Google begynner å vise AI-genererte oversikter over søkeresultater for noen brukere

0
9
google-ai-summaries Skjermbilde av Artie Beaty/ZDNET

Hvis du bruker Google Søk, vil du kanskje legge merke til at resultatene dine ser litt annerledes ut. I stedet for en liste med koblinger for å svare på spørsmålet ditt, kan det hende du får et AI-drevet svar i stedet.

I fjor begynte brukere som valgte Google Labs å se AI-oversikter for noen søkeresultater. Relevante lenker var fortsatt oppført, men et AI-generert sammendrag dukket opp over dem. Nå begynner denne funksjonen å rulle ut til brukere som ikke er registrert i Google Labs.

Også: Googles AI-drevne søk utvider funksjonene og tilgjengeligheten

< p>I følge en rapport fra Search Engine Land har Google begynt å teste funksjonen "på en liten prosentandel av søketrafikken i USA" Google inkluderer AI-sammendrag for søk som selskapet har høy tillit til kvaliteten og verdien av det genererte svaret, og for søk der det genererte svaret er en bedre respons enn tradisjonelle lenker.

Målet, ifølge Google, er å få tilbakemeldinger fra brukere i den virkelige verden som ikke har valgt å motta disse sammendragene, i forkant av en potensiell bredere utrulling.

Denne utrullingen gir umiddelbart bekymring for nøyaktigheten. Det er verdt å merke seg at oversiktene ikke ser ut til å være virkelig AI-generert. I stedet er de mer en AI-omformulering av tekst fra kildesider. Ved å klikke på en lenke kommer du direkte til den kilden hvis du vil lese mer.

Dette betyr at du ikke bør forvente svar for noe som ikke har en kilde. Det betyr også at du ikke bare kan be AI om å forenkle eller omformulere resultatene dine.

Også: 5 grunner til å registrere deg for Google Labs og hvordan du gjør det

For nettsteder betyr dette at ikke bare organiske søkeresultater blir presset lenger ned, det kan hende at brukere nå ikke engang trenger å klikke seg videre til kilden. Det er imidlertid mulig at nettstedene Google bruker til å lage sine AI-sammendrag kan se en økning i trafikk fra brukere som ønsker å vite mer.

Hvis du ikke ser denne funksjonen ennå, kan du fortsatt bli med i Google Labs for å teste det ut.