Slik får du tilgang til Apple-korttransaksjonene dine av skattemessige årsaker

0
26
Apple Card og iPhone Maria Diaz/ZDNET

Med skattefristen 15. april i hælene, er det på tide for alle ærlige og oppriktige USA innbyggere til å forberede og sende inn sine skatter. Jeg hadde vært opptatt med å samle inn alle skatteskjemaene mine og dokumenter som viste inntektene mine, utgiftene og andre ting. I de fleste tilfeller er det ikke så vanskelig siden banker, verdipapirforetak og andre organisasjoner enten sender de riktige dokumentene eller gir lenker for å laste dem ned.

Også: Den beste skatteprogramvaren for stress -fri skattesesong

Men hva med et elektronisk betalingssystem som et Apple-kort? Jeg har opprettet en Apple-kortsparekonto som betaler meg renter, som må rapporteres. Som en som er selvstendig næringsdrivende, bruker jeg Apple-kortet mitt til å kjøpe forretningsrelaterte varer som jeg trenger en oversikt for å trekke dem fra skatten min. Apple skal sende ut et 1099-skjema for enhver sparekonto som tjener mer enn $10 for året. Men å samle fradragsberettigede utgifter er noe du må gjøre selv.

Hvis du bruker et Apple-kort for å tjene renter på sparekontoen eller betale for varer som er fradragsberettiget, hvordan får du oversikt over transaksjonene dine? Først, la oss gå gjennom detaljene om hva som er skattepliktig og hva som er fradragsberettiget.

Også: Her er hvordan Apple-kortet tilbyr en teknologisk fordel

< p>Med en Apple Card-sparekonto må alle renter du tjente i 2023 på over $10 rapporteres til IRS. Denne situasjonen er forskjellig fra Apple Card Daily Cash, som er en cashback-belønning for bruk av Apple-kortet ditt, og regnes ikke som skattepliktig inntekt og må ikke rapporteres.

Gener du betaler for med Apple-kortet ditt er fradragsberettiget i henhold til de vanlige retningslinjene som brukes av IRS. Forretningsutgifter, medisinske utgifter, veldedige donasjoner og utdanningsutgifter er noen elementer du kan trekke fra skatten, avhengig av beløpet og andre faktorer.

Hvordan sjekke Apple Pay-sparekontoen din

< p>Apple burde ha sendt deg et 1099-INT-skjema hvis renten på din Apple Pay-sparekonto var høyere enn $10 i fjor. Men hvis du ikke mottok skjemaet eller ikke finner det, har du et par alternativer. Du kan ringe 1-877-255-5923 for å få tilsendt et papirdokument. Raskere finner du det du trenger i Wallet-appen.

1. Sjekk skatteskjemaet i Wallet-appen

Åpne Wallet-appen på iPhone og velg Apple-kortet ditt. Velg Sparekonto, trykk på Mer-ikonet (det med de tre prikkene i en sirkel) øverst til høyre, og velg Dokumenter. På neste skjermbilde velger du Skattedokumenter. Trykk på skjemaet for riktig skatteår for å vise det.

Sjekk skatteskjemaet i Wallet-appen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Eksporter eller skriv ut skjemaet ditt

På skjemaet trykker du på iOS Share-ikonet nederst. Herfra trykker du på Skriv ut hvis du har en AirPrint-kompatibel skriver. Ellers trykker du på Mail-ikonet for å sende dokumentet til e-postkontoen din. Fra e-postmeldingen kan du skrive ut skjemaet som PDF.

Eksporter eller skriv ut skjemaet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvordan sjekker du transaksjonene dine

Du kan også bruke Wallet app for å få tilgang til utgiftene og andre transaksjoner for Apple-kortet ditt. Denne prosessen kan være tidkrevende ettersom du må jobbe med månedsoppgaver. Men det er fortsatt ganske gjennomførbart.

3. Arbeid med transaksjonene dine i Wallet-appen

Åpne Wallet-appen på iPhone og velg Apple-kortet ditt. Velg Kortsaldo og sveip ned til Utskrifter-delen. Trykk på oppføringen for januar 2023 for å starte.

Arbeid med transaksjonene dine i Wallet-appen Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Eksporter transaksjonene dine

Trykk på alternativet for Eksporter transaksjoner på skjermen som viser månedsutskriften. Et popup-vindu tilbyr noen få valg. Comma Separated Values ​​(CSV) lagrer setningen som en CSV-fil som du kan åpne i Excel. Open Financial Exchange (OFX) er et format for utveksling og overføring av finansiell informasjon. Quicken Financial Exchange (QFX) lagrer uttalelsen i et format som kan importeres til Quicken. Og QuickBooks (QBO) lagrer setningen som skal importeres til QuickBooks.

Også: Hvordan bruke ChatGPT til å skrive Excel-formler

Hvis du bruker Quicken eller QuickBooks, kan det være lurt å velge ett av disse formatene. Ellers velger du en CSV-fil som du kan lese i Excel.

Eksporter transaksjonene dine Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Skriv ut eller e-post en kontoutskrift

Hvis du vil bruke informasjonen som en vanlig kontoutskrift, trykker du på Last ned PDF-utskrift i stedet for Eksporter transaksjoner. Med setningen vist, trykk på IOS Share-ikonet og enten skriv ut eller send den via e-post for visning.

Skriv ut eller send hver erklæring på e-post Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Gjenta prosessen for hver måned

Når du er ferdig med januar, trykker du på Ferdig og deretter på venstrepilen øverst. Velg februar og gjenta trinnene for å eksportere informasjonen eller vise erklæringen i PDF-form. 

Også: Hvordan redigere en PDF

Fortsett prosessen til du har samlet inn dataene for alle 12 måneder. På det tidspunktet kan du filtrere eller fremheve fradragsberettigede utgifter, slik at du eller regnskapsføreren din kan avskrive dem.

Gjenta prosessen for hver måned Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET