivået til 200-tallets luftfukter, selv om noen rapporterte at luftfukteren ikke varte lenge i hjemmet deres. Jeg har personlig brukt 200-tallsmodellen på soverommet mitt i ca. 6 måneder og har ikke hatt noen problemer i drift. 

Se nå på Amazon

Pure Enrichment MistAire Ultrasonic Humidifier

Beste budsjettfukter

MistAire luftfukter på bordet Min Shin/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Unik design Enkel portabel Enkel påfylling Ideles Ingen smarte funksjoner Ingen tåkealternativer Flere detaljer

Pure Enrichment MistAire-funksjonerVanntankkapasitet: 1,7L | Square Footage/Room Size: 250 sq ft | Smart Capabilities: No&#xA0 ;| Aroma Diffuser: Nei | Driftsmodus: Ultralyd

Pure Enrichment's MistAire luftfukter hjelper til med å fukte tørr luft i opptil 25 timer i mellomstore til store rom opp til 250 kvadratmeter. Med ultrasonisk kultåketeknologi, en 360-graders dyse og høy- og lavhastighetsinnstillinger, kan du enkelt sammenstille ønsket opplevelse og regulere fuktigheten i rommet ditt. 

MistAire rommer 1,7 liter vann og er utstyrt med et innebygd nattlys og hviskestille drift for å sikre tilført vanndamp uten forstyrrelser. Tanken kan fylles fra vasken på kjøkkenet eller badet, og det mindre fotavtrykket tar ikke for mye plass på rommet ditt. Og ikke bekymre deg for å slå av enheten din heller. Automatisk avstenging slår av MistAire når vannivået er for lavt eller når tanken fjernes.

ZDNETs Min Shin bruker Pure Enrichment MistAire luftfukteren hver dag og sier at hun bare trenger å fylle den på en gang om dagen. “Hvis du er noen som foretrekker brukervennlig teknologi, er denne luftfukteren enkel, bærbar, og vil automatisk slå seg av når vannstanden er lav,”" sa Shin. Shin la også til at MistAire tilbyr en liten mengde lys som også fungerer utmerket som nattlys. Dessuten er MistAire et rimelig luftfukteralternativ som ofte selges på Amazon, slik at du kan kjøpe det for mindre. 

Nåværende Amazon- og Best Buy-kunder liker MistAires enkle funksjoner og rimelige størrelser, selv om noen kunder ønsket å se en essensiell oljefunksjon eller syntes at den var for liten for plassen deres. 

Se nå på AmazonView nå på Best BuySe nå på Walmart flere kjøpsvalg

Honeywell Cool Moisture Humidifier

Beste fordampende luftfukter

honeywell-humidifierHoneywell/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Enkel å bruke Enkel design Ulemper Bulkere enn andre Flere detaljer

Honeywell Cool Moisture-funksjonerVanntankkapasitet : 3,78L | Square Footage/Room Size: Medium Room | Smarte funksjoner: Nei | Aroma Diffuser: Nei | Driftsmodus: Fordampende

Honeywells kule fuktighetsfukter er den eneste enheten i fordampningsstil på listen vår. Den bruker UV-teknologi og et spesielt fukttransporterende filter for å hjelpe til med å behandle vannet og fange opp mineraler for å holde dem ute av luften for en renere, men fuktighetsgivende tåke. Denne luftfukteren har en lettfyllende og selvstående tank på 3,78 liter, og gir opptil 24 timers driftstid. I tillegg er det superenkelt å rengjøre – alle deler som berører vann kan rengjøres i oppvaskmaskinen.

Den større designen gjør den ideell for soverom, og med en myk, viftelignende lyd kan du nyte en avslappende og konsekvent støy til soveplassen din. . 

Amazon-kunder liker kapasiteten, brukervennligheten og ytelsen til denne Honeywell-luftfukteren, og understreker den enkle å bruke og enkle å rengjøre designen. Noen rapporterte imidlertid problemer med deler som knuste eller desintegrerte filtre. 

