Apple Watch Series 9 anmeldelse: Ikke nøy deg med de rimeligere modellene i år. Her er hvorfor

0
17
dsc02383.jpg

Apple Watch Series 9

4/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

Pros Helsesensorer er mer nøyaktige og mer følsomme Skjermens lysstyrke har doblet seg for bedre utendørs bruk Forbedret batteri livet varer nå enkelt en hel dag Dobbelttrykksbevegelse forbedrer enhåndsbruken ImperIngen blodtrykkssporing ennå Verdifulle HRV-data brukes kun av tredjepartsapper. Søvnsporing er fortsatt bedre med tredjepartsapper. Nøyaktigheten av Series 9-sporing setter spørsmålstegn ved eldre modeller $330,76 hos Amazon

ZDNETs kjøpsråd 

Inne i Apple Watch Series 9 er S9-brikken som gjør den populære smartklokken raskere, smartere og bedre til å lese kroppssignalene dine – basert på mine virkelige tester ved siden av siste generasjonsmodell (se nedenfor for full testdetaljer) . Det gjør årets Apple Watch Series 9 til et generasjonstrinn. Så hvis du er på markedet for en Apple Watch akkurat nå, vil jeg spesifikt anbefale å kjøpe Series 9 (eller Apple Watch Ultra 2) fordi helsesporingen er en slik forbedring fra tidligere modeller.  

Også: De beste Apple Watch-tilbudene du kan kjøpe akkurat nå

Hvis du har en av Apple Watch-modellene fra de siste årene og klokken din går helt fint, trenger du ikke å få Series 9. Det er ikke nok oppgraderingsfordeler til å rettferdiggjøre det for folk flest. Men hvis du kommer fra en Series 6 eller tidligere og du bruker Apple Watch hver dag, vil du sannsynligvis se mange fordeler med en oppgradering.  

Også: Jeg har testet alle Apple Watch-modeller. Dette er mine favoritter

Hvis du kommer fra en Fitbit eller en annen treningsmåler og kjøper din første smartklokke — og nesten to tredjedeler av Apple Watch-kjøpere er førstegangsbrukere — så vil du sannsynligvis være veldig fornøyd med hvor godt Apple Watch Series 9 kan spore helsen din, sammen med dens andre sikkerhets- og bekvemmelighetsfunksjoner. Og i år vil jeg anbefale å kjøpe Series 9 fremfor en Apple Watch SE eller fjorårets Series 8 fordi den er spesielt bedre og mer nøyaktig når det gjelder helsesporing, som nevnt ovenfor. 

Også: ZDNETs Apple Watch-kjøpsveiledning

Spesifikasjoner 

< td>

 Aluminium: Midnight, Starlight, Silver, Pink, (PRODUCT)RED | Rustfritt stål: Grafitt, Sølv, Gull, Space Black (kun Hermès) 

Skjerm

LTPO OLED, 396 x 484 piksler, 2000 nits lysstyrke

Prosessor

p>

Apple S9 SiP, 64-biters dual-core, 4-core Neural Engine 

< p>Lagring

64 GB

Batteri

Opptil 18 timers litiumionbatteri (36 timer i lavstrømsmodus) 

Sensorer

GPS, kompass, høydemåler, gyroskop med høy dynamisk rekkevidde, høy-G akselerometer (opptil 250G med kollisjonsdeteksjon), sensor for omgivelseslys, blodoksygensensor, elektrisk hjertesensor, kroppstemperatursensor 

Tilkobling

Wi-Fi 4, Bluetooth 5.3, LTE (kun mobilmodell), W3 trådløs brikke, andre generasjon U1 ultrabredbåndsbrikke, Nød-SOS-satellitttilkobling, internasjonale nødanrop 

Etuiets materialer og farger

Holdbarhet

< /td>

IP6X støvbestandig vanntett til 50 meter 

Vekt

41mm: Aluminium (32,1g), rustfritt stål (42,3g) | 45 mm: Aluminium (38,7 g), rustfritt stål (51,5 g) 

Pris $399 til $1049  

Hvordan jeg testet Apple Watch Series 9 

Jeg hadde Apple Watch Series 9 på høyre håndledd i to måneder og hadde fjorårets Apple Watch Ultra på venstre side. Med fare for å se ut som en teknisk nerd — og jeg fikk mange folk til å spørre: “Vent, har du på deg to klokker?” — Jeg ville ikke bare teste nøyaktigheten, batterilevetiden og ytelsen til den nyeste Apple Watch i den virkelige verden, men også sammenligne den med fjorårets teknologi som utgangspunkt.  

Så jeg testet begge klokkene med planlagte og ikke-planlagte turer og treningsøkter, inkludert Fitness Plus-økter, utprøving av de nye sykkelfunksjonene og bruk av ulike typer treningsutstyr på hotell mens jeg var på reise. Jeg testet også søvnsporing, stresssporing (HRV), puste- og oppmerksomhetsfunksjoner, tidtakere, nye urskiver og andre innebygde apper. Jeg har til og med testet den med noen VR-treningsøkter ved å koble klokken til Supernatural-appen og Meta Quest 3-headsettet. 

Jeg har brukt en Apple Watch hver dag siden produktet først ble lansert våren 2015, og jeg har testet og brukt den nyeste modellen hvert år siden den gang. Så mine analyser og kjøpsråd vurderer også utviklingen av Apple Watch over tid. 

Apple Watch Series 9 hands-on

Apple Watch Series 9 med Nike Sport Band (Blue Flame), delvis laget av resirkulerte eldre klokkeremmer.

Jason Hiner/ZDNET

Hva er de beste egenskapene til Apple Watch Series 9? 

Mer nøyaktig og mer sensitiv helsesporing— Apple Watch er fortsatt en helse- og sikkerhetsenhet fremfor alt annet, og den nye S9-brikken inne i Apple Watch Series 9 gjør den smartere og mer nøyaktig enn noen gang. Det var min entydige konklusjon fra to måneder med å ha på seg Series 9 på den ene armen og å bruke fjorårets Apple Watch Ultra på den andre armen og sammenligne dataene de fanget og responsen til helsesensorene deres. (Husk at den originale Apple Watch Ultra fra 2022 har samme grunnteknologi og sensorer som fjorårets Apple Watch Series 8.)  

Mine to måneder med testing viste at Series 9 var bedre på flere ting. Det var raskere og mer nøyaktig til å spørre meg om jeg begynte en tur, for eksempel, men ikke hadde startet en treningsøkt for å spore den på Apple Watch. Series 9 utløste nesten alltid en treningsmelding tidligere enn fjorårets klokke, og noen ganger utløste en (korrekt) når Apple Watch Ultra aldri utløste en i det hele tatt. Et annet problem som jeg regelmessig hadde med både fjorårets Series 8 og de originale Ultra (og tidligere Apple Watches) var at de noen ganger mistet oversikten over pulsen min midt under kraftige treningsøkter som løping, sykling, kjernetrening og vekttrening. Når det skjedde ville dataene for treningen bli kastet av og ofte blitt unøyaktige. 

Som et resultat måtte jeg ofte hakk strammere i båndet under disse treningsøktene, noe som ble ubehagelig, men bidro til å holde pulsen til tider. Selv da ville begge fjorårets enheter (og tidligere Apple Watches før dem) av og til fortsatt miste oversikten over hjertefrekvensen midt i treningsøktene. Series 9 hadde imidlertid ikke det problemet en gang i løpet av mine to måneder med testing – selv om jeg aldri strammet båndet under kraftige treningsøkter.  

Like viktigere fant jeg ut at når man sammenligner data fra treningsøkter, rapporterte Series 9 nesten alltid annen kaloriforbrenningsstatistikk enn fjorårets Apple Watch Ultra, og hadde ofte en annen hjertefrekvens tall også. Som du kan se i diagrammet nedenfor, var tallene redusert med 10 % eller mer til tider – vanligvis med serie 9 rapporterte lavere tall. 

