Mine 4 favorittapper for å ta notater for Android for å holde deg organisert og på sporet

0
17
breddefull blyant= MirageC/Getty Images

Jeg må alltid ta notater for ett eller annet. Enten det er notater til en bok jeg skriver, en idé til en bok som skal skrives, en vare jeg må legge til på en handleliste, eller omtrent alt annet som dukker opp, vender jeg meg til Android-telefonen min for å notere ting ned.

Uten en god note-app, ville jeg hatt det kjempegøy å huske de altfor viktige ideene eller tankene jeg trenger å holde styr på. < /p>

Det er en mengde apper for å ta notater i Google Play-butikken, men de fire nedenfor hever seg over resten for meg, og det er en jeg bruker mest. 

1. Google Keep

Dette er min gå-til. Årsakene til det er mange. For eksempel er det det faktum at det er en del av Googles økosystem, så det kan fungere sammen med andre apper (som Google Dokumenter). I tillegg kan jeg enkelt samarbeide om et notat med andre. 

Også: 5 måter jeg bruker Google Keep for maksimal produktivitet

Google Keep lar meg også ta talenotater, tegninger, legge til påminnelser, bruke minimal formatering, ta bilder for notater, arkivere notater, merke notater, føre lister og mer. Men det jeg liker best med Google Keep er enkelheten. Med noen apper for å ta notater kan funksjonene komme i veien. Google Keep har funnet det gode stedet mellom inkluderte funksjoner og brukervennlighet. Du kan åpne Google Keep for første gang og umiddelbart forstå hvordan det fungerer. Det er ikke behov for en innledende gjennomgang eller til og med den minste hjelp…det er så enkelt. 

Samtidig føles det ikke som om det mangler mye. Selv om den kanskje ikke har funksjonene til for eksempel Apple Notes, gjør Google Keep en utmerket jobb med å holde alle mine tanker, ideer og lister i sjakk.

Google Keep er gratis og kan installeres fra Google Play-butikken.

2. MS OneNote

Jeg har aldri vært en stor fan av Microsoft-programvare, men jeg må innrømme at MS OneNote er en fin app for å ta notater. OneNote lar deg ta tradisjonelle notater, talenotater, bilder og tegninger. Det finnes en fin funksjon i OneNote som jeg skulle ønske Google ville vurdere for Keep, og det er Notebooks. 

Med Notatbøker kan du opprette en notatbok og samle relaterte notater innenfor. Dette er en fin måte å holde orden på notatene dine, uten å måtte bla gjennom tagger eller søke etter titler. Jeg kan lage notatbøker for bokideer, manusideer, ZDNET, husarbeid, shopping, videoer og mer. 

Også: Hva er Copilot (tidligere Bing Chat)? Her er alt du trenger å vite

Og, i likhet med Keep, kan jeg også logge på nettversjonen av OneNote, slik at jeg kan jobbe med notatene mine, enten jeg har Android-telefonen min eller ikke. Den eneste tingen mot OneNote er at å lage et enkelt notat krever noen flere trykk enn det burde. I motsetning til med Keep, kan jeg ikke åpne appen og umiddelbart begynne å ta et notat. Med OneNote kan det ta deg et ekstra trykk for å komme i gang. Likevel gjør det å ha Notebooks-funksjonen OneNote til en kandidat til å overta Keep på et tidspunkt.

MS OneNote er tilgjengelig gratis i Google Play Store.

3. ColorNote Notatblokknotater

ColorNote er vennlig. Med ColorNote kan du enkelt ta notater. Og selv om du er litt mer begrenset enn du ville vært på de andre appene (du kan bare lage notater og sjekklister), inkluderer denne appen en funksjon som gjør det så enkelt at du skulle ønske at alle de andre appene ville vurdere alternativet. 

Også: De beste smarte bærbare PC-ene: Eksperttestet og anmeldt

Med ColorNote kan du bruke farger på notater for å gjøre dem lettere å finne. Du kan for eksempel gjøre alle handlelistene dine grønne, alle bokideene dine svarte, alle tilfeldige tanker oransje, alle skolenotatene dine blå osv. Når du har fargekodet notatene, trykker du på en farge og bare disse notatene vises. Hvis du velger å logge på (som du kan gjøre med Google-kontoen din), får du også funksjonen for å låse notater og synkronisering på nettet, samt en widget på startskjermen. ColorNote inkluderer også muligheten til å dele notater, enten via en lenke eller QuickShare (tidligere Nearby Share).

ColorNote er gratis og kan installeres fra Google Play Store.

4. Evernote

Selv om Evernote har falt fra sin popularitetstopp, er det fortsatt et enestående notatprogram. Med Evernote kan du legge til standardnotater, bilder, skisser og lydnotater. Du kan legge til enten notater eller oppgaver. Du kan også dele notater via lenke, invitasjon (for samarbeid) eller e-post. 

Også: Slik bruker du Googles AI-drevne NotebookLM til å organisere forskningen din

Evernote inkluderer også et merkesystem (slik at du kan kategorisere notatene dine), påminnelser, muligheten til å feste et notat til Hjem (av Evernote-appen, ikke Android-hjemmeskjermen din), og en widget du kan legge til på startskjermen. Det er andre widgets (tenk på dem som plugins) du kan legge til i Evernote, for eksempel en kalender, filtrerte notater, notatbøker og mer. Når du legger til nye widgets, vises de på Evernote-hjemmesiden. Jeg anser Notebooks-widgeten for en må-ha.

Evernote kan installeres på Android gratis fra Google Play Store. Gratisplanen begrenser deg til 50 notater og 1 notatbok. Hvis du trenger mer enn det, gir den personlige planen deg 100 000 notater og 1 000 notatbøker og koster 10,83 USD/måned. 

Hvis du er som meg, er en app for å ta notater avgjørende og, uten en hendig løsning, kan de geniale ideene og tankene bli ført bort i en lat vårbris uten forvarsel. Heldigvis kan hvilken som helst av disse appene for notat gjøre jobben med å holde ideene og listene dine alltid klare.