Se nå på WalmartSe nå på Amazon flere kjøpsvalg

Dreo 5L Smart Luftfukter

Beste luftfukter med stor kapasitet

Dreo 5L Smart luftfukter på kontoret mitt. Jack Wallen/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Smarte egenskaper Stor vannlagring Enkel å bruke Imper Ingen alternativ for varm tåke Flere detaljer

Dreo 5L-funksjoner:  Vanntankkapasitet: 5L | Square Footage/Romstørrelse: 250 sq ft | Smart Capabilities: Ja |&#xA0 ;Aroma Diffuser: Ja | Driftsmodus: Ultralyd

Dreo 5L Smart luftfukter er et kraftsenteralternativ. Med doble inntak, 360-graders doble tåkeuttak og intelligent fuktighetskontroll kan du tilpasse tåkeopplevelsen uten kompromisser. Den store tanken på 5 liter sørger for kortere tid mellom påfyllingene, og med 42 timers kontinuerlig drift er Dreo virkelig noe du kan “sette og glemme”." 

Den har smarte funksjoner, inkludert app og stemmekontroll for enkel tilgang og planlegging. Og ikke bekymre deg for å tilbakestille den heller. Den modulære designen og toppfyllingsstrukturen gjør det enkelt å fylle på, og en avsaltningspatron hjelper til med å fjerne opptil 7 typer mineraler fra dampen din. 

For å toppe det, kommer Dreo med en innebygd – i nattlys, digital skjerm og aromaspreder for en enda mer spa-aktig opplevelse hjemme. 

ZDNET-bidragsyter, Jack Wallen, kalte Dreo en av de aller beste luftfukterne i sin anmeldelse. “Dreo 5L er uten tvil den beste enkeltroms luftfukteren jeg noen gang har brukt. Det er en elegant løsning som bør tjene deg godt når den omgivende fuktigheten får leppene dine sprukket, halsen tørr og huden din klør." 

Verifiserte Best Buy-kunder vurderte Dreo luftfukter en 4,2/5 stjerner og likte den slanke designen, smarte funksjonene, store vanntanken og stillegående driften, selv om noen kunder opplevde problemer med app-tilkobling. 

Også: < sterk>Dreo smart luftfukter er nesten et perfekt alternativ

Se nå på AmazonSe nå på Best Buy flere kjøpsvalg

Levoit Smart varm og kjølig luftfukter

Beste luftfukter for varm og kjølig tåke med stor kapasitet

levoit-warmandcool-humidifier Levoit/ZDNET

Fordeler & Ulemper Pros Alternativer for varm og kjølig tåke Smarte funksjoner Imper Større design Flere detaljer

Levoit Smart Warm and Cool Mist-funksjonerVanntankkapasitet: 4,5L | Square Footage/Room Size: 430 sq ft | Smart Capabilities: Ja |& #xA0;Aroma Diffuser: Ja | Driftsmodus: Ultralyd

Som Dreo, gir Levoit Warm and Cool Mist Air Luftfukteren et stort trøkk. Med både varme og kjølige duggalternativer, som navnet tilsier, kan du nyte ditt ideelle fuktighetsalternativ. Og med en dobbel kanaldesign, få raskere og jevnere fukting for å lindre tørrhet.

Skreddersy enkelt din foretrukne fuktighet ved å bruke Vesync-appen eller ved å aktivere Auto Mode på skjermen for å opprettholde fuktighetsnivåer mellom 40-60 %. Vesync-mobilappen lar deg i tillegg administrere luftfuktere for hjemmet ditt eksternt når som helst og hvor som helst og til og med lage tidsplaner som synkroniseres med din daglige rutine. 

