Jeg testet denne billige 9 000 000 mAh batteripakken fra eBay – her er mitt kjøpsråd

0
8

Fete påstander!

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

En kraftbank med en enorm kapasitet på 9 millioner milliamperetimer (mAh) som passer i håndflaten din, alt for bare litt over $10, høres for godt ut til å være sant, ikke sant. den? Vel, du vet hva de sier.

En leser gjorde meg oppmerksom på denne oppføringen og satte spørsmålstegn ved gyldigheten av slike dristige påstander. Selv om jeg næret betydelig tvil, bestemte jeg meg for å undersøke videre. Alt i vitenskapens navn, selvfølgelig.

Også: De beste iPhone powerbankene du kan kjøpe: Eksperttestet

Først, la oss sette påstanden på 9 millioner mAh i perspektiv. Anker PowerCore 24K har en kapasitet på 24 000 mAh, og det er en ganske betydelig kraftbank som veier inn på 1,3 pund. For å oppnå en kapasitet på 9 millioner mAh, måtte jeg bruke over $35 000 på 375 PowerCore 24K-kraftbanker, og det er absolutt ikke noe jeg vil ha med meg rundt, og det ville heller ikke passet i håndflaten min. hånd.

Så jeg gikk videre og bestilte en av disse påståtte kraftbankene med massiv kapasitet og ventet noen dager på at den skulle leveres.

Her er hva jeg mottok:  

Jeg tror ikke dette er en kraftbank på 9 000 000 mAh!

Dette ser definitivt ikke ut som en 9 000 000 mAh powerbank .

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Overraskende nok manglet emballasjen noen dristige påstander om den lovede, men likevel urealistiske, kapasiteten. I tillegg inspirerte ikke overfloden av skrivefeil på pakken tillit til produktet.

Den strømbanken var død ved ankomst, forbedret heller ikke mitt første inntrykk. Enda verre, til tross for mine forsøk på å lade den, fungerte ingenting. Den reagerte fullstendig ut av boksen.

Powerbanken var helt død.

Powerbanken var helt død.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Kanskje jeg kunne falle tilbake på "garantien." Jeg tviler på det. 

Mitt "garantisertifikat."

Mitt "garantisertifikat."

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Det var på tide å kaste terningen og ta den fra hverandre for å se hva som var inni. På dette tidspunktet var pengene mine på enda mer skuffelse. Siden jeg lirket inn i en powerbank, ville jeg ikke bruke den pålitelige metallspudgeren min, så jeg vendte meg til et sikrere plastverktøy.

Bruk av et lirkeverktøy i plast er mye tryggere når du arbeider med enheter som inneholder batterier.

Det er mye tryggere å bruke et verktøy for lirking av plast når du arbeider med enheter som inneholder batterier.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Så, til både min overraskelse og sjokk, blinket strømbanken inn i livet i noen sekunder mens jeg pirket inni den.

Poking inne i kraftbanken gjorde den til live, selv om bare i noen sekunder.

Å stikke inn i strømbanken gjorde den levende, selv om bare i noen få sekunder.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Etter litt makt – noen ganger urimelig mye – åpnet saken seg og jeg kunne se hva problemet var. En av ledningene fra batteriet ble koblet fra. Ikke bare forklarer dette hvorfor det ikke fungerte, men det utgjorde også en fare for kortslutning og til og med brann.

Også: De beste kraftbankene du kan kjøpe: Eksperttestet

Vel det var derfor det ikke fungerte. Den røde ledningen fløt bare rundt!

Vel, det er derfor det ikke fungerte. Den røde ledningen fløt bare rundt!

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Jeg tok en nærmere titt på batteriene. 

De var alle nei- navn 18650 litiumionceller, og jeg målte kapasiteten til å være rundt 2000 mAh. Jeg mistenker at disse kan være gamle "resirkulerte"e; celler eller muligens sekunder, da jeg forventer at kapasiteten til selv en billig 18650-celle vil være omtrent 2300 mAh. Dette betyr at hele pakken hadde en kapasitet på 6 000 mAh, langt fra de 9 000 000 mAh den annonserte.

Disse 18650 cellene er sannsynligvis gamle

Disse 18650-cellene er sannsynligvis gamle "resirkulerte" celler eller sekunder.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Nå, for å være ærlig, er dette til syvende og sist det jeg hadde forventet. 

Det blir overdrevne påstander brukes til å lure kjøpere til å kjøpe kraftbanker av dårlig kvalitet bygget dårlig av billige deler. Hvis du leter etter en billig strømbank, vil jeg si at du kaster ti ekstra dollar på kjøpet og skaff deg denne Baseus 10000mAh for $20. På den måten får du en kraftbank av god kvalitet som leverer det den lover, vil gi deg flere års tjeneste, og som ikke vil være en potensiell brannfare.