Har du lyst til å prøve Vision Pros reisemodus? Her er hva du kan forvente før du drar

0
21
travel-dialog.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Her er et sikkerhetstips: Ikke kjør bil, fly et fly, pilot et tog, seil et skip, kjør på skateboard eller på annen måte forsøk å navigere i et kjøretøy av noe slag mens du har et Apple Vision Pro-headset over øynene.

Også: Apple Vision Pro FAQ: Pris, funksjoner, praktisk innsikt og alt du trenger å vite

Det er ikke bare at synsfeltet er betydelig redusert fra de fabrikkinstallerte øyeeplene; enheten kan slå seg av, miste tilkoblingen til batteriet eller gå tom for juice, eller på annen måte blinde deg mens du kjører på motorveien og filmer deg selv i en gal søken etter noen flere visninger.

When Apple — i sin banebrytende “Think Different” fra 1997; annonsekampanje — sa “Her er til de gale”," de snakket om folk som prøver å forandre verden, ikke YouTubere som prøver å overgå rollebesetningen til Jackass. (Husker du ikke den Apple-reklamen? Det er verdt å se på nytt.)  

Jeg nevner dette fordi — når vi går inn i diskusjonen vår om bruk av Apple Vision Pro på tog, fly og biler (så vel som skip) — forventer vi at du er en passasjer.

Flymodus

Apple Vision Pro har to moduser relatert til reise: Flymodus og Reisemodus.

Flymodus på Vision Pro gjør det samme som på iPhone, iPad og Apple Watch: Den slår av alle radioer bortsett fra Bluetooth. Som med de andre enhetene dine, hvis flyselskapet tillater det, kan du slå på Wi-Fi ved å trykke på knappen vist på skjermbildet nedenfor.

Også: Apple Vision Pro-anmeldelse: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

Du kan få tilgang til flymodus sammen med Bluetooth- og Wi-Fi-alternativene ved å slå opp og trykke på kontrollpanelet knapp.

dotSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Når kontrollpanelet åpnes, se og berør fingrene sammen for å bytte flyikonet.

airplane.pngSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Du kan også slå på flymodus direkte fra Innstillinger-panelet. Åpne Innstillinger fra hoveddashbordet og slå på bryteren.

settings.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Reisemodus

Hvis du reiser med Vision Pro-enheten din, er reisemodus der ting begynner å bli interessant.  Denne modusens formål er å stabilisere det visuelle i enheten ved å slå av noen av sporingssensorene. På den måten forstyrrer ikke ekstern bevegelse – eller bør i det minste ikke – skjermen din.

Først, la oss snakke om hvordan du får tilgang til reisemodus, og hvordan du slår den av og på. Deretter går vi mer i dybden på hva den kan og ikke kan gjøre for deg.

Reisemoduskontrollen ligger på kontrollpanelet rett til venstre for flymodusikonet.

travel.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Når du slår på reisemodus, vil Vision Pro vise en bekreftelsesdialog:

travel-dialog.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Apple virker klar over at noen kan prøve å bruke dette mens de kjører, så det advarer spesifikt, “Det bør ikke brukes mens du kjører et kjøretøy i bevegelse.”

Mens den er i reisemodus, viser kontrollsenterbryteren en indikator på at du er i reisemodus. Du kan slå den av her, eller i hele kontrollsenteret.

control4.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

(En rask side: Apple ringer denne skjermen “Kontrollsenter”, og den kaller også skjermen som ser mer ut som kontrollsenteret iOS-brukere er kjent med “Kontrollsenter.” Jeg tipper produktsjefen var syk den dagen.)

Når du bestemmer deg for å slå av reisemodus, er det en annen dialogboks der du bekrefter at du vil slå av modusen.

travel-off.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Som nevnt ovenfor er reisemodus og flymodus uavhengige innstillinger. Når det er sagt, kan (og bør) du slå på begge deler hvis du er på et kommersielt fly.

travelairplane.png Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Fly, tog, biler – og båter

Selv om jeg ikke har noen intensjon om å ta med meg Vision Pro, har jeg hatt en sjanse til å se gjennom erfaringene som er delt av andre på nettet. Her er noen tanker for hver av kjøretøytypene du sannsynligvis vil reise i – som passasjer.

Fly

Et stort problem med kommersiell flyreise har ingenting med Vision Pro-modusene å gjøre. Det er hvor mye plass du har til å sette opp og ta ned enheten mens du sitter i et trangt busssete.

Du må gjøre rede for hvor batteriet går, hvor reisevesken din blir av, hvor du skal oppbevare den polstrede EyeSight-glassbeskytteren, mens du prøver å ikke vikle deg inn i batteriledningen.

Også: Kan Vision Pro få deg til å like å fly økonomiklasse (eller hate den litt mindre)?

Når det er sagt, så lenge du har nok batteristrøm (eller reservebatterier), bør opplevelsen din på et fly være ganske enkel, siden dette var en brukssak som Apple klart designet for.

