Denne bærbare Lenovo-bæreren imponerte meg med to typiske funksjoner for superbrukere

0
8
lenovo-slim-7i-main Cesar Cadenas/ZDNET

ZDNETs viktige ting

Lenovo Slim 7 har som mål å være en ultrabærbar bærbar PC med et langvarig batteri og lett formfaktor. Dens holdbare design, maratonbatteri og komfortable tastatur vil hjelpe deg med å få arbeidet gjort mens du er på farten. Det er imidlertid noen grenser for datamaskinens ytelse.

En av hovedgrunnene til at jeg snakker så mye om gode tastaturer på bærbare datamaskiner er fordi jeg er en forfatter. Jeg bruker timer hver dag på å skrive, og etter en stund begynner jeg virkelig å legge merke til tastaturet mitt. Hvis du er en medskribent (eller hvis du føler deg som en etter å ha taklet innboksen din), vet du at etter timer med skriving begynner hendene dine å bli slitne. Det er spenninger i fingrene, håndleddene begynner å bli såre, og det kribler i underarmene som om du nettopp gjorde et sett med omvendte krøller. Folk som oss trenger en bærbar datamaskin som er behagelig på hendene samtidig som den er holdbar nok til å reise med et øyeblikk. Det er der den nye Lenovo Slim 7 kommer inn.

Også: Dells nyeste gaming-laptop er en ultraportabel maskin jeg ikke har noe imot å ta med på jobb

Lenovo Slim 7 er en ydmyk bærbar PC siden den ikke har mange prangende funksjoner i tillegg til skjermen. Det modellen imidlertid tilbyr, er konsistens og pålitelighet. Det er en maskin som kan håndtere alt kontorarbeidet du kaster på den samtidig som det fungerer som en solid underholdningsenhet, pluss at batteriet varer hele dagen. Forutsatt at du selvfølgelig kan komme forbi særhetene. Men først, la oss gå gjennom hva jeg likte med Slim 7, og starter med det åpenbare: tastaturet.

Se på Lenovo

Hver knapp er dekket av et matt belegg med en liten fordypning som leder fingrene mot midten. Dette designaspektet passer fint sammen med reiseavstanden på 1,5 mm. Reiseavstand, hvis du ikke vet, er den bokstavelige avstanden en tast må trykkes ned for at datamaskinen skal registrere den som en inngang. 1,5 mm sikrer en komfortabel, men responsiv skriveopplevelse, som lar deg jobbe raskt med en viss grad av nøyaktighet mens hendene dine er stressfrie. Det virker kanskje ikke som en stor sak for de fleste, men tro meg når jeg sier at tastaturet vil ha hendene dine, takk.

Styreflaten imponerte meg også. Den er romslig og tar opp en del av håndleddsstøtten av anstendig størrelse. Jeg har sett kommentarer på nettet som klager over at det føles spinkelt, men jeg fant det faktisk ganske fint. Å klikke på den føltes responsiv og styreflaten støtter til og med håndbevegelser. Ved å knipe den lar du deg også zoome inn og ut av vinduer, en hendig funksjon.

Også: M3 MacBook Air vs. M2 MacBook Air: Hvilken bærbar Apple bør du kjøpe?

Når du ser opp, vil du se en livlig OLED-skjerm. Oppløsningen er ikke særlig høy, og topper med Full HD Plus (1 980 x 1 200 piksler). Den kommer imidlertid med Dolby Vision for å ta opp slakken, og sikre at fargene er levende. Dessuten er rammene rundt glasset tynne, noe som gjør at det virker større enn det er. Dette skjermbildet ligner det du finner på en MacBook, minus webkameraet som stikker ned. 1080p-kameraet på enheten er i stedet plassert i en ås som stikker opp slik at det ikke er i veien for utsikten. Den fungerer også som et kontaktpunkt for løfting med én finger.