< td>Gj.sn. Hjertefrekvens

< tr>

TRENING Serie 9 (2023) Ultra (2022)
Innendørssykling
Totalt antall kalorier 173 CAL 309 CAL
Gj.sn. Hjertefrekvens 114 BPM 116 BPM
Elliptisk < br>
Totalt antall kalorier 158 CAL 221 CAL
Gj.sn. Hjertefrekvens 113 BPM 115 BPM
Utendørs gange
Totalt antall kalorier 241 CAL 255 CAL
101 BPM 103 BPM
Kjernetrening
Totalt antall kalorier 23 CAL 31 CAL
Gj.sn. Hjertefrekvens 102 BPM 99 BPM
Styrketrening
Totalt antall kalorier 60 CAL 75 CAL
Gj.sn. Hjertefrekvens 121 BPM 119 BPM
Innendørs gange
Totalt antall kalorier 267 CAL 227 CAL
Gj.sn. Hjertefrekvens 112 BPM 113 BPM
Fitness Gaming
Totalt antall kalorier 65 CAL 73 CAL
Gj.sn. Hjertefrekvens 95 BPM 91 BPM
Mindful Cooldown
Totalt antall kalorier 36 CAL 28 CAL
Gj.sn. Hjertefrekvens 72 BPM 78 BPM

Da jeg sammenlignet tallene for begge klokkene med treningsutstyr som tredemøller og spin-sykler (inkludert forskjellige modeller på forskjellige hoteller på reise, og selv når jeg la inn kroppsstatistikken min i utstyret for å gjøre det mer nøyaktig), så det ut til at Series 9 data er nærmere de sanne tallene. Det fikk meg til å stille spørsmål ved om eldre Apple Watch-modeller (utilsiktet) blåser opp kaloriforbrennende data. Poenget er at min to-måneders test ga meg mer tillit til dataene fra Series 9 — akkurat som jeg også hadde mer tillit til Series 9 for ikke å miste pulsen under treningsøkter og bedre bruke AI til å starte treningsøkter når jeg glemte det. 

Lysere skjerm for utendørs bruk— Årets Apple Watch Series 9-skjerm har økt sin maksimale lysstyrke fra 1000 nits til 2000 nits. Dette samsvarer med lysstyrken til fjorårets Apple Watch Ultra (mens Ultra 2 har økt til 3000 nits i år). Dette gjør Apple Watch enda bedre å bruke i fullt sollys, spesielt for utendørsaktiviteter som løping, turgåing, fotturer, sykling og sport. Samtidig kan skjermen nå også dimmes ned til 1 nit slik at alltid-på-skjermen trekker mindre strøm. 

Apple Watch Series 9 i fullt sollys

Apple Watch Series 9 er nå bedre å bruke i fullt sollys takket være oppgraderingen til en skjerm med 2000 nits topplysstyrke.

Jason Hiner/ZDNET

Ekte heldags batterilevetid — Den største overraskelsen til Apple Watch Series 9 er det faktum at batterilevetiden har forbedret seg betydelig, selv om den har en lysere skjerm og en ny, kraftigere prosessor. Apple vurderte Series 9 til å ha samme batterilevetid som Series 8 — 18 timer (og 36 timer i lavstrømmodus). 

Men i mine tester i den virkelige verden fant jeg ut at Series 9 faktisk er ganske mye bedre. Jeg hadde dager hvor klokken ville ha 60 % batteri igjen på slutten av dagen, selv mens den alltid-på-skjermen var slått på og brukte klokken til å spore flere treningsøkter. Fjorårets serie 8 ville typisk ha 30-40 % batteri igjen på slutten av en lignende dag. Jeg kalkulerer gevinstene med batterilevetiden til effektiviteten til den nye S9 SiP og muligheten til alltid-på-skjermen til nå å falle helt ned til 1 nit lysstyrke. 

Disse økningene i batterilevetiden gjør det også lettere å bruke Apple Watch Series 9 om natten for søvnsporing fordi du ganske enkelt kan sette den på laderen i 30-40 minutter på slutten av dagen og deretter sette den på igjen før du går til sove. 

Ny dobbelttrykksbevegelse— Den mer avanserte S9-prosessoren i Apple Watch Series 9 har også aktivert en ny dobbelttrykksbevegelse som gjør at du lettere kan betjene klokken med én hånd. For eksempel, hvis du har en innkommende telefonsamtale og hendene er fulle og du vil svare med klokken, kan du løfte håndleddet og dobbelttrykke tommelen og pekefingeren sammen. 

