'Materielt bedre' GPT-5 kan komme til ChatGPT allerede i sommer

0
8
LOND 3EB, ENGLAND illustrasjon velkomstskjerm for OpenAI "ChatGPT"-appen vises på en bærbar datamaskin 3. februar 2023 i London, England. OpenAI, hvis nettchatbot ChatGPT skapte bølger da den ble debutert i desemberLeon Neal/Getty Images

OpenAI har gitt ut flere iterasjoner av den store språkmodellen (LLM) som driver ChatGPT, inkludert GPT-4 og GPT-4 Turbo. Kilder sier likevel at den etterlengtede GPT-5 kan bli utgitt allerede i midten av året. 

I følge rapporter fra Business Insider forventes GPT-5 å være et stort sprang fra GPT-4 og ble beskrevet som “vesentlig bedre” av tidlige testere. Den nye LLM vil tilby forbedringer som angivelig har imponert testere og bedriftskunder, inkludert administrerende direktører som har blitt demonstrert GPT-roboter skreddersydd for deres selskaper og drevet av GPT-5. 

Også : Hva står GPT for? Forstå GPT 3.5, GPT 4 og mer

`En kunde som fikk en GPT-5-demo fra OpenAI fortalte BI at selskapet antydet en ny GPT- som ennå ikke skal utgis 5 funksjoner, inkludert evnen til å samhandle med andre AI-programmer som OpenAI utvikler. Disse AI-programmene, kalt AI-agenter av OpenAI, kan utføre oppgaver autonomt. 

Denne funksjonen antyder et sammenkoblet økosystem av AI-verktøy utviklet av OpenAI, som vil tillate de forskjellige AI-systemene deres å samarbeide for å fullføre komplekse oppgaver eller tilby mer omfattende tjenester. 

Den spesifikke lanseringsdatoen for GPT -5 er ennå ikke utgitt. OpenAI er angivelig i ferd med å trene modellen og vil gjennomføre testing av røde team for å identifisere og korrigere potensielle problemer før den blir offentliggjort. 

Også: 3 måter vi prøvde å overliste AI forrige uke: Lovgivning, forberedelse, intervensjon

Det er uklart om GPT-5 vil bli utgitt eksklusivt til Plus-abonnenter, som betaler en avgift på $20 i måneden for å få tilgang til GPT-4. GPT-3.5 driver gratisnivået til ChatGPT, men hvem som helst kan få tilgang til GPT-4 Turbo i Copilot gratis ved å velge den kreative eller presise samtalestilen. 

OpenAI har vært målet for gransking og misnøye fra brukere på grunn av rapporter om kvalitetsforringelse med GPT-4, noe som gjør dette til et godt tidspunkt å lansere en nyere og smartere modell.