Meta's Quest 3 vil også få 'liggemodus' – her er grunnen til at det tar lengre tid

0
12
Meta Quest 3 June Wan/ZDNET

< p>Meta v63-oppdateringen som ble utgitt i forrige uke, ga muligheten til å komfortabelt bruke Meta Quest 2- og Pro-hodesettene mens du ligger ned. Fraværet av Meta Quest 3 i utgivelsesnotatene var imidlertid bemerkelsesverdig, noe som fikk Quest 3-brukere til å lure på hvorfor Metas siste virtuelle virkelighetshodesett ikke var inkludert. 

Også : Metas Ray-Ban smarte briller kan identifisere landemerker nå og fortelle deg om dem

Vi hører nå litt av hva som skjer i bakgrunnen, som Meta CTO Andre Bosworth forklarte i sin siste AMA (spør meg om noe) på Instagram. For å svare på en brukers spørsmål, “Legge modus for Quest 3 når? Som en funksjonshemmet person ville det tredoble tiden jeg brukte i Quest 3," Bosworth svarte:

"Vi planlegger å bringe den til Quest 3, som jeg har sagt tidligere. Det er litt annerledes fordi Guardian-systemet er litt annerledes – sikkerhet betyr fortsatt mye. Vi måtte på en måte gjøre om Guardian-systemet med Smart Guardian.

Vi gjør bare jobben for å sikre at vi kan gjøre det pålitelig og trygt og uten å ha noen negativ innvirkning på resten av sikkerhetsfunksjonene. Så jeg liker det også. Vi jobber med stor hast her. Jeg har ingen nøyaktig dato for deg. Men det kommer, og vi gjør gode fremskritt med det."

Smart Guardian er en avansert funksjon på Meta Quest 3 som forbedrer sikkerheten og fordypningen i VR-opplevelser med et intelligent grensesystem som kartlegger omgivelsene i detalj. Denne funksjonen – eksklusiv for Meta Quest 3 – er en oppgradert versjon av forrige generasjon Guardian brukt i tidligere Meta-hodesett. 

Smart Guardian-funksjonen utnytter Quest 3s kameraer og sensorer for å skanne miljøet ditt og lage et detaljert nett av brukerens omgivelser. Fordi denne funksjonen er innebygd i Meta Quest 3, gjør den muliggjøring av å legge seg ned med dette hodesettet til en mer utfordrende programvareoppgradering enn det er for Guardian-funksjonen.

Også: Dette er Vision Pro-appene Apple sier vil forvandle helsevesenet

Plasseringen og orienteringen av hodesettet – når brukeren ligger ned – vil sannsynligvis ikke stemme overens med den forventede bruken av Smart Guardians objektdeteksjon og detaljert romskanning. 

Selv om vi ikke vet nøyaktig når Meta Quest 3-brukere vil kunne sette seg ned for å bruke mixed reality-hodesettet sitt komfortabelt, er det faktum at Bosworth hevder at de jobber med god hast og fremgang på det tyder på at vi ikke trenger å vente for lenge.