WP Engine-anmeldelse: En solid administrert vertsleverandør for WordPress

0
8
wp-engine-review.png WP Engine

Hvis du leter etter en webhotellleverandør, har du et enormt antall av valg. I vår sammenligningsguide for webhotellleverandører — beste webhotellleverandører – så vi på flere leverandører som tilbyr et bredt spekter av planer.

I denne anmeldelsen skal vi dykke ned i WP Motorens tilbud. 

Normalt, for å få en bedre følelse for hver enkelt leverandør, satte jeg opp en mest mulig grunnleggende konto og utførte en rekke tester. Men WP Engine er en mer spesialisert vert, som primært tilbyr administrert WordPress-hosting.

WP Engine på et øyeblikk

WordPress-hosting starter på $20 per måned (1 nettsteder, 25 000 besøk/mnd) Profesjonell plan starter til USD 40 per måned (3 nettsteder, 75 000 besøk/mnd) Vekstplan fra USD 77 per måned (10 nettsteder, 100 000 besøk/mnd) Egendefinerte planer fra USD 600 per måned

Som sådan starter WP Engines grunnplan på $20 per måned (når et år er forhåndsbetalt), der de fleste av de andre vertsleverandørene vi har gjennomgått tilbyr planer under $5 per måned. Merk at dette ikke er fordi WP Engine er overpriset. I stedet tilbyr den et mer avansert servicenivå for nettsteder som krever flere ressurser.

Når du går over fra et nettsted med noen få sider til et nettsted som mitt med mye kompleksitet, men det er fortsatt relativt lite, til store nettsteder som ZDNET, øker kostnadene for hosting betraktelig. WP Engine retter seg mot små bedrifter gjennom bedriftsbehov, så prisene reflekterer ressursene kundene trenger for å kunne bruke.

For vår gjennomgang har jeg valgt $20 per måned oppstartsplan. Husk at når du registrerer deg for denne planen, betaler du ikke $20 hver måned, delt ut i løpet av året. Du forventes å betale $240 når du registrerer deg. Vær også oppmerksom på at når du fornyer, vil prisen hoppe. Du betaler deretter $360 per år.

Slik installerer du WordPress med WP Engine

Når du først logger på WP Engines dashbord, blir du møtt med en undersøkelsesskjerm. Antagelig brukes disse spørsmålene til markedsføringsformål.

user-portal-wp-engine-2021-08-14 -20-27-16.jpg

Når du graver gjennom disse skjermene , får du muligheten til å sette opp andre brukerkontoer. Dette er dashbordbrukere. Konfigurering av WordPress-brukere gjøres i WordPress.

user-portal-wp-engine-2021-08-14 -20-28-07.jpg

Og til slutt, du' er i dashbordet.

user-portal-wp-engine-2021-08-15-01-06-13.jpg

La oss legge til et nytt nettsted:

user-portal-wp-engine-2021-08-15-01-08-38.jpg

Dette trinnet er faktisk veldig interessant og krever litt utpakking. Når du kjøper planen din, får du et visst antall nettsteder du har lov til. Planen jeg har tillater ett nettsted.

Men WP Engine har dette konseptet om et “overførbart nettsted”. Du kan ikke bytte et nettsted fra ikke-overførbart til overførbart, så avgjør dette på forhånd. Et overførbart nettsted er et nettsted der du bygger nettstedet, deretter overfører du det til en klient som også har en WP Engine-konto. Du har lov til så mange overførbare nettsteder du vil, siden den eneste måten ekstern trafikk kan komme inn på er via en passordbeskyttet portal.

Neste opp kommer et rutenett med fire valg. Du kan starte med et (for det meste) tomt nettsted, få litt håndtak mens du bygger nettstedet ditt, eller overføre nettsteder.

Jeg liker alltid å gå med så mye kontroll jeg kan, så jeg starter med et grunnleggende nettsted. Så klikket jeg på Neste.

brukerportal-wp-engine-2021-08-15 -01-14-21.jpg

Jeg trodde dette var en slags interessant. Først må du navngi "miljøet." I utgangspunktet kan du bruke et underdomene, men du kan senere flytte det til et domene du velger.

