Du kan nå se, søke i og filtrere hele Apple App Store-kjøpsloggen din

0
10
Apples nye kjøpsloggskjermskjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Som eier av iPhone og iPad kjøper jeg ofte musikk, videoer, apper, e-bøker og annet innhold gjennom Apples App Store. Tidligere var det en utfordring å finne og spore spesifikke kjøp fra butikken. Ikke lenger, takket være Apples nylige oppgradering av App Store.

Når du viser kjøpshistorikken din via iPhone eller iPad, vises nå en liste som viser hver vare med navn og pris. Ved å trykke på en vare får du bestillings-IDen, forteller deg hvordan og når du betalte for den, og angir navnet på datamaskinen eller enheten du brukte til å kjøpe den. En Vis mer-lenke går enda dypere, og viser et dokumentnummer og navnet og adressen til kontoen som ble brukt for kjøpet. Videre kan du be om at en ny kvittering sendes til deg på e-post. Og hvis du får problemer med en kjøpt vare, vil skjermen koble deg direkte til Apples nettsted hvor du kan rapportere problemet.

Også: De 10 mest nedlastede gratis App Store-appene i 2023

Endringen i kjøpshistorikken ble tilsynelatende oppdaget av en Mastodon-bruker ved navn Matt Birchler, som rapportert av MacStories. I sitt Mastodon-innlegg sa Birchler at han ikke var sikker på når Apple laget denne oppdateringen. Det kan ha skjedd sammen med iOS 17.4, som ble lansert tidligere denne måneden.

En spesifisert liste over alt innholdet du har kjøpt gjennom App Store er nyttig av et par grunner. Først kan du bruke den detaljerte kjøpshistorikken til forretnings- eller skatteformål. For det andre gir listen deg informasjonen du trenger for å laste ned en tapt vare eller kontakte Apple for å bestride en belastning.

Filtreringsfunksjonen i det nye kjøpshistorikkskjermbildet er spesielt nyttig. Som standard viser listen deg kun betalte varer fra de siste 90 dagene. Du kan enkelt endre det for å vise innhold fra de siste 30 dagene, i år, i fjor eller et spesifikt år. Jeg var i stand til å se musikk jeg hadde kjøpt helt tilbake i 2005 for en tur nedover memory lane.

Du kan også filtrere listen for å vise enten betalte eller gratis varer. Du kan filtrere listen etter innholdstype, og viser bare apper, abonnementer, musikk, videoer eller bøker. Hvis du har en familiekonto, kan du filtrere listen etter kjøp fra et bestemt familiemedlem. Søkefunksjonen lar deg også se etter innhold etter navn, pris eller bestillings-ID.

Viser kjøp på kjøpsloggskjermen skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

For å sjekke ut den nye og mer vennlige kjøpshistorikken, åpne App Store-appen på iPhone eller iPad. Trykk på profilbildet ditt øverst til høyre og velg Kjøpslogg. Du vil se listen over varer fra de siste 90 dagene. Du kan deretter trykke på et spesifikt element, filtrere listen eller søke etter annet innhold.