3 sannsynlige grunner til at Quest 3 er mer populær blant brukere enn andre Meta VR-headset

0
17
prioritet=" Jason Hiner/ZDNET

I en nylig kunngjøring på GDC 2024 kunngjorde Meta at oppbevaringstallene for Meta Quest 3 er høyere enn noen annen versjon av produktet. Dette betyr at flere bruker Meta Quest 3 – og bruker den regelmessig – enn noen tidligere versjon av Oculus-hodesettet, inkludert Rift og Rift S.

Også: >Meta Quest 3-anmeldelse: VR-headsettet de fleste burde kjøpe i 2024

Historisk sett var en av utfordringene VR-bransjen har blitt møtt med å finne en praktisk integrering i forbrukeren rom; noen mennesker ser fortsatt på VR-headset som en nyhet eller er rett og slett ikke klar over deres kraftige (og praktiske egenskaper).

Men Metas direktør for innholdsøkosystem, Chris Pruett, sa at eiere av Meta Quest 3 kommer tilbake til enheten for å bruke den regelmessig ved å se på app-tilgjengelighet over tid. Denne nyheten kan påvirke bransjen ved å informere fremtidige gjentakelser av hodesettdesign og funksjoner, samt potensielt påvirke beslutningene til konkurrerende produsenter.

Vi kom inn på noen av årsakene til at brukere holder seg fast i vår anmeldelse av Meta Quest 3, inkludert dens omfattende katalog over tjenester, tilgjengelig pris og kompakt formfaktor, og det er sannsynlig at en rekke av disse faktorene bidrar til enhetens vedvarende brukbarhet.

1. Forbedringer på alle de riktige stedene

Den mest åpenbare årsaken til den høyere oppbevaringen av folk som holder seg til Meta Quest 3 kan være at hodesettet rett og slett er bedre enn tidligere iterasjoner. Med Snapdragon XR2 Gen 2-prosessoren har den et kraftigere brikkesett slik at apper lastes raskere, de ser bedre ut, og enhetens raske oppdateringsfrekvens og romlige videostøtte bidrar til en bedre opplevelse.

Også: Hvem er redd for VR? Det var jeg – helt til jeg prøvde Meta Quest 3

Når det gjelder dets fysiske brukervennlighet, er dette hodesettet langt slankere og lettere enn tidligere (så vel som konkurrenters) versjoner. VR-headset er beryktet store, fronttunge og uhåndterlige enheter, men Meta Quest 3s smidige formfaktor er mye lettere å balansere, og som sådan, ha på seg over lengre tid. I tillegg har hodesettet et utvidet synsfelt med sine 4K+ Infinity Display-pannekake-linser, som forbedrer detaljene og klarheten til tekst og bilder betydelig.

Meta Quest 3 med kontrollere på energigul bakgrunn

Meta Quest 3

Kerry Wan/ZDNET

2. Mixed reality-opplevelse

Meta Quest 3s vekt på å generere en blandet virkelighetsopplevelse av høy kvalitet får også positiv respons, og genererer en imponerende gjengivelse av omgivelsene dine på en måte som konkurrerer med Apples $3500 Vision Pro, men til en brøkdel av prisen. Dette bidrar også til forbedret passthrough, slik at brukerne kan la enheten stå på lenger og integrere med appene de allerede kjenner og bruker regelmessig.

3. Et prispunkt som selger

Mer enn noe annet, kan Meta Quest 3s prispunkt på $500 være noe av en sweet spot når det kommer til brukervennlighet. Brukere som er villige til å slippe pengene på hodesettet, kan ha større sannsynlighet for å holde seg til produktet over tid i stedet for å bruke det én gang. Samtidig gjør prisen i forhold til Apples Vision Pro den langt mer tilgjengelig, og en langt mindre skremmende investering.