< p>Bevegelsen er fortsatt begrenset til å aktivere den mest fremtredende handlingen til appen du har åpen, men den vil forhindre at du trenger å bruke nesen til å trykke på skjermen når hendene er fulle – som mange av oss har tydd til i årevis. Dette minner også om den nye tommel-og-pekefinger-bevegelsen i det kommende Apple Vision Pro-hodesettet. Så det føles som om dette bare er begynnelsen, og kanskje til og med varsler en fremtid der Apple Watch og Vision Pro kan fungere sammen. 

Dobbelttrykkbevegelse på Apple Watch Series 9

Dobbelttrykk på Apple Watch Series 9.

Jason Hiner/ZDNET

Hva jeg vil se i neste Apple Watch 

Bedre stresssporing ved hjelp av HRV— Med Apple Watch 4 begynte smartklokken å spore hjertefrekvensvariabilitet (HRV), som er en nyere helsemåling som kan brukes til å spore stressnivået ditt. I årevis har jeg brukt det til å spore stresset mitt (jeg skrev om det på CNET i 2020), og jeg synes det er bemerkelsesverdig nøyaktig. Du må imidlertid bruke tredjepartsapper som HRV Tracker, Stress Monitor eller Welltory for å bruke det på Apple Watch. 

I mellomtiden sporer andre enheter som Samsungs smartklokker HRV og gjør avlesningene direkte til en stressscore. Du kan utløse en HRV-lesing automatisk på Apple Watch ved å gjøre en "Pust" økt i Mindfulness-appen, men Apple kan gjøre det mye bedre ved å lage en egen app for stress eller mental helse på Apple Watch. Dette passer perfekt med den nye stemningssporingsfunksjonen i WatchOS 10. 

Blodtrykksensor— Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en av de mest udiagnostiserte sykdommene på planeten og en av de vanskeligste å håndtere fordi det er så vanskelig å spore med en standard blodtrykksmansjett. Og resultatet er at mange mennesker ender opp med høy risiko for hjertesykdom, hjerneslag og andre svekkende plager. I årevis har teknologiselskaper jobbet med måter å bruke mobilteknologi for å måle blodtrykk. Det inkluderer å legge en finger over kameraet på smarttelefonen din sammen med en app og programvarealgoritmer, slik jeg dekket på CES 2019. 

Men et enda bedre alternativ ville være å ha en smartklokke som f.eks. Apple Watch overvåker passivt blodtrykksmønstre og trender, i tillegg til å sende tidlige varsler når det er faretegn. Apple har angivelig jobbet med å bringe blodtrykksmåling til klokken sin i årevis. La oss håpe at ventetiden nesten er over. 

Blodsukkersensor — Apple har også angivelig jobbet med å integrere en blodsukkersensor, noe som er enda vanskeligere enn å integrere en blodtrykkssensor siden dagens blodsukkermålinger involverer å ta blod. Først og fremst vil dette hjelpe mennesker med diabetes (over en halv million globalt) til å håndtere denne komplekse tilstanden uten å måtte stikke fingeren etter blod så mange ganger om dagen. 

Selv om du ikke har diabetes, kan overvåking av blodsukker også ha fordeler for å administrere helsen din på andre måter ved å tilby innsikt i kosthold/ernæring, energinivåer og når du skal planlegge medisiner, måltider og treningsøkter. Når det er sagt, kan vi fortsatt være år unna Apple og andre selskaper som bringer ikke-invasiv blodsukkermåling til bærbare enheter som Apple Watch – men det vil være et stort gjennombrudd når det skjer.

Apple Watch Series 9 med ny Snoopy-urskive og Nomad-bånd

Apple Watch Series 9 med den nye Snoopy-urskiven og Nomad's 2023 Limited Edition Sport Band.

Jason Hiner/ZDNET

Siste tanke 

På grunn av generasjonsteknologispranget med Serie 9, jeg vil anbefale å kjøpe denne modellen i år i stedet for Apple Watch SE eller de tidligere Series 8 eller Series 7-modellene som du fortsatt kan kjøpe — siden Series 9-teknologien vil forbli oppdatert lenger og sannsynligvis vil dra nytte av fremtidige programvareoppgraderinger lenger. De mer sensitive og nøyaktige helsesporingssensorene gjør at tidligere Apple-klokker føles utdaterte til sammenligning. 

Alternativer å vurdere 

Se på AmazonView på AmazonView på Amazon