Hvordan finne ut om en AirTag sporer deg

0
12
Hånd som legger en AirTag i en veske Maria Diaz/ZDNET

En Apple AirTag er en nyttig enhet som hjelper deg å holde styr på de viktigste tingene dine som nøkler, lommebøker, fjernkontroller og til og med sykler. Rapporter om AirTags som brukes til å spore folk uten deres samtykke kaster imidlertid en skygge for bruken og applikasjonen deres. 

Også: Android 15's Find My Device kan la deg finne din Pixel 8 når den er slått av

Dette er grunnen til at Apple gjorde betydelige endringer i hva AirTags kan brukes til – og hvordan de kan brukes – med avsløringer til AirTag-eiere som gjentar at disse sporerne kun er for å spore eiendelene deres og aldri for uønsket sporing av andre. Apple la også til muligheten for at folk kan se når en AirTag har blitt oppdaget å bevege seg med dem.

Hvordan vite om en AirTag sporer deg

Dette trenger du:En iPhone eller en Android-telefon. Vi vil detaljere hvordan det ser ut på en iPhone når en AirTag sporer deg. 

Hvis du mistenker at noen kan spore bevegelsene dine ved hjelp av en AirTag, din iPhone eller Android-telefon kan varsle deg før du må gjøre noe. Hvis noen sporer deg uten tillatelse og du føler at du kan være i fare, kan du kontakte politiet for å få mer informasjon om AirTag-eieren fra Apple.

Også: Slik tømmer du hurtigbufferen på iPhone (og hvorfor du bør)

1. Du kan motta et varsel på din iPhone

Hvis du eier en iPhone og en AirTag sporer deg, kan telefonen din varsle deg om en "AirTag funnet på vei med deg." Dette vil skje hvis disse tingene er sanne:

    AirTag er atskilt fra eieren.

    IPhone-en din er våken.

Dette kan også skje med annet Find My Network-tilbehør, som AirPods, AirPods Pro, AirPods Max og andre. AirTags, andre generasjons AirPods Pro og andre Find My-elementer kan alle spille av en lyd når de flyttes mens de er atskilt fra eierne.

Varsling om at en AirTag ble funnet i bevegelse with you

Dette er varselet om at en AirTag blir funnet i bevegelse med deg.

Apple

2. Sjekk at sporingsvarslene dine er på

Hvis du ikke mottar et varsel om en ukjent AirTag i nærheten, kan det hende du må følge disse trinnene for å sikre at sporingsvarslene dine er slått på:

    Gå til Innstillinger og velg Personvern & Sikkerhet. Trykk på Stedstjenester og slå på Stedstjenester. Gå til Systemtjenester. Slå på begge Finn min iPhoneog Betydelige plasseringer. Gå tilbake til Innstillinger og velg Bluetooth. Slå på Bluetooth . Til slutt, gå til Finn min-appen og trykk på deg selv, Meg-fanen. Slå på Sporingsvarsler >.Sørg for at Flymodus er av, ellers vil du ikke motta varsler.
Innstillinger for AirTag-varsling

I Systemtjenester har vi' re kommer til å aktivere sporingsvarsler.

Skjermbilde av Maria Diaz/ZDNET

3. Sjekk Finn min-appen

Når en AirTag er atskilt fra eierne, kan den spille av en lyd når den flyttes for å gjøre det lettere for andre å finne den. Hvis du hører en AirTag – eller en annen lyd du ikke kan gjenkjenne som du tror kan være en AirTag – kan du åpne Finn min-appen på Apple-enheten din. Bare sørg for at det andre trinnet er fullført, og sjekk deretter appen for å se om en AirTag er funnet.

Også: De beste Bluetooth-sporerne du kan kjøpe

Sjekk eiendelene dine for den skjulte AirTag-en, pass på å klappe dunjakker og vesker, og sjekk lommene, vesken og lommeboken grundig. 

4. Spill av en lyd på AirTag

Hvis du sjekker Find My-appen etter å ha blitt varslet om at en AirTag reiste med deg, kan du trykke på Spill av lyd på enheten for å finne den lettere. 

I likhet med hvordan du vil spore din egen AirTag, kan du gå til Finn min-appen ved å trykke på varselet på iPhone, trykke på Fortsett,< /strong> og deretter Finn i nærheten. Flytt rundt i området ditt ved å følge trinnene på skjermen. 

Også:  >Vær oppmerksom på Apple AirTag-brukere: Ikke ignorer denne advarselen

 Spill av en lyd alternativet er bare tilgjengelig for deg hvis AirTag-eieren ikke er i nærheten og Apple-enheten deres ikke er innenfor rekkevidde. Funksjonen for presisjonssøk er bare tilgjengelig på iPhone 11, 12, 13, 14 og 15-modeller med ultrabredbåndsteknologi.