Det er dette miljøet som er interessant. I tillegg til de overførbare nettstedene, kan du sette opp tre "miljø" nettsteder: produksjon, iscenesettelse og testing. Dette betyr at du kan jobbe på nettstedet ditt mens produksjonsstedet er aktivt, og deretter bytte miljø. Jeg liker det… mye.

Jeg skal gå rett til produksjon fordi jeg bare kjører noen grunnleggende tester. Jeg slår også av automatiske pluginoppdateringer fordi jeg liker å være oppmerksom på når pluginene mine oppdateres.

Deretter klikket jeg på Legg til nettsted. På dette tidspunktet vises følgende nettstedliste. 

brukerportal-wp-engine-2021-08-15 -01-18-50.jpg

Du kan ikke gjøre mye ennå, annet enn å slette nettstedet. Etter omtrent fem minutter fikk jeg en e-post som fortalte meg at siden min var klar.

din-wp-motorside-er-klar-davidgewirtzgmail -com-gmail-2021-08-15-01-20-23.jpg

Jeg klikket på nettadressen, og der går du:

david-gewirtz-site-your-super-powered-wp -engine-site-2021-08-15-01-21-09.jpg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Deretter konfigurerte jeg et administratorpassord. Dette tar deg til den vanlige WordPress admin-tilbakestillingsskjermen, hvor du skriver inn e-postadressen din og et nytt passord sendes ut. Ikke noe overraskende her.

Hovedsiden for WordPress-dashbord var overraskende søppelfri. Det er definitivt et friskt pust etter å ha møtt alle oppsalgene og crapware fra andre tjenester. Det er en "WP Engine har ryggen din" widget, men alt den gjør er å peke deg til noen ytelsesstyringsfunksjoner på vertsdashbordet.

dashboard-david-gewirtz-site-wordpress-2021-08-15-01-40-40.jpgSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Neste stopp var plugins, og det var også søppelfritt (noe av en sjeldenhet hos WordPress-vertsleverandører):

plugins-david -gewirtz-site-wordpress-2021-08-15-01-43-30.jpgSkjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det er Akismet Anti-Spam-plugin som følger med de fleste nettsteder, og det er det. Jeg må si det var veldig hyggelig å ha et rent nettsted å jobbe med.

Temaområdet var like lite hatefullt. De eneste temaene som vises er standard WordPress-temaer.

manage-themes-david-gewirtz-site-wordpress-2021 -08-15-01-45-00.jpg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Samlet sett var WordPress-installasjonen i WP Engine ren og uten verken mas eller oppstyr. Det er definitivt gjennomførbart.

Resten av WP Engine-dashbordet

Det første jeg liker å gjøre når jeg ser på en ny vertsleverandør er å utforske dashbordet deres. Er det en gammel venn, som cPanel? Er det en slags janky, knapt konfigurert åpen kildekode, eller hjemmelaget rot? Eller er det et nøye utformet tilpasset dashbord? Dette er ofte de som bekymrer meg mest fordi de nesten alltid skjuler restriksjoner som jeg på en eller annen måte må omgås.

Du får egentlig ikke tilgang til WP Engine-dashbordet før etter at du har installert et nettsted/miljø:

brukerportal-wp-engine-2021-08-15 -03-11-33.jpg

Når du har gjort det, en rask klikk på nettstedsnavnet gir deg et mer omfattende verktøy:

overview-user-portal-wp-engine-2021-08 -15-03-14-26.jpg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

< p>Ja, det er mer likt det. Det er en rask tilgangsknapp til PhpMyAdmin for databasemanipulering, en annen for å starte WordPress admin-grensesnitt og ganske mange oppsettsalternativer. Jeg kommer ikke til å gå i dybden med dem siden denne anmeldelsen fortsatt har en lang vei å gå, men jeg så (eller ikke så) noe som ville gjøre meg bekymret.

Alt i alt ser WP Engine ut til å være ganske omfattende når det gjelder hva den lar nettstedoperatører gjøre.

Dette kan også være et godt sted å nevne at WP Engine produserer det lokale WordPress-vertsmiljøet, for hosting av WordPress på utviklingsmaskinen din. Dette produktet pleide å være Local by Flywheel før WP Engine kjøpte det.