Med en toppfyllingsdesign og stor tankkapasitet trenger du ikke bekymre deg for regelmessig vedlikehold så ofte, og en bred påfyllingsåpning sikrer enkel tilgang for enkel rengjøring. Levoit tilbyr i tillegg en innebygd aromadiffusor, dobbel tåkedyse og en oppgradert trippel støyreduksjonsteknologi som hjelper den å operere på minimumsnivåer. 

Verifiserte Amazon-kunder likte den enkle påfyllingen og rengjøringen av denne større Levoit smarte luftfukteren, spesielt håndtakene som gjør det enkelt å fylle den på toppen uten å søle vann. 

Se nå på AmazonSe nå på Walmart flere kjøpsvalg

Hva er den beste luftfukteren?< /h2>

ZDNETs beste luftfuktervalg er Levoit Classic 300S luftfukter for sine smarte egenskaper, praktiske design, vannkapasitet og brukervennlighet. Se hvordan de andre valgene våre holder seg med hverandre, og sammenlign nøkkelkategorier som pris og ekstra funksjoner. 

Beste luftfukter< /td>

Pris Vanntankkapasitet Square Footage/Room Type Smarte egenskaper Aroma Diffuser Driftsmodus
Levoit Classic 300S luftfukter $80 6L 505 kvadratfot Ja Ja Ultralyd
Levoit Dual 200S Smart luftfukter $50 3L 290 kvadratfot Ja Ja Ultralyd
Pure Enrichment MistAire Ultrasonic Humidifier $40 1,7L 250 Square Feet Nei Nei Ultrasonic
Honeywell Cool Moisture Humidifier $80 3,78 L Middels rom Nei Nei Fordampning
Dreo 5L Smart luftfukter $75 5L 250 kvadratfot Ja Ja Ultrasonic
Levoit Smart Varm og Cool Mist Luftfukter $90 4,5L 430 Kvadratfot Ja Ja Ultrasonisk

*1 gallon = 3,78 Liter

*Laveste ikke-rabatterte pris i skrivende stund. Vær oppmerksom på at prisene kan variere basert på forhandler og tilgjengelige kampanjer, salg eller rabatter.

Hvilken luftfukter passer for deg?

Med tonnevis av luftfukteralternativer på markedet, er det ikke lett å sortere de beste. Den perfekte passformen for deg er en luftfukter som passer til ditt fysiske rom og dine ønsker og behov for et produkt. 

Velg denne luftfukteren.. . Hvis du vil …
Levoit Classic 300S luftfukter Den beste generelle luftfukteren med smarte funksjoner, rikelig med vannlagring og ekstra funksjoner som aromadiffusjon.
Levoit Dual 200S Smart Humidifier En litt mindre, men budsjett -vennlig smart luftfuktermodell. Den har ikke vannkapasiteten til vårt beste utvalg, men er likevel flott. 
Pure Enrichment MistAire Ultrasonic Humidifier Et budsjett -vennlig luftfukter uten alle bjeller og plystre.
Honeywell Cool Moisture Humidifier En fordampende luftfukter som er idiotsikker.
Dreo 5L Smart luftfukter En “nesten perfekt” smart luftfuktermodell med stor kapasitet.
Levoit Smart Warm and Cool Mist Luftfukter En kraftpakke med stor kapasitet og funksjonsfylt luftfukter som sjekker alle boksene.

Faktorer du bør vurdere når du velger en luftfukter:

Her er noen ting du bør huske på når du tar fatt på din beste luftfukter søk. 

