Apple er i samtaler om å bringe Googles Gemini AI-modeller til iPhone allerede i år

0
10
Gemini AI chatbot Maria Diaz/ZDNET

Gemini, Googles serie med modeller for kunstig intelligens, er allerede blitt alltid tilstede på telefonene våre. Gemini driver Pixel 8s svært fremhevede AI-funksjoner, er tilgjengelig i Google Messages, og kan angis som standard Android-assistent (selv om når ZDNETs Jack Wallen testet denne funksjonen, gikk det ikke så bra).< /p>

Deretter kan det hende at Gemini kommer til Apples iPhone senere i år.

Også: Du kan nå be Googles Gemini AI om å revidere spesifikke detaljer i et svar

Bloomberg rapporterer at Apple er i samtaler med Google om å bringe Gemini-drevne AI-funksjoner til iPhone, som for tiden har mer enn 1 milliard aktive brukere over hele verden. Det er ingen detaljer om hvilke iPhone-modeller Gemini kan komme til, hvilke funksjoner som kan være, eller hvilken merkevarebygging som vil bli brukt.

Selskapets neste store iPhone-oppdatering, iOS 18, forventes å bli annonsert og forhåndsvist under Apples Worldwide Developers Conference i juni 2024. Hvis Apple og Google signerer en avtale, kan vi kanskje lære mer om Gemini på iOS da.

Muligheten for Gemini på iPhones er betydelig for Apple-brukere. Da Google rebranded Bard til Gemini, antydet selskapet mange ting modellene deres kunne gjøre, som å tilby personlig veiledning (inkludert å lage trinnvise instruksjoner, prøvequizer og frem-og-tilbake-diskusjoner skreddersydd for læringsstilen din), og fungerte som en klangbunn for ideer, generering av innhold ved å analysere nyere trender og idédugnad om måter å utvide et publikum på.

I sammenheng med en smarttelefon er det imidlertid sannsynlig at Apple vil tilby funksjoner som generative bakgrunnsbilder, tekstgenerering , og bilderedigering.

Også: Jeg spurte Gemini og GPT-4 om å forklare dyp læring AI, og Gemini vant uten tvil

Hva er interessant om denne potensielle lisensieringen er at Apple har jobbet med sin egen AI en stund nå og har annonsert planer om å fokusere sterkt på AI i de kommende årene. Ved å lene seg på en konkurrent, innrømmer Apple at deres egne AI-modeller henger etter?

Bloombergs rapport bemerket at Apple også har hatt samtaler med OpenAI om å bruke modellene deres.  

Enten Apple går med Google eller OpenAI, er det sannsynlig at vi vil se iPhone stole på flere AI-modeller. For eksempel kan Apple bruke egne modeller for grunnleggende Siri-kommandoer og stole på tredjepartsmodeller for alt som hentes fra internett.