Amazon Pharmacy tilbyr nå medisinlevering 'innen timer' i ytterligere to amerikanske byer

0
22
Gabby Jones/Bloomberg via Getty Images

Hvis du ikke har lyst til å løpe ut til en butikk for å hente medisin neste gang du er syk, kan det hende du kan få forsyningene du trenger like raskt fra Amazon Pharmacy.

Amazon-kunder i ytterligere to byer vil nå kunne få medisin levert på døren "innen timer," selskapet sier, i det de håper vil være “den raskeste og mest praktiske tjenesten for hjemlevering av reseptbelagte medisiner.”

Fra og med i dag er tjenesten tilgjengelig i New York og Los Angeles. Mer enn et dusin byer vil ha tilgang innen utgangen av året. Amazon nevnte ikke disse byene, men påpekte at kunder i Austin, Indianapolis, Miami, Phoenix og Seattle allerede har tilgang til levering samme dag, mens kunder i College Station, Texas, kan få medisinene sine levert på under en time. #xA0;via drone.

Og det er ikke bare for sykdomsmedisiner som influensa eller feber, men medisiner for tilstander som høyt blodtrykk, diabetes og mer.

< strong>Også: De 65+ beste tilbudene på Amazon Big Spring Sale er fortsatt aktive

I stedet for de store varehusene som dukker opp over hele Amerika, bruker Amazon mindre fasiliteter for disse leveransene – småformatbutikker med de vanligste medisinene som er nærmere der kundene bor.

Amazon påpekte en eksempel på et slikt anlegg i Brooklyn som har mer enn 12 000 medisiner, hvorav de fleste er av typen akuttbehandling. Bestillinger for disse medisinene, sier selskapet, kan behandles av en farmasøyt og et behandlingsteam i løpet av minutter.

Leveringsmetodene vil være forskjellige avhengig av sted, sa Amazon. I en mer befolket by kan du få medisinen din via en sjåfør på en e-sykkel eller en elektrisk varebil. Hvis du befinner deg i et mer landlig område, kan det hende at det blir levert med drone.

Hvert leveringssenter vil ha en lisensiert farmasøyt som sjekker reseptbestillinger, og generativ AI og maskinlæring vil bli brukt for å hjelpe disse bestillingene fylles raskere og mer nøyaktig. For eksempel, hvis en håndskrevet resept kommer inn, sier Amazon, vil AI kjøre en rekke faktasjekkingsoppgaver for å sikre at farmasøyten får klare instruksjoner. Ingen resept vil forlate et oppfyllelsessenter, sier Amazon, uten at en farmasøyt bekrefter detaljene.