Vanntank Kapasitet: Kapasiteten til en luftfukters vanntank avgjør til syvende og sist hvor lenge enheten kan kjøre uten påfyll, hvilken plass den passer til og hvor bærbar en luftfukter er. De beste luftfukterne tilbyr vanntanker som er store nok for hverdagslig enkelhet uten problemer, men ikke så enorme at bruken blir upraktisk eller uhygienisk. Smarte egenskaper: Som de fleste teknologier i dag, har luftfuktere gått inn i moderne tid. Enkelte luftfuktere tilbyr "smart" funksjoner som appkontroll, som lar deg endre tåkeinnstillinger, slå enheten på og av, og noen ganger til og med lage tidsplaner. De beste luftfukterne tilbyr førsteklasses innstillinger for en tilpasset, men funksjonell opplevelse, og det er nøkkelen til å finne ut hvilke funksjoner du gjør eller ikke vil at luftfukteren skal ha, slik at du kan søke deretter. Pris:Luftfuktere kan variere fra rundt $30 og oppover til noen få hundre dollar avhengig av merke, størrelse, design og vannkapasitet. Vi hadde som mål å holde våre toppvalg under $100, med de fleste priset til og med under $75, for å sikre et kvalitetsvalg til en praktisk pris. Det er greit å huske på at luftfuktere noen ganger får rabatter på tvers av forhandlere også, så hold øynene åpne når du søker. Til slutt, bestem deg for et budsjett som passer din livsstil for å begrense søket ditt. 

Hvordan valgte vi disse luftfukterne?

ZDNET har ekspertundersøkt og gått hands-one med flere valg på denne listen. Vi har brukt tid på å teste disse produktene i løpet av våre daglige aktiviteter og liv for å vurdere funksjonen, stilen, funksjonene og mer – ikke bare for en dag eller to, men i løpet av noen uker for å virkelig få en følelse av en produktets tilleggsverdi til livet ditt. 

Hvis vi mener et annet produkt er verdt pengene dine, oppdaterer vi denne listen eller skriver en søkelysanmeldelse som fremhever dets beste kvaliteter og spesifiserer hvem det er for. 

I tillegg leter vi rutinemessig på nettet etter nye produkter som er verdt å teste, og følger nyheter om produktutrullinger og oppgraderinger, og innhenter de beste tilbudene. Vi vet at det å kjøpe hva som helst i den nåværende økonomien ikke bare er for dine innfall, og det er derfor denne listen, så vel som våre andre råd, er skreddersydd til dine behov, ønsker og budsjett – og hvorfor våre valg er eksperter- testet og ekspert-godkjent. 

Hva er det ideelle fuktighetsnivået i et hjem?

Den ideelle luftfuktigheten i et hjem er til et visst nivå avhengig av personlige preferanser, selv om Centers for Disease Control and Prevention (CDC) anbefaler å holde fuktighetsnivået i hjemmet ditt "så lavt som mulig" og “ikke høyere enn 50 % hele dagen lang.” 

De fleste fagfolk på nettet foreslår å holde hjemmets luftfuktighet et sted mellom 30-50 %, selv om noen utsalgssteder sier at opptil 60 % er greit. Bare husk at en økning i vanndamp i hjemmet ditt øker sjansene for mugg- og muggvekst, og at luftfuktigheten svinger gjennom dagen og gjennom sesongene. CDC foreslår i tillegg å opprettholde riktig ventilasjon i hjemmet ditt, spesielt i områder som kjøkken eller bad. 

Hvilken størrelse på luftfuktertanken trenger jeg?

Den ideelle vanntankkapasiteten eller tankstørrelsen for luftfukteren som passer best til dine behov kommer til å avhenge av størrelsen på rommet du ønsker å huse luftfukteren i og hvor ofte du planlegger å kjøre enheten. Hvis du bare ønsker å øke luftfuktigheten i rommet når du sover, trenger du ikke en så stor vanntank som du ville gjort hvis du planlegger å kjøre luftfukteren hele dagen. 

< p>Det er viktig å huske på dine portabilitetsbehov også. Trenger du å flytte mye rundt på denne luftfukteren? Vil den forbli i ett rom og ett sted? Hvis du vil ha en luftfukter med bedre bærbarhet, kan en mindre tankstørrelse være best, slik at du ikke drar en større enhet med mye vann frem og tilbake. 

Vanligvis kan du velge luftfukteren din basert på tre forskjellige romstørrelser: liten, medium og stor. Her er en ballpark-romstørrelse til vanntankkapasitet som kan brukes som en grunnleggende retningslinje. 

