Jeg byttet til denne $300 Motorola-telefonen i to uker og ble positivt overrasket

0
12
moto-g-power-5g -20245 Matthew Miller/ZDNET

ZDNETs viktige ting< /h3>Moto G Power 5G 2024 selges for $299 i blek lilla og midnattsblå farger. Telefonen kan vare i opptil to dager med et 5000 mAh batteri, med en stor skjerm, nydelig bakpanel i vegansk skinn og feilfrie Moto-programvareforbedringer.
LCD-skjermen er ikke like levende som en OLED, men den er en av få avveininger på en enhet i denne prisklassen.

De siste to ukene har jeg hatt min T-Mobile SIM inne i den nye $300 Moto G Power 5G, og jeg kan ikke la være å anbefale den som en av de beste telefonene i sin prisklasse. For pengene tilbyr den nyeste Moto-telefonen en stor skjerm, elegant formfaktor, nydelig bakdeksel i vegansk skinn, batteri med stor kapasitet, trådløs lading og mer.

Også: Denne Android-telefonen på nesten 350 dollar fikk meg til å glemme flaggskipene

Motorolas brukergrensesnitt er en av mine favoritter, med et ganske lager, pikselaktig utseende og følelse som forsterkes av merkevarens praktiske bevegelser og systemforbedringer. Vri for å starte kameraet, hakkebevegelser for å slå på lommelykten, ta opp for å dempe ringetonen, og flere andre bevegelser gjør telefonen mye mer intuitiv å bruke enn andre telefoner med tilsvarende pris, og det er bare å skrape overflaten til den nye Moto G Power 5G.

Se på Motorola

Først, la oss snakke design. Fingeravtrykksensoren på Moto G Power er innebygd i strømknappen på siden, min personlige favorittimplementering av den biometriske sikkerheten siden telefonen enkelt kan låses opp mens du tar den opp. Rammen er laget av plast, men jeg syntes det var helt greit, da det hjelper til med å gjøre den store telefonen lettere på bare 201 gram.

Motorola sendte med den bleke lilla fargen for meg å teste, som omgir rammen og ser flott ut med den nydelige veganske skinnryggen. Dette bakmaterialet er også på min Motorola Razr Plus og gir ekstra grep, og hjelper til med å forhindre at telefonen glir av bord og andre glatte overflater. Slike funksjoner gjør at denne telefonen på $300 føles som noe dyrere.

Også: De beste telefonene å kjøpe i 2024

I tillegg støtter 6,7-tommers LCD-skjerm en sjelden 120Hz oppdateringsfrekvens med et 85 % skjerm-til-kroppsforhold. Det ser bra ut med en oppløsning på 391 ppi, og jeg har gledet meg over massevis av medieinnhold mens jeg brukte telefonen. Stereohøyttalerne fungerer også bra, men hvis du ikke er klar for kvaliteten, er det også en eldre 3,5 mm lydport for kablet lytting.

moto-g-power-5g-20243 Matthew Miller/ZDNET

Noen kompromisser må inngås for å tilby en telefon til dette prispunktet, hvorav én er prosessoren. En MediaTek Dimensity 7020-prosessor driver telefonen med 8 GB RAM og 128 GB intern lagring. Fra testingen min la jeg merke til litt stamming og etterslep når jeg navigerer mellom apper og spill. Motorola har en RAM-boost-funksjon som er all programvare, men fordelene var ikke merkbare. Lagringsstørrelsen kan også få et løft via et microSD-kort, med støtte på opptil 1 TB. 

Også: Denne Android-telefonen med stor skjerm har nyttige funksjoner som mangler i dag flaggskip

50 MP hovedkameraer og 8 MP ultrabrede kameraer er plassert øverst til venstre på baksiden. Det ultravide kameraet fanger 118 graders synsfelt samtidig som det fungerer som makrofotografering. Selv om kameramaskinvaren ikke er like kraftig som flaggskiptelefoner, tilbyr Motorola utmerket tilpasset kameraprogramvare som hjelper deg å ta flotte bilder og være kreativ med liten innsats fra din side.

moto-g-power-5g-20242

Moto G Play (venstre) og G Power 5G (høyre)

Matthew Miller/ZDNET

Gitt at ordet 'Power' er i navnet til denne telefonen, la oss snakke om det store batteriet på 5000 mAh. I min testing som daglig sjåfør klarte jeg enkelt å gå to hele dager med mye bruk på Moto G Power 5G som inkluderte kommunikasjon, sosiale medier, bildeopptak, musikkstrømming og YouTube-videoavspilling. I tillegg gir Motorola støtte for rask 30W TurboPower-lading med lader i esken.

Den store overraskelsen med Moto G Power er inkluderingen av trådløs lading, som vanligvis er en funksjon som er utelatt fra telefoner i $300 og lavere prisklasse. 5G er også gitt, og telefonen var i stand til å holde tritt med T-Mobile-tjenesten min, så jeg ble aldri stående uten et solid signal, selv i områder med svakere mobilmottak. 

ZDNET' s kjøpsråd

Motorola fortsetter å imponere med sin rimelige linje med Moto G-serietelefoner, og G Power 5G får meg til å stille spørsmål ved mine tidligere beslutninger om å kjøpe dyre flaggskiptelefoner. Telefonen tilbyr alt jeg trenger for å få jobbet gjort, med en imponerende rekke bevegelser som gjør bruken av telefonen veldig effektiv og smart. Hvis du leter etter en første smarttelefon og vil ha noe rimelig og kan vare lenge, eller bare vil ha noe med en stor skjerm i en elegant formfaktor, så er det siste fra Motorola verdt å vurdere.