Fitbit er i ferd med å få noen store AI-oppgraderinger, drevet av Googles 'Personal Health' LLM

0
9
Fitbit Charge 6 på håndleddet Matthew Miller/ZDNET

Wearables sporer viktige biometriske data som kan fortelle deg om din personlige helse, vaner og mer. Tolking av disse dataene tar imidlertid tid, så Google Research og Fitbit samarbeider om å bruke kunstig intelligens (AI) for å gjøre analyseprosessen enklere. 

På tirsdag, på The Check Up, Google Healths årlige begivenhet, kunngjorde Google Research og Fitbit at de jobber sammen for å bygge en Personal Health Large Language-modell (LLM) som gir brukerne mer innsikt og anbefalinger basert på dataene deres i&#xA0 ;Fitbit-mobilapp. 

Også: De beste Fitbit-treningssporerne: Eksperttestet og anmeldt

Modellen vil gi Fitbit-brukere personlig coaching og handlingskraftig innsikt som hjelper dem å nå sine trenings- og helsemål. For eksempel kan LLM analysere variasjoner i søvnmønsteret ditt og foreslå anbefalinger om endringer i treningsintensiteten for å forbedre søvnkvaliteten din, sier Google i en pressemelding.

LLM bygges på Googles Gemini-modeller og finjustert på “et avidentifisert, mangfoldig sett med helsesignaler fra forskningscasestudier av høy kvalitet.” For å sikre at modellene er i stand til dyptgående resonnement fra dataene, validerer akkrediterte trenere og velværeeksperter studiene, ifølge utgivelsen. 

Modellen bygges fortsatt og Google sier det vil dele mer forskning snart. Denne modellen følger en annen stor AI Fitbit-oppdatering som ble annonsert i fjor — Fitbit Labs. 

Også: Jeg prøvde AI-robotmassasjen som kommer til Equinox. Det var overraskende avslappende

Med Fitbit Labs vil Premium-brukere få tidlig tilgang til eksperimentelle AI-funksjoner, inkludert muligheten til å stille spørsmål i samtale angående helsedataene deres og til og med få AI til å lage diagrammer for å visualisere deres data bedre. Fitbit Labs vil være tilgjengelig senere i år. 

Whoop introduserte nylig en lignende funksjon, Whoop Coach, en GPT-4-støttet samtale-chatbot som kan levere personlig tilpassede anbefalinger og treningsveiledning basert på brukerens muligheter ;s data. Jeg testet Whoop Coach og ble imponert over hvordan integrering av biometriske data med en chatbot kan hjelpe deg å forstå helseinformasjonen din.