Hvordan endre standard font i Microsoft Word, Excel, PowerPoint og Outlook

0
12
forskjellige fonter Tetra Images/Getty Images

Microsoft har nylig dumpet Calibri som standardfont i Office-pakken, også kalt Microsoft 365. Når du prøver å lage noe i Word, Excel, PowerPoint eller Outlook, er Aptos den nye fonten som dukker opp.

Jeg er ikke så gal etter Aptos og synes fortsatt Calibri er mer lesbar og tiltalende. Hvis du føler det på samme måte, ikke bekymre deg. Du kan enkelt endre standardfonten i alle fire appene tilbake til Calibri eller en annen font du foretrekker. Slik gjør du.

Også: Slik bruker du Copilot Pro til å skrive, redigere og analysere Word-dokumentene dine

Trinnene jeg dekker her bør gjøre susen uansett hvilken versjon av Microsoft Office eller Microsoft 365 du kjører, så lenge det ikke er en eldgammel utgave fra svunne dager. Det er også noen forskjellige måter å endre standardfonten på, men jeg vil fokusere på bare én eller to metoder for hver applikasjon.

Hvordan endre standardfonten i Microsoft Word

< h2>1. Endre skrifttypen i Font-dialogboksen

Fra et hvilket som helst Word-dokument eller tomt dokument, klikk på den lille pilen i nedre venstre hjørne av Font-delen på Hjemmebåndet, eller høyreklikk hvor som helst og velg Font fra hurtigmenyen. I Font-dialogboksen velger du skriften du vil angi som standard. 

Også: Slik justerer du raskt skriftstørrelsen på Android 14 for enklere lesbarhet

Her kan du også bekrefte eller endre størrelsen. Klikk på Angi som standardknapp. Du vil bli spurt om du vil angi den nye fonten kun for dette dokumentet eller alle dokumenter basert på Normal.dotm-malen. Velg alternativet for alle dokumenter og klikk OK. Ethvert nytt dokument basert på Normal-malen vil bruke den valgte fonten.

Endre skrifttypen i Alternativer-vinduet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Oppdater Normal.dotm-malen

Her er en mer intrikat, men effektiv måte å endre standardfonten på. Denne metoden er nyttig for å angi spesifikke standardinnstillinger for elementer utenfor skrifttypen, for eksempel linjeavstand, avsnittsformatering og tekstjustering.

Lag et tomt dokument med fonten og størrelsen du ønsker som standard. Gjør endringer i andre elementer som du vil angi som visse standardinnstillinger. Klikk på Fil-menyen og velg Lagre som. Endre filtypen fra Word-dokument med en docx-utvidelse til Word Macro-Enabled Template med en dotm-utvidelse.

Endre målmappen til C:Users[ditt brukernavn]AppDataRoamingMicrosoft Maler. Lagre filen med navnet Normal.dotm-filen, og erstatter den eksisterende versjonen.

Oppdater Normal.dotm-malen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvordan endre standard font i Microsoft Excel

3. Endre skrifttypen i Alternativer-vinduet

I en eksisterende eller tom arbeidsbok klikker du på Fil-menyen og velger Alternativer. I vinduet for Excel-alternativer, sørg for at du er på fanen Generelt. I delen som sier Når du oppretter nye arbeidsbøker, klikker du på rullegardinboksen for Bruk dette som standardfontog endre den til din foretrukne font. 

Også: Slik bruker du ChatGPT til å skrive Excel-formler

Deretter endrer du skriftstørrelsen, hvis du ønsker. Når du er ferdig, klikker du OK for å lukke Alternativer-vinduet. Lukk og åpne Excel på nytt for at endringen skal tre i kraft.

Endre skrifttypen i alternativvinduet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvordan endre standard font i Microsoft PowerPoint< /h2>

4. Endre skrifttypen i Slide Master

Start PowerPoint med en tom presentasjon. Klikk på Vis båndet og velg Slide Master. I Slide Master-visningen klikker du på Fonts-ikonet på båndet og velger skriften du vil bruke som standard. Hvis skriften ikke vises, klikker du på alternativet for Tilpass skrift, velger riktig skrift fra rullegardinmenyen for Brødtekst, og klikker deretter OK.

 Endre skrifttypen i Slide Master Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

< p>Klikk på Slide Master-fanen og velg Lukk Master View. Klikk på Fil-fanen og velg Lagre som. Klikk på rullegardinfeltet for filtypen og velg PowerPoint-mal (*.potx). Klikk på koblingen for Flere alternativer. Gå til mappen C:Users[Ditt brukernavn]AppDataRoamingMicrosoftTemplates i dialogboksen Lagre som. I tekstboksen Filnavn skriver du Blank som navnet for at dette skal bli standard oppstartsmal, og klikk deretter Lagre.

Lagre en tom mal Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET figur>

Lukk og åpne PowerPoint på nytt. På startskjermen velger du Standardtema som mal, og bekrefter at den valgte fonten nå er standard.

Velg standardtema som mal Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvordan endre standard font i Microsoft Outlook

5. Endre skrifttypen i Alternativer-vinduet

Med Outlook kan du endre standardfonten for nye e-postmeldinger, svar eller videresending av meldinger og ren tekstmelding. I Outlook klikker du på Fil-menyen og velger Alternativer. I Alternativer-vinduet velger du Mail-fanen og klikker på knappen for Skrivevarer og skrifter. Klikk på Font-knappen for Nye e-postmeldinger og velg skrifttypen og størrelsen som skal vises når du oppretter en ny e-post. Klikk OK.

Dessuten: Microsoft gjorde plutselig noe ganske enkelt, og det er latterlig nyttig

Klikk på Font-knappen for å svare eller videresende meldinger. Velg standard font og størrelse som skal vises når du svarer på eller videresender en eksisterende e-post, og klikk OK.

Klikk på Font-knappen for Skrive og lese tekstmeldinger. Velg skrifttypen som vises når du skriver en ren tekstmelding, og klikk OK. Klikk OK for å lukke vinduet Signaturer og skrivesaker og deretter OK igjen for å lukke vinduet for Outlook-alternativer. Prøv å skrive en ny e-post. I tillegg kan du prøve å svare på eller videresende en eksisterende melding for å bekrefte at den nye fonten er i kraft.

Endre skrifttypen i Alternativer-vinduet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET