Jeg prøvde LGs nye Gram Pro bærbare datamaskiner, og de slo min MacBook Air på 3 måter

0
15
LG Gram Pro 16 2-i-1 Kerry Wan/ZDNET

LGs nyeste Gram-laptop er så ultraportabel at en av dem til og med har en Guinness verdensrekord. “Det er verdens letteste 16-tommers 2-i-1 bærbare datamaskin”," en representant roper under en intim ettermiddag på selskapets anlegg, der LG demonstrerte flere av sine CES-kunngjorte produkter som utgivelsesdatoer nærmer seg.

Også: M3 MacBook Air anmeldelse: Apples AI datamaskin for massene har kommet

Jeg brukte en god og en halv time på å bevege meg fra stasjon til stasjon, fra 240Hz ultrabrede skjermer til selskapets kommende CineBeam Q-projektor. ZDNETs Kyle Kucharski vil dele sine tidlige inntrykk av den stilige lunsjboksen til en projektor snart, mens jeg vil bryte ned under hovedårsakene til at LG Gram Pro i all hemmelighet kan være den ultraportable bærbare datamaskinen de fleste profesjonelle bør kjøpe i 2024, ikke Apples; s nye M3 MacBook Air.

Se på Lg

1. Tallene lyver ikke

LG Gram Pro vs MacBook Air

LG Gram Pro 16 2-i-1 (venstre) og 15- tommer Apple MacBook Air (høyre).

Kerry Wan/ZDNET

Når du pisker ut vekten for å demonstrere lettheten til en bærbar datamaskin, tror du best at et rom med journalister vil ha andre konkurrerende enheter i hånden for å teste tallene. Da jeg gikk inn i evalueringen, hadde jeg nettopp byttet ut min 13-tommers M3 MacBook Air med min kollega Jason Hiners 15-tommers modell, så timingen kunne ikke ha fungert bedre.

Der var jeg, med to relativt store, ultraportable bærbare datamaskiner og en digital vekt for å finne ut nøyaktig hvilken som ville belaste ryggen min litt mindre. Å reise hele tiden med en ryggsekk full av kamerautstyr og andre elektroniske pyntegjenstander er sannsynligvis ikke den beste vanen for min fysiske helse, så hvert gram jeg kan fjerne betyr noe.

Også: M3 MacBook Air vs. M2 MacBook Air: Hvilken bærbar Apple bør du kjøpe?

LG Gram Pro 16 2-i-1 hadde allerede satt merket til 3,04 pund. Så kom 15-tommers MacBook Air, med en verdi på 3,51 pund. Et lett lettelsens sukk kunne kjennes bak meg. Hvordan oppnår LG dette? De kalker det opp til konstruksjonen i nano-magnesiumlegering, som føles mer plastikkaktig enn MacBooks helaluminium, men som er merkbart lettere i hånden, spesielt når jeg flyttet de bærbare datamaskinene rundt for å ta bilder.

2. Det handler om bruk av plass

MacBook Air vs LG Gram Pro-porter Kerry Wan/ZDNET

Krumningene til LG Gram Pro-kantene gjør også at selskapet kan passe til flere porter på både venstre og høyre side enn MacBook Air. Vi snakker om to USB-C-porter og en 3,5 mm hodetelefonkontakt på Air versus to USB-C-porter, en 3,5 mm hodetelefonkontakt, to USB-A-porter og en HDMI på Gram.

Også: Microsoft bekrefter neste Windows-, Surface- og AI-hendelse. Her er hva du kan forvente

Som en som fortsatt er avhengig av eldre enheter, for eksempel harddisker, som har USB-A-porter, gjør tilstedeværelsen av standarden og ekstra fleksibilitet til Gram den til en bærbar datamaskin med bedre produktivitet for meg. Det hjelper også å ha HDMI-sporet for når du er på reise og vil koble til en hotell-TV eller skjerm.

3. OLED gjør hele forskjellen

LG Gram Pro 16 2-i-1 Kerry Wan/ZDNET

Ikke skjønner meg feil, Liquid Retina (IPS)-skjermen på 15-tommers MacBook Air er nok pålitelig for å få arbeidet gjort og fordype seg i underholdning. Men akkurat som hvordan jeg ikke kan gå tilbake til smarttelefoner, nettbrett og TV-er med LCD-skjermer etter å ha byttet til OLED, gjelder den samme ideen for disse bærbare datamaskinene.

Også: OLED vs. QLED: Hva er best for deg?

LG tilbyr de nye Gram Pro bærbare datamaskinene i IPS- og OLED-varianter, men sistnevnte som jeg testet på stedet var merkbart skarpere og mer fargenøyaktig. Det hjalp at LG hadde satt svarte bakgrunnsbilder på demoenhetene, noe som fikk de individuelle ikonene og selvemitterende piksler til å sprette litt mer.

ZDNETs kjøpsråd

Hvis jeg hadde for å nøle, jeg skulle bare ønske at LG behandlet de nye Gram Pro-modellene med lysere matte skjermer. Tatt i betraktning at disse bærbare datamaskinene er ment å bæres rundt og brukes på forskjellige steder (inkludert utendørs), vil den anti-reflekterende naturen til satengfinishen og ekstra nits gjøre en praktisk forskjell.

LG priser sin OLED Gram Pro bærbare datamaskiner til en startpris på $1 799. Det inkluderer 16 GB RAM (eller 32 GB når du forhåndsbestiller den bærbare datamaskinen) og 1 TB lagringsplass og klarer å undergrave en 15-tommers MacBook Air med lignende konfigurasjoner med $100. Vi må gjøre mer grundige tester av de bærbare datamaskinene før vi gir dem en endelig dom, men basert på tidlige inntrykk ser LGs Gram Pro-linje mer lovende ut enn noen gang.