Singapore starter passløs immigrasjonsklarering med QR-kode

0
18
d3sign/Getty Images

Reisende som kjører gjennom Singapores landegrenser vil snart kunne klarere immigrasjon med QR-koder, uten behovet for å flashe passet deres. 

QR-kodene kan genereres via Immigration & Checkpoints Authority (ICA) mobilapp før reisende ankommer Woodlands- eller Tuas-sjekkpunktene ved grensen til nabolandet Malaysia. 

Også: Cybersecurity 101: Alt om hvordan du beskytter personvernet ditt< /strong>

QR-kodene skannes ved immigrasjonsskranken, der én kode kan genereres for alle reisende i samme kjøretøy, ifølge ICA. Kodene er kryptert og kan kun hentes, og dekrypteres, av immigrasjonsmyndigheten. Dette passfrie alternativet vil være tilgjengelig fra 19. mars. 

Etter å ha lastet ned MyICA-appen fra enten Google Play Store eller Apples App Store, fyller brukere inn passopplysningene sine i appen for å generere en engangs QR-kode. 

Singapore-innbyggere kan logge på via den nasjonale digitale autentiseringsplattformen, SingPass, for automatisk å fylle ut passdetaljer når de trykker på MyICA-ikonet. De kan også bruke appens kamerafunksjon til å skanne MRZ (maskinlesbar sone) på siden med passbiodata. 

Også: De beste VPN-tjenestene (og hvordan du velger den riktige for deg)

Utenlandske reisende som tidligere har besøkt Singapore kan bruke appens kamerafunksjon for å gjøre det samme. < /p>

Førstegangsbesøkende til Singapore eller de som reiser inn i landet igjen med et annet pass enn det forrige besøket deres, vil fortsatt måtte vise sine fysiske pass for immigrasjonsgodkjenning, sa ICA. De kan deretter bruke QR-kodealternativet ved påfølgende besøk. 

Reisende i samme kjøretøy kan velge å samlet generere én QR-kode for immigrasjonsgodkjenning, med passdetaljene lagret via MyICA-appen på én persons telefon.

Flere QR-koder kan også opprettes for forskjellige reiser grupper, der passdetaljene til opptil 10 reisende kan grupperes i én QR-kode og lagres under et navn, for eksempel “Besties”. 

Også:  xA0;7 måter å sikre at dataene dine er klare for generativ AI

Kodene skannes ved QR-kodeskannere plassert ved ankomst- og avgangsbilskrankene ved de to sjekkpunktene. ICA-offiserer vil da få tilgang til dataene gjennom QR-koden og gjennomføre ansikt-til-ansikt-kontroller av reisende. 

Immigrasjonsmyndigheten anslår at det nye alternativet vil gi tidsbesparelser på ca. 20 sekunder for biler med fire reisende, eller ett minutt for kjøretøy med 10 reisende. 

Ventetiden kan reduseres med minst 30 % hvis de fleste bilreisende velger QR-kodealternativet for klarering, sa ICA, og la til at reisende fortsatt kan passere gjennom immigrasjon ved å bruke sine fysiske pass. 

Singapore annonserte først planer for det passløse QR-kodealternativet i mai i fjor, som en utvidelse av dets Automated Passenger In-Car Clearance System (APICS) for å lette immigrasjonsklarering mellom landet og Malaysia. 

Også: 4 måter generativ AI kan stimulere økonomien på

Under direkte forsøk ved Woodlands-sjekkpunktet mellom juni og oktober 2022, ble mer enn 400 biler og 700 reisende klarert via APICS, med 94 % som gikk gjennom immigrasjonsprosessen uten hjelp fra offiserer. Kontaktløs biometri ved hjelp av iris og ansiktsgjenkjenning behandler immigrasjonsgodkjenning via APICS. 

I løpet av den siste lange feriehelgen fra 8. til 13. februar, krysset mer enn 2,33 millioner mennesker Singapore' s landsjekkpunkter, med et gjennomsnitt på rundt 390 000 reisende daglig. Dette er 35 % høyere enn dagsgjennomsnittet året før. ICA sa, med noen biler som ventet i opptil tre timer for å klare immigrasjonen. 

Alene den 8. mars, som er datoen som markerer starten på den ukelange skoleferien, krysset 495 000 reisende de to sjekkpunktene. Mer enn 1,8 millioner mennesker gjorde det samme i helgen fra 7. til 10. mars, ifølge ICA. Woodlands Checkpoint ser i dag et gjennomsnittlig daglig volum på 300 000 reisende, opp fra 230 000 i 2000. Dette tallet forventes å nå 400 000 per dag innen 2050.