Lite rom: Et lite rom kan ha en kvadratmeter på mindre enn 400 fot. En luftfukter med omtrent eller under 1,5 gallon ville fungere bra. Middels rom: Et middels rom kan ha en kvadratmeter mellom 400 og 1000 fot. En luftfukter med 1-3 liter er ideell. Stort rom: Et stort rom kan ha en kvadratmeter på mer enn 1000 fot. En luftfukter med mer enn tre liter er sannsynligvis nødvendig. 

Når du ser etter luftfukteren din, vil du se at de fleste merker gir en ide om romstørrelsen enheten passer for, eller antallet liter vanntanken rommer. 

Kan jeg få en luftfukter for hele huset?

Bærbare bord- eller romfuktere er ikke det eneste alternativet for å tilføre fuktighet i hjemmet ditt og opprettholde en jevn luftfuktighet. Hvis du bor i et klima som er tørt året rundt, eller er spesielt følsom for lav luftfuktighet og utsatt for tørrhet, kan det være lurt å vurdere en luftfukter for hele hjemmet. 

Luftfuktere for hele huset kan installeres enten inne i hjemmets HVAC-system, eller monteres på utsiden. De er tradisjonelt koblet til husets strøm og rørleggerarbeid, selv om spesifikke installasjonsmetoder kan variere i kompleksitet og variere avhengig av luftfuktertyper, merker og modeller. Selv om en luftfukter for hele huset kan være det beste alternativet, husk at noen ulemper inkluderer installasjonskrav, vedlikeholds- og vedlikeholdskostnader i mye større skala, og potensialet for mugg- og muggvekst. 

Hva kan jeg bruke en luftfukter til?

Luftfuktere brukes ofte for å lindre og lindre vanlige effekter av tørr inneluft: sveve halser, neseblod, sprukne lepper, tørr og kløende hud, lukkede nesepassasjer og mer – og de er gode for å opprettholde en jevn luftfuktighet i hele hjemmet ditt. Primært under kaldere vær, en økning i varmebruk og endringer i været kan generere mindre fuktighet i hjemmemiljøer, noe som fører til ubehagelige forhold. 

Fuktighet fungerer som et fuktighetsgivende middel som lindrer sesongbetont tørrhet hos barn og voksne, men det kan også brukes til å gi ekstra vanndamp til planter, babyer og mer av lignende årsaker året rundt. Luftfuktere krever regelmessig vedlikehold og vedlikehold for å forbli sunne og rene for brukerne. 

Må jeg bruke destillert vann i luftfukteren?

Ideelt sett, ja. Som mange andre husholdningsapparater som inneholder vann (hei, kaffetraktere), anbefales vanligvis destillert vann i luftfukterens system. 

Dette betyr ikke at du ikke kan bruke vann på flaske eller vann fra springen (spesielt hvis vann fra springen kan drikkes), men husk at det kan inneholde flere uhygieniske partikler eller mineraler og opphopning som vil trenge gjennom luftfukteren, potensielt resulterer i hyppigere rengjøring og enda mindre produktlevetid over tid. Noen luftfuktere er utstyrt med et vannfilter for å forhindre dette, men generelt sett er det sannsynligvis bedre å bruke destillert vann hvis du kan. 

Alt i alt vil destillert, demineralisert og renset vann vanligvis være mindre sannsynlig å resultere i skadelig bakterievekst (dvs. mugg) inne i luftfukteren, men det er ikke alltid nødvendig. Til syvende og sist, fyll på egen risiko. 

Kan jeg bruke eteriske oljer i luftfukteren?

Eteriske oljer bør bare tilsettes til luftfukteren hvis bruksanvisningen til enheten spesifikt sier at den er laget for å gjøre det. Mange luftfukteralternativer på markedet tilbyr et bestemt sted for å inkorporere essensielle oljer, så sørg for å velge en modell som gjør det hvis det er et av dine ønsker. 

