Google Chrome beskytter deg nå bedre mot risikable nettsteder og svake passord

0
21
Google Chrome-logo med hånd som holder en lås ved siden av SOPA Images/Contributor/Getty Images

Google har lansert et par endringer for å forbedre Chrome-nettleserens sikkerhet. I et blogginnlegg publisert på torsdag, beskrev selskapet oppdateringer til funksjonene for sikker surfing og passordsjekk utformet for å motvirke dagens vedvarende hackere.

"Sybersikkerhetsangrep er i stadig utvikling, og noen ganger er forskjellen mellom å lykkes med å oppdage en trussel eller ikke et spørsmål om minutter," Google sa i sitt blogginnlegg. "For å holde tritt med det økende tempoet til hackere, bringer vi sanntids, personvernbevarende URL-beskyttelse til Google Safe Browsing for alle som bruker Chrome på skrivebordet eller iOS. I tillegg introduserer vi nye passordbeskyttelser på Chrome for iOS som en annen måte å hjelpe deg med å navigere trygt på nettet."

Nå tilgjengelig i Chrome for skrivebord og Chrome for iOS, og kommer til Chrome for Android senere denne måneden vil den nye funksjonen i Safe Browsing se etter mistenkelige og ondsinnede nettsteder i sanntid.

Også: Trenger du Google Chrome for å laste inn sider raskere? Aktiver denne funksjonen for å øke hastigheten

Til nå har Chromes standard beskyttelsesnivå brukt en liste som er lagret på PC-en eller mobilenheten din for å finne ut om et nettsted eller en fil er potensielt skadelig. Google oppdaterer listen hvert 30. til 60. minutt. Selskapet har imidlertid funnet ut at det gjennomsnittlige ondsinnede nettstedet forblir aktivt i mindre enn 10 minutter.

For å holde tritt med disse farlige, forbigående nettstedene, vil Safe Browsing nå sjekke en serversideliste vedlikeholdt i sanntid av Google. Hvis et nettsted anses å være risikabelt, vil Chrome vise en advarsel med flere detaljer. Google sa at å sjekke nettsteder i sanntid på denne måten skulle blokkere 25 % flere phishing-forsøk.

Den nye funksjonen utnytter kryptering og andre teknologier for å sikre at ingen, ikke engang Google, vet hvilket nettsted du besøker, forklarte selskapet. For øyeblikket beskytter Safe Browsing mot phishing-forsøk, skadelig programvare, uønsket programvare og andre trusler på mer enn 5 milliarder enheter rundt om i verden. Verktøyet analyserer mer enn 10 milliarder nettadresser og filer hver dag, og gir mer enn 3 millioner advarsler daglig.

For å sjekke Safe Browsing-innstillingene i Chrome for datamaskiner eller mobiler, gå til Innstillinger, velg Personvern og sikkerhet, og velg deretter alternativet for Safe Browsing. Som et minimum vil du aktivere standardbeskyttelse hvis den ikke allerede er slått på. Du kan også prøve forbedret beskyttelse, som bruker AI for å hindre angrep, utfører dype filskanninger og beskytter deg mot ondsinnede Chrome-utvidelser.

Chromes Safe Browsing-beskyttelse skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Neste på listen er en oppdatering som hjelper deg med å holde styr på sårbare passord i Chrome. Tidligere ville Chromes passordsjekk-funksjon varsle deg hvis den oppdaget et passord som kan ha blitt kompromittert på grunn av et datainnbrudd eller annen trussel.

Nå, i Chrome for iOS, vil verktøyet også advare deg om svake passord og de du har gjenbrukt på flere nettsteder. For at dette skal fungere, må du imidlertid bruke Chromes innebygde passordbehandling for å lagre og lagre påloggingsinformasjonen for nettstedet ditt.

< img src="https://www.zdnet.com/article/1" width="1280" height="1103.4482758620688" fetchpriority="low" alt="Chromes passordsjekk" height="0" width=" 0" title="Google Chrome beskytter deg nå bedre mot risikable nettsteder og svake passord" /> skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Passordsjekken roper automatisk hvis den finner et sårbart passord. Men du kan også sjekke selv. I Chrome-nettleseren eller mobilappen går du til Innstillinger, velger Personvern og sikkerhet, og velger deretter alternativet for Sikkerhetssjekk. Klikk eller trykk på Sjekk nå for å kjøre en manuell skanning.