Threads lar deg nå kontrollere mengden politisk innhold du ser

0
12
466-app Foto av Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

Når det amerikanske presidentvalget i 2024 nærmer seg, kan du forvente å se mange flere politiske innlegg på sosiale nettverk, inkludert Meta's Threads. Kanskje du ønsker å unngå den typen innlegg så mye som mulig, eller kanskje du vil dykke med hodet først inn i politiske diskusjoner og debatter. Uansett gir Threads deg nå mer kontroll over hvor mye politisk innhold som vises i feeden din.

En ny innstilling som nå rulles ut til Threads-appen for iOS og Android lar deg bestemme hvordan du vil håndtere politisk innhold. Det er to alternativer: "Ikke begrens" tillater mer politisk og sosialt innhold i feeden din, mens "Limit" lover å vise deg mindre politisk eller sosialt innhold.

Også: Tråder starter 'Trending Now' feed i USA – her er hvordan du får tilgang til den

For å administrere denne innstillingen i Threads-appen, trykk på profilikonet ditt nederst til høyre, velg globusikonet øverst til venstre for å komme til Personvern-skjermen, og trykk på “Andre personverninnstillinger”.

Threads app settingsskjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Dette tar deg til en egen skjerm med innstillinger som gjelder både Threads og Instagram. Sveip ned denne skjermen til delen som heter "Det du ser" og trykk på innstillingen for "Innholdsinnstillinger." Deretter trykker du på innstillingen for "Politisk innhold" og velg enten "Ikke begrensning" eller "Limit."

Tråder app politisk innholdsinnstilling skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Hvis du ikke ser innstillingen for "Politisk innhold" Det kan hende du må vente en dag eller to til siden den fortsatt er i ferd med å rulle ut.

Ok fint. Men avhengig av hvilket alternativ du velger, hvor og hvordan vil du til og med se politisk innhold på tråder?  

På en av sine støttesider forklarer Meta: “På tråder anbefaler vi heller ikke politisk innhold fra profiler du ikke følger. Du vil ikke se politisk innhold i feedintegrerte anbefalinger, foreslåtte kontoer eller varsler. Hvis du følger Threads-profiler som legger ut innlegg om disse emnene, vil du fortsatt se disse innleggene i feeden din."

Hvordan bestemmer Threads hva som kvalifiserer som politisk innhold? Støttesiden viser tre områder: 1) Regjeringer, 2) Valg og 3) Sosiale emner. Tråder og Instagram bruker AI for å finne ut om en konto eller et innlegg omhandler ett av disse områdene. Når det gjelder politisk innhold, identifiserer teknologien om et innlegg anses som politisk, men tar ikke hensyn til noen bestemt politisk mening, ifølge støttesiden.

Også: Jeg prøvde å erstatte Twitter med Bluesky, Threads og Mastodon: Det jeg fant

Selv om den nye innstillingen gir deg litt kontroll over politiske innlegg som dukker opp, er det et par ulemper.

For det første er det ingen mulighet til å blokkere politisk innhold helt, så det ser ut til at du fortsatt vil få noe selv om du velger å begrense det. For det andre gjelder alternativet du velger for både tråder og Instagram; det er ingen måte å kontrollere hver plattform separat. Likevel gir i det minste innstillingen deg noe å si i saken, spesielt i en tid da politiske diskusjoner på sosiale medier så ofte blir til politiske argumenter.