Jeg kan personlig bekrefte kvaliteten på den lokale implementeringen. Som jeg nevnte i artikkelen min om utviklingsverktøy, bruker jeg Local hver dag for koding og vedlikehold av WordPress-pluginene jeg administrerer. Det er et veldig nyttig verktøy. Og det er gratis.

Raske sikkerhetssjekker med WP Engine

Sikkerhet er et av de største problemene når det kommer til drift av et nettsted. Du vil forsikre deg om at nettstedet ditt er trygt fra hackere, ikke flagger Google og kan kobles sikkert til betalingsmotorer hvis du driver et e-handelsnettsted av noe slag.

Selv om omfanget av denne gjennomgangen ikke tillater uttømmende sikkerhetstesting, er det noen få raske kontroller som kan hjelpe med å indikere om WP Engine starter med et sikkert fundament.

Den første av disse er multifaktorautentisering (MFA). Det er altfor lett for hackere å bare slå bort på et nettsteds påloggingsskjerm og brutt-force et passord. En av sidene mine har blitt angrepet i flere uker av en eller annen hacker, men fordi jeg har noen relativt sterke beskyttelser på plass, har den dårlige skuespilleren ikke klart å komme inn.

WP Engine har en veloverveid MFA-implementering, som lar deg bruke SMS, Google Authenticator eller til og med Okta for enterprise SSO. Dette er for hoveddashbordet for WP Engine. Du kan selvfølgelig legge til en plugin på WordPress-siden din for å legge MFA på der også.

adaptive-multi-factor-authentication-user-portal-wp -engine-2021-08-15-03-22-06.jpg

< p>Nettstedet opprettet av WP Engine har også SSL-sikkerhet som standard. Som du kan se, har dashbordet (og dette gjelder også for brukervendt innhold) et gyldig sertifikat og kryptering. Jeg trengte ikke å sette opp noe

tilkobling-er-sikker-2021-08-15-03 -24-16.jpg

Jeg liker å teste SSL-implementeringer eksternt ved å bruke en testpakke levert av SSL Labs. WP Engine passerte enkelt:

ssl-server-test-funwithzdnet-wpengine-com-powered -by-qualys-ssl-labs-2021-08-15-03-27-46.jpg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Som min siste raske sikkerhetssjekk liker jeg å se på versjonene av noen av hovedsystemkomponentene som kjører webapplikasjoner. For å gjøre ting enkelt, valgte jeg fire komponenter som er nødvendige for sikker WordPress-drift. Mens andre apper kan bruke andre komponenter, har jeg funnet ut at hvis komponenter er oppdatert for ett sett med behov, er de vanligvis oppdatert over hele linjen.

Her er funnene mine (ved bruk av Health Check & Troubleshooting-plugin), fra og med dagen jeg testet, for WP Engines oppstartsplan:

< /tr>

Komponent

Versjon levert

< /td>

Gjeldende versjon

Hvor gammel

PHP

8.2.14

8.3.4

3 måneder

MySQL

8.0.35-2

8.0.36

5 måneder

cURL

7.81.0

8.6.0

26 måneder

< p>OpenSSL

OpenSSL 3.0.2

OpenSSL 3.0.12

24 måneder

Generelt er disse resultatene ikke dårlige. Du trenger på en måte å kjenne komponenten for å vite hvordan du leser disse resultatene. PHP er stort sett på rett spor, det samme er MySQL. PHP er språket som brukes til å kjøre WordPress og MySQL er databasemiljøet.

cURL er litt urovekkende utdatert som OpenSSL er, men som forrige SSL-test viste, er selve SSL-krypteringen solid, noe som er det vi virkelig er bekymret for.

Brent Stackhouse, VP for sikkerhet og IT hos WP Engine, forteller oss også:

For noen av pakkene våre, inkludert OpenSSL og cURL, bruker vi Linux-distribusjonen Ubuntus pakker, hvis versjoner ofte ikke samsvarer med den offisielle vedlikeholderens versjoner på grunn av noe som kalles "backporting." I dette tilfellet er både OpenSSL og cURL fullstendig patchet, men versjonen får det til å se annerledes ut, fordi backporting i Ubuntu-pakker ikke reflekteres i versjonsnummeret. Vi har verifisert internt at alle nylige sårbarheter (angitt med CVE-nummer) er inkludert i våre kjørende versjoner av OpenSSL og cURL.

