Fremtidens mekanikk: Møt spesialistene som setter sammen AI

0
10
Monty Rakusen/Getty Images

Kunstig intelligens og maskinlæring sprekker i sømmene, og ekspanderer langt utover grensene til IT-avdelinger og spesialiteter. Fremtiden tilhører de fagfolk – både tekniske og forretningsmessige – som ser og forstår hvordan AI vil støtte fremgangen til hele virksomheten. 

Kort sagt, teknologer må bli bedriftsledere, og bedriftsledere må bli teknologer. 

Også: 5 måter å forberede seg på virkningen av generativ AI på IT-profesjonen

Det er ordet i en ny konsensusrapport som syntetiserer synspunktene til ledende fremtidsforskere fra hele verden, publisert av Tata Consultancy Services (TCS). 

" ;AI vil til slutt drive teknologifagfolk til å snakke forretningsspråket, og omvendt," spådd Alexandra Whittington, en TCS  fremtidsforsker og medforfatter av rapporten. Teknologifagfolk som “tidligere bare var dyktige i tekniske spørsmål, vil føle et større behov for å utvikle en grunnleggende forståelse av andre forretningsfunksjoner, fra HR til juridiske, for å være effektive i fremtiden”," la hun til.

(Bemerkelsesverdig: Studiens medforfattere brukte generativ AI for å legge til analyse og utarbeide studien, “med tett oppfølging og samarbeid med TCS-futurister.”)

Fremtidige teknologikarrierer "vil fokusere på tverrfaglig kunnskap og integrasjon," Ashok Krish, den globale sjefen for AI for TCS, sa i rapporten. “Profesjonelle må se på tvers av et sett med teknologier helhetlig og forstå hvordan man syr alt sammen – som en mekaniker som ikke er ekspert på en individuell funksjon av en bil, men vet hvordan alt henger sammen for å få det til å fungere og yte optimalt."

Dermed er teknologien og forretningsfolk som setter sammen AI-baserte løsninger, kort sagt, “fremtidens mekanikere”," Whittington var enig. Etter hvert som AI blir tatt i bruk, “demokratiserer organisasjoner tilgang til teknologi, mens behovet for menneskelig tilsyn og strategisk implementering gjenstår. Disse fremtidens mekanikere vil spesialisere seg i evnen til å se og forstå hvordan den underliggende teknologien støtter hele virksomheten – hvordan ulike plattformer og systemer henger sammen."

Også: Arbeidere med AI-ferdigheter kan forvente høyere lønn – avhengig av deres rolle

En nylig artikkel fra New York Times gjentok dette temaet. “Tekniske ferdigheter og dataferdigheter som har vært svært ettertraktet i flere tiår ser ut til å være blant de mest utsatt for fremskritt innen kunstig intelligens,” Aneesh Raman, arbeidsstyrkeekspert hos LinkedIn, og Maria Flynn, president for Jobs for the Future, skrev. “Men andre ferdigheter, spesielt de menneskelige ferdighetene som vi lenge har undervurdert som myke, vil sannsynligvis forbli de mest holdbare. Det er et håpefullt tegn på at AI kan innlede en arbeidsverden som er forankret mer, ikke mindre, rundt menneskelige evner."

En hybrid blanding av tekniske og forretningsmessige ferdigheter er nødvendig for denne neste generasjonen av teknologiroller. "ferdigheter som kritisk tenkning, problemløsning og forståelse av komplekse systemer" kommer i forkant, sa Brian Neuhaus, teknologisjef i Amerika ved Vectra AI. “Vesentlig kunnskap innen nettverkssikkerhet, systemarkitektur og grunnleggende datavitenskap, sammen med myke ferdigheter som lederskap og prosjektledelse, er fortsatt uunnværlig.”

“AI og MLs evne til å drive effektivitet og strømlinjeforme en mengde jobbfunksjoner og oppgaver som spenner over bransjer har enorm makt i å revolusjonere arbeidsstyrken,”" sa Neuhaus. "Det er ikke slik at ferdigheter blir eliminert av AI og ML; snarere bidrar teknologien til å forenkle og tilrettelegge nåværende ferdigheter og operasjoner slik at fagfolk har mer tid til å fokusere på andre oppgaver som er avgjørende for deres organisasjon."

Også: Utover programmering: AI skaper en ny generasjon jobbroller

Neuhaus fortsatte, “automatiseringspotensialet til AI og ML i organisasjoner er lovende, spesielt for repeterende, dataintensive oppgaver som dataregistrering og ferdigheter som grunnleggende koding, og aspekter ved nettverksadministrasjon. Tradisjonelle IT-roller risikerer foreldelse uten tilpasning til AI/ML-integrasjon, så det er ikke et spørsmål om hvilke ferdigheter som vil bli tilranet eller eliminert av AI/ML, men snarere hvilke ferdigheter kan AI/ML øke for å unngå at IT- og teknologiroller blir utdaterte ."

Teknologiledere på tvers av bransjer er enige om at tekniske fagfolk må tenke i form av å tjene som enten konsulenter, innovatører eller ledere for virksomheten. “Det er viktig å tenke på AI som en måte å øke menneskelige evner på — ikke erstatte dem,”" Fredrik Nilsson, VP of the Americas i Axis Communications, sa. “Real-life AI-applikasjoner innebærer å jobbe med selskaper for å hjelpe dem med å bli mer produktive.”

“For å forbli relevant i ethvert arbeidsmarked er det viktig å alltid lære og sørge for at du er forberedt på å utnytte dagens nyeste verktøy”," sa Nilsson. “Akkurat som fremveksten av datamaskiner førte til programmer som Microsoft Word og Excel-regneark — for ikke å snakke om verktøy som CAD — har automatisering og AI blitt en del av hverdagen. Å forbli konkurransedyktig i arbeidsstyrken krevde at ansatte utdannet seg til hvordan de kunne bruke disse programmene effektivt. AI er ikke annerledes. En vilje til å lære vil fortsette å være den viktigste ferdigheten i nesten enhver bransje."

Også: 5 måter å forberede seg på virkningen av generativ AI på IT-profesjonen< /p>

Rollene til ingeniører forsvinner ikke med det første, “men de vil mest sannsynlig bruke mindre tid på koding og mer tid på oppgaver som samarbeid og kommunikasjon”," sa Raman og Flynn. “Vi tror også at det vil være nye kategorier av jobber som dukker opp som et resultat av AIs evner – akkurat som vi har sett i tidligere øyeblikk av teknologiske fremskritt – og at disse jobbene sannsynligvis vil bli forankret i økende grad rundt mennesker ferdigheter."