Ellers må du ikke ha eteriske oljer i vannreservoaret eller noe annet sted i luftfukteren. Det vil forårsake skade på enhetens system. 

Hvor ofte bør jeg rengjøre luftfukteren?

Luftfuktere krever konstant vedlikehold for å sikre at de fungerer sikkert, og unngår muggoppbygging, mineraloppbygging og  bedervet vann. De fleste luftfuktere kommer med instruksjoner om hvor ofte og hvordan du rengjør enheten. Det er vanligvis best å følge produsentens instruksjoner, men til syvende og sist avhenger av hvor ofte du rengjør luftfukteren. 

Mer: Hvordan rengjøre en luftfukter

Min Levoit 200S anbefaler for eksempel en fullrengjøring en gang i uken, men jeg bruker destillert vann og sørger for å tørke ut tanken og toppdysen for hver påfylling, så jeg har riktignok bare rengjør den omtrent en gang annenhver uke. 

Hva er forskjellen mellom fordampnings- og ultralydfuktere?

Fordampende luftfuktere bygger på det enkle konseptet med å naturlig la fuktighet fordampe inn i miljøet for å lindre tørrhet. Disse typer luftfuktere fremskynder denne prosessen ved å bruke en vifte som blåser luft gjennom et fuktet vekefilter. I sin tur, når vannet fordamper, blir det sendt ut av luftfukteren som vanndamp. 

På den annen side bruker ultrasoniske luftfuktere to keramiske plater som vibrerer med høy frekvens for å skape fuktighet. Platevibrasjonene produserer en fin tåke som sprer seg ut i luften, hvor den fordamper, og dermed produserer fuktighet. Ultralydfuktere krever renset eller destillert vann og kan være mer vedlikeholdt. 

Begge typer luftfuktere kan generere vanndamp i rommet ditt, men du kan finne ut at det ene alternativet er bedre for deg enn det andre , avhengig av dine ønsker og behov. 

Hva er forskjellen mellom kjølige tåkeluftfuktere og luftfuktere med varm tåke?

Hovedforskjellen mellom kjølig tåke og varm tåke luftfuktere er at sistnevnte avgir varm damp. Begge luftfuktervariasjonene tilfører luften din fuktighet, og det er noen fordeler og ulemper ved hver å vurdere. 

Varmtåke-luftfuktere kan tilføre litt varme til luften i kaldere årstider, er bedre på reduserer bakterier og bakterier, og er ofte mer stillegående og rimeligere enn kjølige tåkeluftfuktere. Varm damp kan imidlertid være en fare for barn og kjæledyr, og varm tåke kan potensielt føre til at nesegangene svulmer opp, noe som ikke er bra hvis du bekjemper en forkjølelse. 

På baksiden er kjølige tåkeluftfuktere solide valg for drift hele året, spesielt i tørre klimaer med lite regn. Cool mist luftfuktere er også tryggere rundt kjæledyr og barn, og er flotte å bruke når du opplever forkjølelse eller overbelastning. Ulempen med alternativer for kjøletåke er at uten varme akkumulerer de bakterievekst lettere og kan være litt høyere enn varme tåkedesigner. 

Til syvende og sist er valget mellom kjølig tåke eller varm tåke opp til deg, og begge luftfukteralternativene er effektive til å tilføre fuktighet til luften i hjemmet ditt og opprettholde et jevnt fuktighetsnivå. 

Finnes det alternative luftfuktere verdt å vurdere?

Mens ZDNET samlet de beste luftfukterne i henhold til forskning og personlig erfaring fra våre eksperter, det er tonnevis av andre alternativer tilgjengelig på tvers av forhandlere som kan passe dine behov. Her er noen andre luftfukteralternativer du bør vurdere for å tilføre den perfekte mengden vanndamp til rommet ditt. 

Se på AmazonView på AmazonView på Amazon