Når du distribuerer GenAI i stor skala, må folk komme først. Slik gjør du

0
20
FG Trade/Getty Images

En fersk Salesforce-undersøkelse blant 600 IT-ledere avslører et nytt mandat fra sjefene deres: Inkorporer generativ kunstig intelligens (GenAI) i teknologistabelen – og raskt.  Men responsen fra IT-fagfolk er «ikke så rask»; — fremheve bekymringer om ressurser, datasikkerhet og datakvalitet. 

Også: Enda flere bedrifter vil bruke AI og data for å øke salg og tjenester i år< /p>

Nesten tre av fem IT-fagfolk sier at virksomhetens interessenter har urimelige forventninger til hastigheten og smidigheten til ny teknologiimplementering. Faktisk avslører IT-lederundersøkelsen at nesten ni av 10 IT-fagfolk ikke kan støtte syndfloden av AI-relaterte forespørsler de mottar i organisasjonen sin.

En studie fra 2024 fant at 90 % av IT-lederne sier det er vanskelig å integrere AI med andre systemer. AI-adopsjon har eksplodert og forsterket behovet for en sammenhengende IT-strategi, men å oppnå den balansen er lettere sagt enn gjort. MuleSofts niende årlige Connectivity Benchmark Report ble produsert fra intervjuer med 1050 IT-ledere (lederstillinger eller høyere) over hele verden (offentlig og privat sektor med minst 1000 ansatte). Rapportens sammendrag antyder: 

Den nye normalen: AI-bøyepunktet forsterker behovet for en sammenhengende IT-strategi. 87 prosent av IT-lederne rapporterer at naturen til digital transformasjon er i endring. AI kompleksiserer det teknologiske landskapet ytterligere, med 991 apper i den gjennomsnittlige bedriften. IT-budsjettene øker for å møte den økende etterspørselen. AI-adopsjon eksploderer, integrasjon og sikkerhetsproblemer er de største barrierene. AI-ånden er ute av flasken, med over tre fjerdedeler av organisasjoner som rapporterer at de bruker flere AI-modeller. Så mange som 90 % sier at problemer med å integrere AI med andre systemer er en barriere, etterfulgt av 79 % rapporterer sikkerhetsproblemer.IT-ledere erkjenner at datasiloer og systemskjørhet holder selskapene deres tilbake. Nesten universelt, 98 % av IT-ledere rapporterer at de står overfor utfordringer angående digital transformasjon. Nøkkeldrivere er utholdenheten til datasiloer på 81 % og skjørheten til tett koblede og svært avhengige systemer på 72 %.

Forretningssuksess og vekst er avhengig av tillit, data, AI og automatisering. Bedrifter i dag konkurrerer i en opplevelsesdrevet økonomi som er basert på tillit, personalisering, hastighet og intelligens. De fleste er bekymret for implikasjonene av GenAI på datasikkerhet, etikk og partiskhet. Faktisk ønsker 81 % av kundene at et menneske skal være med i løkken, gjennomgå og validere generative AI-utdata. Veien til implementering og innføring av AI i en sikker, pålitelig, skalerbar og verdidrevet interessentmodell vil kreve mye mer enn bare solid teknologi og prosesser. Det som trengs mest er “implementeringsempati”.

Også: Vil AI skade eller hjelpe arbeidere? Det er komplisert

For bedre å forstå hvordan store, komplekse organisasjoner lykkes med å implementere og ta i bruk nye teknologier for å sette turbo på verdiskapningsevnen deres, inviterte jeg og administrerende direktør i Constellation Research, Ray Wang, tre forretningsteknologiledere til å vår ukentlige podcast DisrupTV.  Vi diskuterte GenAI – og behovet for organisasjoner å ta i bruk og praktisere empati når de lanserer nye AI-tiltak – med Teresa Carlson, Rhonda Vetere og Dr. David Bray.

Implementeringsempati innebærer å sette mennesker først, håndtere endringer med omtanke, skape psykologisk sikkerhet, berolige engstelige arbeidere og samarbeide på tvers av sektorer for å samskape løsninger skreddersydd for felles fordel. Praksisen med distribusjonsempati sentrerer seg rundt prinsippet om at empatisk lederskap vil muliggjøre en jevn, produktiv overgang midt i forstyrrelsene skapt av GenAIs innvirkning på selskaper, kunder, ansatte, innbyggere, lokalsamfunn og samfunn.