Hvis du ikke kan spille av en lyd fra Find My-appen, er det en god mulighet for at den ukjente AirTag ikke er med deg lenger, og iPhone-en din ikke finner den i nærheten. 

Spill en lyd på AirTag Apple

5. Hvis du finner en AirTag som ikke tilhører deg, sjekk informasjonen

Når du har fått øynene opp for AirTag-en som ikke tilhører deg, kan du bruke iPhone eller en annen NFC-aktivert smarttelefon for å se AirTag-informasjonen. Bare hold toppen av telefonen nær den hvite siden av AirTag-en som ble funnet, og vent til den gjenkjenner den.

Også: De beste GPS-sporerne for barn med ekte -tidsposisjonssporing

Et varsel vises når NFC skannes. Du kan trykke på det varselet for å få tilgang til et nettsted med AirTags serienummer og de fire siste sifrene i eierens telefonnummer. 

Hvis dette er en tapt AirTag, eieren kan ha lagt til kontaktinformasjonen deres for å la finneren kontakte dem. 

AirTag NFC info

Hvis du trykker på en Apple AirTag med en NFC-aktivert smarttelefon, kan du se informasjonen hans.

Maria Diaz/ZDNET

6. Deaktiver AirTag

Hvis du deaktiverer en AirTag, kan eieren ikke se dens nåværende plassering eller få oppdateringer for den. 

For å deaktivere AirTag må du bare må fjerne batteriet. Du kan gjøre dette ved å trykke ned og vri dekselet mot klokken for å åpne AirTag-en og deretter ta ut batteriet.

Deaktivert AirTag Maria Diaz/ZDNET

Hvis du er bekymret for uønsket sporing eller frykt for sikkerheten din, ta skjermbilder gjennom denne prosessen, inkludert enheten. ;s serienummer og eierinformasjon, kontakt lokal politi og gi den funksjonshemmede AirTag til myndighetene. 

Vanlige spørsmål

Hvordan vet jeg om en AirTag sporer meg på Android?

En ukjent AirTag kan flytte med deg og sende sporingsdata til eieren uavhengig av om du har en iPhone eller ikke. 

Hvis du er en Android-bruker, har Google lagt til 'ukjent sporingsvarsler' for Android 6.0 og nyere brukere, så hvis en AirTag sporer deg, bør Android-telefonen din gi deg beskjed uten å måtte installere en separat Android-app fra Google Play Store. Denne funksjonen er bare tilgjengelig for Apple-skjæringsenheter for å starte, men vil utvides til andre enheter i fremtiden. 

Hvis Android-smarttelefonen din oppdager en AirTag som beveger seg med deg som har blitt skilt fra eieren, vil den la deg skanne etter trackeren og spille av en lyd fra den for å finne den – alt uten å fortelle eieren at den er funnet.  

Har AirTags GPS?

En AirTag har ikke GPS. I stedet bruker den Finn My-nettverket på nesten to milliarder iPhones, iPads, Apple Watches og Macs. Den sender et anonymt Bluetooth-signal som kan fanges opp av en hvilken som helst av disse enhetene i Finn mitt nettverk som er innenfor 30 fot. Deretter vil disse enhetene sende AirTags plassering til iCloud, slik at brukerne kan se den i sin egen Find My-app. 

Fordi det finnes så mange Apple-enheter over hele verden, Apples Finn mitt nettverk har vokst til å være veldig pålitelig. Hver Apple-enhet er en node som utvider nettverket, så en tapt AirTag kan overføre en nøyaktig posisjon uten GPS hvis den er i nærheten av en iPhone eller annen Finn min nettverksenhet. 

Hvordan gjør jeg stoppe en Apple AirTag fra å spore meg?

Den enkleste måten å stoppe en AirTrack fra å spore deg, er å fjerne batteriet fra den. Dette vil deaktivere AirTag og eieren vil ikke kunne se sporingsinformasjon. Du kan være trygg på at eieren ikke vil få et varsel om at AirTag var deaktivert.

Finn My-nettverket kobler forskjellige iPhone- og Apple-enheter til AirTags for å spore deres plassering. En AirTag kan fortsette å spore deg med mindre du deaktiverer den ved å ta ut batteriet eller hvis du permanent holder deg utenfor Finn mitt nettverk, en vanskelig oppgave med så mange iPhone-brukere som det er i verden. 

Kan noen spore Apple AirTag-en min?

Apple AirTags er utviklet for ofte å endre deres unike Bluetooth-identifikatorer, og Finn mitt nettverk, som gjør det mulig for brukere å spore AirTags-miles utenfor Bluetooth-rekkevidden, har ende-til-ende-kryptering. 

Selv om noen andre ikke vil kunne spore AirTag-en din, kan de høre den hvis den er atskilt fra deg og beveger seg, og de kan se all kontaktinformasjon du velger å inkludere hvis finneren bruker NFC.