Du kan nå be Googles Gemini AI om å revidere spesifikke detaljer i et svar

0
12
Reviderer spesifikke detaljer i et svar fra Google Gemini skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Google har rullet ut en funksjon for Gemini AI som gir deg mer kontroll over et svar fra chatboten. Det nye alternativet ble lansert tidligere denne måneden og lar deg velge spesifikke detaljer i et svar som du vil at Gemini skal endre. 

"Vi lanserer en mer presis måte for deg å tune Gemini' s svar," Google sa på sin Utgivelsesoppdatering-side. “Begynn på engelsk i Gemini-nettappen, velg den delen av teksten du vil endre, gi Gemini noen instruksjoner og få en utgang som er nærmere det du leter etter.”

Slik fungerer dette.

Dessuten: Dette gratisverktøyet fra Anthropic hjelper deg med å lage bedre meldinger for AI-chatboten din

La oss si at du har mottatt et svar på et spørsmål eller en forespørsel fra Gemini. Og du liker noe av informasjonen i svaret, men ikke alt. Vanligvis må du fortelle AI-en om å gjenskape hele responsen, og potensielt miste de delene av responsen du likte.

Med det nye alternativet kan du nå velge hvilken som helst tekst i svaret og be Gemini om å fjerne den, regenerere den, gjøre den kortere eller lengre. Bare teksten du valgte blir endret, og resten av svaret forblir alene.

For å prøve dette, gå til Gemini-nettsiden. Snakk eller skriv inn spørsmålet ditt ved ledeteksten og send det inn. For eksempel ba jeg Gemini om å liste opp 10 steder du må se i London, et relevant spørsmål siden min kone og jeg dro til London forrige måned. Som svar nevnte boten slike steder som Buckingham Palace, Tower of London, Westminster Abbey, British Museum og Shakespeares Globe Theatre.

Også: DoorDashs AI-verktøy overvåker meldingene dine til sjåførene – vær hyggelig, ellers

La oss si at jeg ville at Gemini skulle revidere den korte informasjonen den ga meg om Globe Theatre. Hvis du velger den ene setningen i den oppføringen, vises et blyantikon med passende navn Endre valgt tekst. Ved å klikke på det ikonet vises en meny med fire valg: Regenerer, Kortere, Lengre og Fjern. Jeg kunne også skrive inn en manuell melding basert på hvilken endring jeg ønsket i teksten. I dette tilfellet ba jeg Gemini om å gi flere detaljer om hvordan noen kunne ta en omvisning på kloden.

Be Gemini revidere spesifikk tekstskjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Som svar fortalte chatboten meg at besøkende kunne ta en guidet 90-minutters tur på kloden for å utforske historien, arkitekturen og Shakespeares liv og verk. Folk får se backstage-områdene, selve scenen og utendørs sittearrangementer. Noen turer lar deg til og med kle deg i elisabethanske kostymer og spille ut en scene fra et Shakespeare-skuespill. (Det må jeg prøve neste gang jeg er i London.) Gemini fortalte meg også at jeg kunne bestille billetter på nettet på forhånd eller på dagen i Globe-kassekontoret.

Også: Jeg prøvde Copilot Notebook: Microsofts nye AI-verktøy tilbyr to nyttige ledetekstfunksjoner

Jeg kunne deretter angre det reviderte svaret eller klikke på ikonet for å endre den valgte teksten og prøv en annen revisjon. Her ba jeg Gemini om å gjøre svaret lengre, og det ga flere detaljer om selve teateret.

Geminis revisjon skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Selv om generativ AI absolutt kan grave opp nyttig og nyttig informasjon, oppfører chatbotene seg ofte i en stiv og fast måte. Et alternativ som dette gir deg ikke bare mer kontroll, men også større fleksibilitet i hvordan responsen utformes.