Batteritiden er solid på Slim 7. Under testene mine varte den bærbare datamaskinen i ca. 9,5 timer før den døde. Det er en god del tid; mer enn nok til å ta deg gjennom dagen. Testene mine er ikke akkurat vitenskapelig strenge, jeg kjører vanligvis bare en endeløs YouTube-livestream. Selv om dette gir en god idé om hva batteriet er i stand til under stress.

Lydmessig har Slim 7 noen skikkelige rør på seg. De er oppløftende høyttalere med subwoofere for basslyd. Maskinvaren var ikke kraftig nok til å fylle et helt rom, men musikk og filmer hørtes i det minste bra ut.

Portvalg er greit. Du har det grunnleggende som en HDMI-port og to USB-C-innganger, selv om det hadde vært fint å ha flere. Jeg misliker plasseringen av strømknappen: den er på siden ved siden av hodetelefonkontakten. Jeg fant meg selv ved et uhell å trykke på knappen flere ganger, og sette skjermen i dvale når jeg ikke ville. Et bedre designvalg, etter min mening, ville vært å sette knappen over tastaturet i stedet for på siden, der den er mer sårbar for tilfeldige trykk.

Som du sikkert skjønner, nå vi' kommer til delene av Lenovos Slim 7 som jeg ikke likte, og hva som gjør enheten vanskelig å anbefale. 

Også: De beste bærbare Lenovo-PCene: Eksperttestet< /strong>

For det første, ikke forvent fantastisk ytelse fra denne bærbare datamaskinen. Ikke misforstå; det er ikke forferdelig eller noe. Under panseret er en Intel Core Ultra 7 155H-prosessor sammenkoblet med et integrert Intel Arc-grafikkort. Denne konfigurasjonen er solid for lett arbeid, men hvis du planlegger å gjøre mer intensivt arbeid som bildegjengivelse, spill eller videoredigering, er Slim 7 kanskje ikke den bærbare datamaskinen for deg. Det er bare ikke så kraftig. I tillegg blir viftene støyende når du trykker på maskinens ytelse, og den har ikke en spesiell   avansert kjølesystem til å begynne med.

lenovo-slim-7i-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

Jeg bør også nevne at jeg fikk noen feil. Dette kan bare ha blitt henvist til min vurderingsenhet, men markøren ristet noen ganger frem og tilbake uten direkte input. Enkelte tastetrykk ble registrert selv om jeg ikke hadde presset dem. Klippeverktøyet kom for eksempel opp uten direkte interaksjon. Og Windows Copilot-tasten fungerte ikke i det hele tatt. Det eneste det ville gjort er noen ganger å få skjermen til å bli svart et øyeblikk.

ZDNETs kjøpsråd

Prisene for Lenovo Slim 7 starter på $899 med noen få konfigurasjonsalternativer tilgjengelig. Min vurderingsenhet kostet 1116 dollar med 32 GB minne og en Intel Core Ultra 7 CPU. Du kan velge Ultra 5 hvis du vil.

Også: De beste bærbare datamaskinene under $1000 du kan kjøpe: Eksperttestet

Vil jeg anbefale denne bærbare datamaskinen ? Ikke egentlig. Det er absolutt en grei maskin. Lenovo gjorde denne bærbare datamaskinen reisevennlig: den er holdbar, har lang batterilevetid og er lett på rundt tre pund. Disse tre funksjonene alene gjør det imidlertid ikke noe for meg. Enhetens maskinvare kan ikke håndtere tøffe arbeidsbelastninger som grafisk design; det finnes andre maskiner som er bedre egnet for den type arbeid. Og prislappen på nesten $1000 gjør det vanskelig å selge for meg.

Det finnes andre alternativer der ute som kan gjøre det samme, om ikke bedre. En av disse bærbare datamaskinene er 12. generasjons Lenovo ThinkPad X1 Carbon. Den er litt dyrere enn Slim 7, men den er verdt prisen. Et annet alternativ ville være Asus ROG Zephyrus G14, et lett og bærbart alternativ.