Jeg var vitne til satellittkommunikasjonsromkappløpet i Barcelona, ​​og alle vinner

0
11
719.35879yat Anton Petrus/Getty Images

Satellittkommunikasjonsteknologi vinner frem global oppmerksomhet når signalene utvider seg utenfor jordens overflate og til den øvre atmosfæren og rommet. Denne utvidelsen fremmer ikke bare teknologien i seg selv, men baner også vei for å skape nye forretningsmodeller.

Satellittkommunikasjon kan beskrives som en type trådløs kommunikasjon som bruker satellitter som kretser rundt jorden for å sende og motta informasjon mellom bakken og en satellitt eller mellom satellitter.

Også: Satellite SOS dukker opp på Pixel-telefoner – hvordan det kan hjelpe deg i en nødssituasjon

I disse dager er det nært knyttet til tiden av 6G, teknologien kjent for sine tredimensjonale kommunikasjonsevner. Å inkludere satellittkommunikasjon i 6G kan øke synergien mellom kommunikasjonsteknologier.

Dette betyr at i 6G-tiden er mobilkommunikasjonssignaler ikke lenger begrenset til jordens overflate, men blir brukt i hele den øvre atmosfæren. For eksempel letter mobilsignaler nå tjenester for Wi-Fi på fly. I fremtiden vil de sannsynligvis spille en rolle i å utnytte signaler i droner og Urban Air Mobility (UAM).

Satellittkommunikasjon fremstår som det beste alternativet i situasjoner der bakkenett svikter. Viktige tilfeller inkluderer utplasseringen i Ukraina under den russiske invasjonen da kommunikasjonsinfrastruktur ble ødelagt. Et vulkanutbrudd i Tonga, en øynasjon i det sørlige Stillehavet, skadet undersjøiske kabler alvorlig og kuttet internettilgangen. Under krisen ble den kritiske rollen til satellittkommunikasjon fremtredende tydelig.

Også: Denne lille endringen i definisjonen av bredbånd kan ha stor innvirkning

Så hvem har investert i satellittkommunikasjon? Flere store amerikanske teknologikonglomerater er absolutt, inkludert Alphabet, Googles morselskap, som så for seg «Project Loon», som tar sikte på å tilby global internettforbindelse gjennom stratosfæriske ballonger som fungerer som flytende celletårn. Meta har også utforsket utvidet rekkevidde på internett, men gjennom solcelledrevne droner.

Nylig har selskaper som SpaceX og Amazon lansert kommunikasjonssatellitter ut i verdensrommet, som innvarsler æraen med rominternett. Dette betyr at fremtredenen av satellittkommunikasjonsteknologi er en betydelig trend i telekommunikasjonsindustrien.

På Mobile World Congress i år fikk satellittkommunikasjon mye oppmerksomhet, med demonstrasjoner som strekker seg utover innendørshallene til Fira Gran Via messesenter. SpaceX og Intelsat viste frem sine satellittkommunikasjonsteknologier side om side, og brukte uterom for å vise antenner som er nødvendige for å motta satellittsignaler.

SpaceX Demo på MWC 2024 < p>SpaceX høyhastighetsinternettdemo på MWC 2024.

ZDNET Korea

SpaceXs Starlink gjorde en bemerkelsesverdig opptreden ved å modifisere taket til utendørskabinen for å gi plass til satellittantenner, og sikret klart signalmottak. Intelsat samarbeidet med en mobilitetssamarbeidspartner for å vise en mobil satellittantenne, og bringe teknologien direkte til deltakerne.  

Også: Jeg vandret med Garmins “ubegrensede batteri” GPS-tracker og det gjorde livet så mye enklere

Slagordene som ble brukt av disse satellittkommunikasjonsselskapene var spesielt engasjerende, og ga løfter som “Hold deg tilkoblet, uansett hvor du er” og "Bringe den nærmeste forbindelsen på jorden," som på en smart måte fremhever de unike fordelene med satellittkommunikasjon.

Satellittkommunikasjon utenfor USA

Andre selskaper presenterte også sine innovasjoner innen satellittkommunikasjon, inkludert Eutelsat OneWeb, som viste frem en modell av OneWeb satellitt. OneWeb, kjent for sin konkurranseposisjon sammen med SpaceX, regner Hanwha Aerospace, et ledende sørkoreansk romfartsselskap, som en av sine største aksjonærer.

Etter fullføringen av en fusjons- og oppkjøpsprosess med Eutelsat, et topp fransk satellittkommunikasjonsfirma, ble Eutelsat OneWeb lansert i fjor. Selskapet distribuerte med suksess 634 satellitter med lav jordbane i fjor for å fullføre sitt rombaserte internettnettverk, og lanserte først tjenester fokusert på høye breddegrader som Alaska og Canada. Planer er i gang for å utvide satellitttjenester globalt i løpet av første halvår i år.

Også: De beste satellitttelefonene i 2024: Ekspert testet og vurdert

Den japanske mobiloperatøren KDDI viste også frem sin samarbeidsmodell med SpaceXs Starlink. Den fremhevet en satsning som opprettholder kontinuerlige kommunikasjonsforbindelser selv når tradisjonelle mobilnettverk blir forstyrret, og bruker basestasjoner for mobilnettverk i stedet. Til tross for potensielle tap i jordbaserte fiberoptiske kabler, antyder modellen at internettforbindelse kan opprettholdes gjennom omtrent 200 Starlink-satellitter.

Selskapet introduserte også en tjeneste som muliggjør direkte satellittkommunikasjon på sine egne smarttelefoner, Au . Denne tjenesten kobler satellittsignaler direkte til vanlige mobiltelefoner uten behov for en separat satellittantenne. En lignende tjeneste har blitt lansert av T-Mobile og Starlink i USA.

Tatt i betraktning disse faktorene er det tydelig at satellittteknologi tiltrekker seg betydelig oppmerksomhet, ikke bare fra store teknologiselskaper i USA, men også fra bransjer i hele USA. Asia og Europa.