Teresa Carlson er en teknologileder og leder med mer enn 20 års erfaring med å hjelpe myndigheter og bedrifter med å ta i bruk nye teknologier som cloud computing og AI. Teresa startet og ledet Amazon Web Services' verdensomspennende offentlig sektor, og hjelper mer enn 5 000 offentlige etater og 10 000 utdanningsinstitusjoner med å ta i bruk skyteknologier. Hun fungerte også som president og kommersiell direktør i Flexport, et forsyningskjede-/logistikkselskap; konserndirektør for Microsoft, samt president og vekstsjef hos Splunk. 

For tiden er Teresa en strategisk rådgiver for teknologiselskaper og offentlige organisasjoner. Hun sitter i styrene til Finch AI, Cura og andre. Teresa er også nestleder i White House Historical Association og styremedlem i Atlantic Council. 

untitled-presentation-53 Vala Afshar

Under den livlige gruppediskusjonen understreket Teresa den kritiske betydningen av radikalt samarbeid mellom offentlig og privat sektor når man arbeider for å ta i bruk nye teknologier som AI i offentlige miljøer. Dette innebærer dyp lytting til byråer' spesifikke behov, co-designe ansvarlige løsninger skreddersydd for dem, og sikre full interoperabilitet med eldre systemer.

Også: Vil du jobbe med AI? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

Hvorfor er empati i distribusjon så viktig? Myndighets- og bedriftsmiljøer belønner ikke risikotaking og innovasjon. Å forkjempe empati for distribusjon krever anerkjennelse av det nåværende risiko-belønningsmiljøet. Ledere i disse risikovillige kulturene må skape insentiver og psykologisk sikkerhet for at team skal føle seg komfortable med å prøve nye ting som AI. Dette innebærer åpenhet, å sette klare retningslinjer og håndtere endringer med omtanke.

untitled-presentation-52 Vala Afshar

Rhonda Vetere har også dyp teknologi og lederkompetanse, og er en global leder som har ledet store digitale transformasjonsinitiativer på tvers av bransjer. Hun er også en dyktig triatlet og forfatter som bruker atletiske tilnærminger til forretningsledelse og strategiske rådgivende roller. Hun har jobbet som CIO, CTO og leder for digital transformasjon i store selskaper som HP Enterprise, Barclays og JPMorgan. 

Hun er forfatteren av boken "Grit and Grind: 10 Prinsipper for å leve et ekstraordinært liv," som fokuserer på å oppnå sitt fulle potensial. Rhonda sitter i styrene og er en strategisk rådgiver for selskaper globalt om digital transformasjon og nye teknologier som AI. 

Som en del av diskusjonen bemerket Rhonda at mange ansatte føler seg engstelige for AI-automatiserings potensielle innvirkning på jobber og ferdigheter. Bedriftsledere bør være fullstendig transparente med hensyn til hvor AI-automatisering er fornuftig, samtidig som de tydelig kommuniserer viderekompetanseplaner.

Hvorfor trengs empati i distribusjon nå? Når de implementerer AI, bør ledere starte samtaler ved å diskutere hvor mennesker passer inn i prosessen i stedet for å lede med teknologien. Å kjempe for AI-adopsjon krever et menneskesentrisk tankesett med fokus på innvirkning på mennesker og jobber – empati i distribusjon.

untitled-presentation-50 < p>Dr. David Bray, Loomis Council Co-Chair ved det partipolitiske Stimson Center

Vala Afshar

Som en del av diskusjonstrioen er Dr. David Bray en anerkjent teknologileder med lang erfaring med å veilede organisasjoner gjennom komplekse situasjoner med høy risiko. Han er en prisvinnende, anerkjent ekspert på spørsmål som lederskap i turbulente tider, digital transformasjon, motstandskraft, motvirke desinformasjon og ansvarlig bruk av nye teknologier som AI. 