Poenget er at WP Engine er på sporet for de viktigste WordPress-komponentene og litt bak med å støtte kryptering og dataoverføring, men testing viser at det ikke er langt nok bak til å forårsake en sikkerhetstrussel.

Ytelsestesting WP Engine

Deretter ønsket jeg å se hvordan nettstedet presterte ved å bruke noen verktøy for ytelsestesting på nettet. Det er viktig å ikke ta disse testene for seriøst. Dette er bare raske tester på et nettsted uten trafikk.

Når det er sagt, er det fint å ha en ide om hva du kan forvente. Måten jeg testet var å bruke den ferske installasjonen av WordPress med standard installert tema. Jeg ytelsestester deretter eksempelsiden, som for det meste er tekst. På den måten kan vi fokusere på responsen til en grunnleggende side uten å være for bekymret for medieoverhead.

Først kjørte jeg to Pingdom Tools-tester, den ene fra San Francisco og den andre fra Tyskland. Her er San Francisco-testvurderingen:

sf-speed-test-pingdom-tools-2021-08 -15-04-13-46.jpg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

< p>Så kjørte jeg testen fra Tyskland. Det var vanskelig å klage på resultatene:

germany-speed-test-pingdom-tools-2021-08 -15-04-14-56.jpg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

< p>Deretter kjørte jeg en lignende test ved å bruke Bitchatcha-tjenesten:

bitcatcha-your-website-performance-report-attached-2021 -08-15-04-16-17.jpg Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Denne testen kjørte basert på hjemmesiden til nettstedet, og det så ikke ut til å like lastehastigheten for hovedbildet. I testingen min så det ut til at bildet lastet helt fint, så igjen, jeg har ingen reelle klager.

Nå, her er gotcha. Grunnleggende ytelse er bra, men vi har ikke data for hvordan tjenesten vil fungere under belastning. Siden du antagelig kjøper en avansert administrert vertstjeneste, forventer du sannsynligvis en viss grad av trafikk.

Jeg sier dette mye i anmeldelsene mine, men dra nytte av pengene-tilbake-perioden for å teste resultatene fullt ut selv. Du har 60 dager med WP Engine. Sørg for å bruke dem. Og hvis du får ytelsesproblemer, ta kontakt med selskapet. Administrerte vertstjenester skal gi bedre praktisk støtte, så bruk den.

WP Engine-støtte og pengene-tilbake-garanti

WP Engine har 24/7/365 live chat-støtte. Jeg prøvde det ut klokken 01.00 en søndag morgen (hva? Jeg er en nattperson) og fant ut at støtterepresentanten var både kunnskapsrik og vennlig.

WP Engine tilbyr en 60-dagers pengene-tilbake-garanti . Her er et blogginnlegg som forklarer hvordan du kansellerer de ulike tjenestetypene.

Samlet konklusjon: Ingen klager

Jeg har ingen klager. Nei, seriøst, jeg har ingen klager. Bortsett fra at noen få komponentversjoner er utdaterte (men fortsatt innenfor systemkravene for WordPress), har jeg ingenting å gruble over dem.

Oppsettet var enkelt. Hosting-dashbordet, selv om det ikke var så omfattende som cPanel, ga alle ressursene et velutstyrt WordPress ville kreve. Tillegget av utviklings- og iscenesettelsesversjoner, sammen med de overførbare nettstedene, gir mye fleksibilitet for en plan med ett sted.

SSL fungerte og besto testene mine, og nettstedets respons var god. Supporten var responsiv, hjelpsom og intelligent midt på natten i en helg.

Hvis du leter etter et superbillig vertstilbud, er ikke dette det. Men hvis du er seriøs med å være vert for nettstedet ditt, kan du gjøre det mye verre enn WP Engine. Jeg har ikke stjerneanmeldelser, men jeg vil gi den en fire (av fem).

Den eneste grunnen til at jeg ikke ville gitt den en femmer, er at jeg aldri ville gitt en vertsleverandør en toppvurdering på bare en ukes evaluering. Du blir egentlig ikke kjent med vertsleverandøren din før du har jobbet med dem i noen år og løst noen krisehendelser.

Når det er sagt, hvis jeg måtte flytte sidene mine til en annen leverandør, ville jeg definitivt vurdert WP Engine.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å følge meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.