Apples siste anskaffelse tipser om AI-drevne iPhone-planer

0
14
Siri på en telefonskjerm Thomas Trutschel/Contributor/Getty Images

Apples siste oppkjøp av enda en AI-oppstart gir innsikt i teknologigigantens planer for kunstig intelligens i 2024. Oppstarten, DarwinAI, er en kanadisk virksomhet for visuell kvalitetsinspeksjon som har utviklet måter å gjøre AI-systemer mindre og mer effektive på.  

Apple-sjef Tim Cook har lovet å dele flere detaljer om selskapets AI-fremskritt i 2024, og dette siste oppkjøpet av et selskap som får AI-systemer til å kjøre effektivt på mindre enheter kan forsterke ideen om at Apple planlegger å kjøre AI-modeller på enheten

s personvernfokusert visning, da denne prosessen holder brukerens informasjon på enheten i stedet for å sende den til skyservere. Denne tilnærmingen gir ikke bare brukeren fordelen av ekstra personvern, men resulterer også i lavere ventetid og muligheten til å kjøre AI-verktøy uten internettforbindelse.

Siri kjører allerede på enheten på iPhone, så Apple dykker ikke inn i et nytt konsept med AI på enheten. Apple har imidlertid falt på etterskudd med å lage og lansere generative AI-verktøy, som krever store språkmodeller (LLM) og systemer som er i stand til å generere innhold basert på disse modellene.

Mindre, forhåndstrente modeller som kjører effektivt vil være best for å kjøre AI på enheten. Dette kan kreve optimalisering for å redusere AI-modeller' størrelse og kompleksitet uten at det går på bekostning av ytelsen. GPUer og spesialiserte brikker — som Apples Neural Engine — er også måter å øke hastigheten på AI-beregninger på. 

Også: Du kan nå prøve Copilot Pro gratis, og her er grunnen til at du vil

Av det lille vi vet om DarwinAI, ser det ut til at denne optimaliseringen for kjøring på enheten delvis er det selskapet fokuserte på da Apple kjøpte den. 

Siden Apple kjøpte DarwinAI tidligere i år, har dusinvis av oppstartens ansatte sluttet seg til Apples AI-avdeling, som rapportert av Bloomberg-kilder som ba om å ikke bli identifisert fordi ingen av partene har kunngjort avtalen offentlig.

En av DarwinAIs medgründere, Dr. Alexander Wong, har vært direktør for Machine Learning Research hos Apple siden januar, noe som kan gi en indikasjon på når avtalen skjedde.

Også: Apple forskning avslører at noe blendende AI-teknologi kan være på vei til din iPhone

Apple har kjøpt flere og flere startups for å brette deres respektive tekniske fremskritt, forskning og talent inn i driften. I 2023 var Apple ledende blant sine konkurrenter innen AI-oppkjøp, og tok over så mange som 32 AI-startups. Samme år kjøpte Google 21 AI-startups, Meta kjøpte 18 og Microsoft kjøpte 17.

Fordi Apple er så etterpå med AI-kappløpet og så hemmelighetsfulle om planene, blir ørene våre friske hver gang de gjør en ny anskaffelse av en AI-oppstart eller når et stykke rykte siler ut.