Microsoft Teams vil slå seg sammen til én app for jobb og privat

0
15

Den nye forente Microsoft Teams-appen Microsoft

Microsoft Teams vil endelig bli ett. Nå tilbys som en forvirrende blanding av to separate Windows 11-apper for jobb og personlig bruk, og Teams vil slå seg sammen til én enhetlig app som lar deg bytte mellom ulike kontoer og tilgang.

Den nye Teams-appen, som for øyeblikket er tilgjengelig for testing via den nyeste Windows 11 Insider-byggingen, vil begynne å rulle ut i forhåndsvisningsmodus for kommersielle brukere i april og deretter offisielt lanseres med Windows 11 24H2 for alle brukere senere i år.

< p>Også: Microsoft Teams AI-drevne makeover lover å rydde opp på det rotete kontoret ditt

Teams har lenge vært en bærebjelke for konferanse- og chatte-apper for bedriftsbrukere. Med utgivelsen av Windows 11 posisjonerte Microsoft Teams som en kommunikasjonsapp for personlig bruk. Men det førte til en vanskelig situasjon med to separate apper, en for personlig og en annen for jobb eller skole, hver med en annen layout og funksjoner.

I et blogginnlegg onsdag sa Microsoft den nye Teams-appen er resultatet av tilbakemeldinger fra både personlige og profesjonelle brukere som sa at de foretrekker én enkelt app som lar dem bytte mellom ulike kontoer i stedet for å prøve å navigere i to separate apper.

Når den nye, enhetlige Teams-appen har lansert, vil du kunne se og få tilgang til forskjellige kontoer ved å velge profilbildet ditt øverst til høyre. Du vil også lettere kunne bli med på møter i Teams. Når du blir med i et møte, velger du bare kontoen du ønsker å bruke. Du kan til og med bli med på et møte uten å måtte logge på.

Også: Windows 11s store nye oppdatering er full av AI – her er hva som er i den

Eventuelle varsler du mottar i Teams vil indikere hvilken konto de refererer til. I tillegg vil varsler for personlige kontoer inneholde flere detaljer slik at du kan svare på dem direkte fra varslingsbanneret.

Foreløpig vil den nye enhetlige forhåndsvisningsappen bli kjent som Microsoft Teams (arbeid eller skole), selv om navnet automatisk endres til bare Microsoft Teams i fremtidige utgivelser. Samtidig vil den frittstående forbrukerversjonen kalt Microsoft Teams (gratis) bli fjernet fra Windows.

Også: 4 Zoom-alternativer med bedre retningslinjer for personvern for videokonferanser

Siden appen vil være en forhåndsversjon i utgangspunktet, vil den på noen måter avvike fra den gjeldende gratis Teams-versjonen og jobb- eller skoleutgaven. De gjeldende endringene og eventuelle ytterligere endringer vil forbli til Teams er generelt tilgjengelig for alle kommersielle brukere i mai. For bedrifts- og IT-administratorer høres prosessen ganske sømløs ut. Brukere vil fortsette å logge på Teams med sine vanlige kontoer, og ingen ny app trenger å installeres.