Han har tjent i flere lederroller som har håndtert krisesituasjoner og utfordringer, inkludert bioterrorismeberedskap og respons, ledet to tverrpolitiske nasjonale kommisjoner for FoU, samt arbeidet med USAs etterretningssamfunn, FCC og forsvarsdepartementet. David er medformann for Loomis Council og en fremtredende stipendiat ved Stimson Center.

Også: Arbeidere med AI-ferdigheter kan forvente høyere lønn – avhengig av rollen deres

David observerte at AI og relaterte teknologier katalyserer seismiske samfunnsendringer i hvordan vi jobber og lever, i et tempo som overgår vår evne til å tilpasse politikk, sosiale kontrakter og organisasjonsmessig endringsledelse. Han bemerket at dette setter spørsmålstegn ved eksisterende sosiale kontrakter rundt fordrevne arbeidere og økonomiske muligheter, og det er grunnen til at lederskap sammen med empati i utplassering i vår GenAI-æra er viktig nå mer enn noen gang. 

Hvordan legemliggjøre distribusjonsempati på autentisk måte? David bemerket at ledere må sørge for en jevn "ikke engstelig tilstedeværelse" midt i usikkerhet for å berolige folk som er bekymret for tap av jobb. Dette empatiske lederskapet er avgjørende. Han bemerket også AI-reiser for selskaper, myndigheter og samfunnet vil involvere både kortsiktige sprints og langsiktige maratonløp. Mens de beveger seg raskt, kan ledere ikke gi avkall på sikkerhet, kundeverdi og forretningskontinuitet. Vi må balansere omtenksomhet, empati og omsorg for mennesker med behovet for innovasjon for felles velstand.

Under diskusjonen fremhevet Teresa behovet for klare styringsrammer og retningslinjer rundt etisk, rettferdig, transparent og lovlig kompatibel AI-distribusjon i offentlig sektor. Denne ansvarlige AI-tilnærmingen bygger tillit og reduserer risikoer når offentlige etater tar i bruk AI. 

Rhonda foreslo også å lage formelle programmer for å identifisere roller som trenger oppgradering, “ringfencing”; disse ansatte, gir utdanningsressurser og garanterer jobber etter at omkompetanse er fullført. Denne gjennomtenkte endringsledelsen reduserer angst og mistillit, samtidig som den fremmer psykologisk sikkerhet.

Også: Utover programmering: AI skaper en ny generasjon jobbroller

David fremhevet også at – nå mer enn noen gang – må ledere sørge for en jevn, “ikke engstelig tilstedeværelse” å forsikre folk om at det vil gå greit gjennom denne overgangen, selv om utfallene forblir usikre. Dette betyr åpent å anerkjenne folks frykt, vise ekte empati, kommunisere transparent og samskape løsninger.

Sammen understreket foredragsholderne at ansvarlig og etisk AI-adopsjon krever empatisk endringsledelse og ansvarlige styringsrammer. Ledere bør fremme psykologisk sikkerhet gjennom åpenhet, støtte til ny kompetanse, trygghet under usikre overganger og samdesigne løsninger skreddersydd til folks behov.

Implementeringsempati inkluderer også å erkjenne viktigheten av AI-adopsjon og håndtering av utilsiktede konsekvenser som krever tverrsektorsamarbeid mellom myndigheter, akademia, sivilsamfunnsgrupper og næringsliv. Vi trenger nye sosiale kontrakter for arbeidsfortrengning og andre seismiske økonomiske endringer katalysert av AI.

Også: AI endrer cybersikkerhet og bedrifter må våkne opp til trusselen

< p>Kumulert fremhevet foredragsholderne de samfunnsmessige lederutfordringene som AI utgjør, og at ledere har en plikt til å støtte arbeidsstyrken sin gjennom AI-adopsjon med empati, kommunikasjon og ansvarlig styring. Ledere må forkjempe distribusjons empati både internt og eksternt til sine organisasjoner. Sammen med radikalt samarbeid, klare styringsrekkverk og medfølende kommunikasjon, kan ledere veilede organisasjonene sine gjennom den AI-drevne transformasjonen på en produktiv måte. 

Denne artikkelen ble skrevet av Dr. David Bray, rektor & CEO i LeadDoAdapt (LDA) Ventures.