GNOME 46 er ute. Her er alle forbedringene du trenger å vite

0
8
fetchpriority=

GNOME 46 tilbyr massevis av polering og justeringer.

ZDNET/Jack Wallen

GNOME-prosjektet lanserte i dag GNOME 46.

Innenfor Linux-verdenen er GNOME et av de mest brukte skrivebordsmiljøene. Og selv om GNOME 46 ikke er en stor utgivelse fylt med nyskapende spill, er det mye å glede seg over.

Også: De 5 beste GNOME-utvidelsene jeg installerer først (og hva de kan gjøre for deg)

La oss dykke inn i hva som er nytt og hva som er forbedret.

Filer

For det første finner du alle slags små forbedringer i Files-filbehandlingen (aka Nautilus). Det største tillegget er imidlertid den nye globale søkefunksjonen. I stedet for at Filer bare søker i den gjeldende arbeidskatalogen, vil verktøyet nå gjennomsøke alle søkeplasseringer for det du prøver å finne. Du finner også alternativer i vinduet Filinnstillinger for å tilpasse hvordan du vil at søket skal fungere.

Teamet har også lagt til en ny bit av polering til Files: muligheten til å stille inn klokkeslett og dato i enten et enkelt format (dvs. i dag 9:56) eller et detaljert format (som 03/20/2024 9:56 AM) .

Innstillinger

GNOME 46 forbedrer Innstillinger-appen ved å legge til en ny systemmeny som inkluderer brukere, dato og amp; Tid, region & Språk, Eksternt skrivebord, Secure Shell og Om. Dette forenkler sidefeltet for innstillinger for å gjøre det lettere å finne det du trenger. På samme måte er personvern nå oppført som personvern og sikkerhet.

Varsler

Varsler inkluderer nå en overskrift som informerer deg fra hvilken app varselet kom fra. Enhver varsling med en tilknyttet handlingsknapp kan nå også skjules og utvides.

Jeg vil si at det største tillegget her er varslingsgruppering, som GNOME-brukere har bedt om i en stund nå. Varsler er nå gruppert etter app, og tråder er nå kombinert til en enkelt boble. Dette vil langt på vei gjøre varslingssystemet enklere å bruke.

Jeg har lenge hatt en "Enhet kan fjernes" varsel som bare ikke ville forsvinne. Den irriterende feilen er endelig fikset. Når du fjerner en USB-enhet, vil ikke varslingen overstige velkomsten på skrivebordet ditt.

Nettkontoer

GNOME-prosjektet har også totaloverhalt funksjonen GNOME Online Accounts. I et forsøk på å forbedre sikkerheten, vil autorisasjon for en nettkonto nå skje i din standard nettleser.

GNOME 46 bringer også nye WebDAV- og Microsoft Personal-kontotyper. Når du kobler til en personlig Microsoft-konto, vil du kunne få tilgang til OneDrive fra Files.

Diverse oppdateringer

GNOME 46 inkluderer flere andre oppdateringer som er verdt å nevne:

Forbedringer til alle native GNOME-apper (kalender, kart, musikk, lupp og helligtrekonger) Trykk for å klikke aktivert som standard for enheter med berøringsskjermBedre støtte for brøkskalering Optimalisert tracker-minneutnyttelse Nye bakgrunnsbilder Ytelsesforbedringer for MutterSystem-monitor portert til GTK 4Forbedringer for å minimere animasjon

Whens kan du få det?

GNOME 46 forventes å være standard skrivebordsmiljø i Ubuntu 24.04 LTS.

Hvis du er ivrig etter å prøve den nyeste utgivelsen tidligere, kan du også velge for å prøvekjøre den nattlige versjonen av GNOME OS. For det kan du enten bruke Boxes eller laste ned den nyeste versjonen direkte. Hvis du velger å teste GNOME 46 med Boxes, sørg for å laste ned ISO fra nettleseren din (jeg har hatt problemer med versjonen som er lastet ned via Boxes-appen).