Tog

ZDNETs Matthew Miller har brukt Vision Pro mens han pendlet med tog i Seattle-området. Også han fant det trange kvarteret som litt av en utfordring, fordi det er litt tøft å bevege armene når det er stor sjanse for at du slår den som sitter i setet ved siden av deg.

Også: Jeg brukte Apple Vision Pro for min 8-timers arbeidsdag, og det ga meg lyst på mer

Han fant også ut at linsene hadde en tendens til å dugge til. Selv om det ikke nødvendigvis er en deal-killer, kan linseproblemer være et alvorlig problem når du bruker enheten, spesielt i et fuktig miljø.

Biler

Mens motorveireiser i en bil kan virke lik fly- og togreiser – i det minste for Vision Pros sensorer – er det å reise lokalt veldig annerledes. Fly- og togreiser er generelt rettlinjede bevegelser med milde kurver som kanskje ikke engang er merkbare.

Motorveireiser, spesielt på lange strekninger av det nasjonale motorveisystemet i det amerikanske midtvesten, kan være veldig rett i veldig lang tid. Men lokale reiser innebærer rettvinklede svinger, og mange av dem. Det er også mye mer eksponering for ytre miljø og lys, mens du vanligvis er i kunstig lys inne i et tog og et fly.

Også: Tilkoblede biler, drevet av AI, vil utgjøre 95 % av alle kjøretøyer på veien innen 2030

Reisemodus vil absolutt hjelpe, men forvent at den blinker inn og ut avhengig av hva som skjer utenfor kjøretøyet.

Reise ombord

Som en fyr som har brukt en god del tid på amerikanske marineskip, har jeg ofte tenkt at en åpenbar brukssituasjon for Vision Pro og andre hodesett kan være for de som bor i trange køyer ombord på skipet.

Men som en bruker påpekte i Apple Vision Pro-fellesskapets diskusjon, “Når fartøyet begynte å vinke, rulle, gjepe og hive, fikk jeg problemer med vinduer som holdt posisjon på skjermen eller at enheten ikke viste noe annet enn live-visningen (gjennomgang) bakgrunn."

Jeg har vært på skip i grov sjø, og her er tingen: Du vil ikke se en film eller lese en bok mens du kaster, ruller, girer og hiver.

Også: Meta Quest 3-anmeldelse: VR-headsettet folk flest bør kjøpe i 2024

Jeg har også levd gjennom ødeleggende jordskjelv. Loma Prieta-jordskjelvet hadde en styrke på 6,9, varte i omtrent 15 sekunder og ødela store deler av San Francisco-området. Å seile på grov sjø er som å være i et skjelv som er like stort eller større enn Loma Prieta-skjelvet, men å gjøre det i tre, seks, 12 eller til og med 24 timer.

Hvis du seiler og fartøyet ruller eller hiver, gi opp underholdningen og gjør ditt beste for ikke å kaste lunsjen. Prøv faktisk å ikke spise noen lunsj. Bare heng der til det er over. Det blir tid til å se Avatar: The Way of Water i 3D en annen dag, når havet er rolig og mageslimhinnen også.

Situasjonsbevissthet

For å avslutte denne diskusjonen om å reise med Apple Vision Pro, vil jeg diskutere situasjonsbevissthet, et konsept populært av jagerpiloter. Situasjonsbevissthet refererer til å være klar over alt rundt seg, spesielt trusler fra fiendtlige fly.

Også: Slik bestiller du Apple Vision Pro: Tips, triks og hemmeligheten min til en god ansiktsskanning

Men situasjonsforståelse gjelder alle reisesituasjoner. Hvis du kjører – uten å ha på deg Vision Pro, selvfølgelig – må du være oppmerksom på alle kjøretøyene rundt deg, veiforholdene og møtende trafikk. Hvis du er i en t-bane, må du være oppmerksom på alle menneskene rundt deg. Det samme gjelder tog-, båt- og flyreiser.

Se: Vision Pro er en veldig synlig, veldig dyr enhet. Det er i høy grad et mål for muligheter for kriminelle å snappe og gripe, spesielt siden mange brukere vil dra nytte av de fullstendige miljøisoleringsfunksjonene for å få en følelse av privatliv – og fred og ro – under den stadig mer kaotiske opplevelsen av å reise.

Også: Apple Vision Pro-triks: Hvordan ta perfekte skjermbilder og opptak (og unngå rare ting)

Hvis du skal bruke en av disse ting i offentligheten, sørg for at du snur den digitale kronen slik at du kan se det meste av omgivelsene dine. Vær oppmerksom på hva som skjer. Oppbevar enheten når folk freser rundt.

Bare vær forsiktig der ute, ok?

Har du prøvd å reise med Apple Vision Pro? Har du brukt den på et fly, et skip, som passasjer i en bil, eller til og med på toget eller t-banen? Fortell oss hvordan det fungerte for deg i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>