Oura Ring 3 anmeldelse: Fortsatt den beste smarte ringen i 2024 (for nå)

0
15
oura-ring-1.jpg

Oura Ring (3rd Gen)

4/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

ProsInnsiktsfulle beregninger som fremmer en sunnere livsstil Lett design selv med alle de innebygde sensorene Vanntetting gir trygghet Undeler< /strong> Kan være mer holdbar. Passformen er ikke perfekt, selv med dimensjoneringssettet Vennligst gi oss et bedre nettgrensesnitt, Oura $299 på Oura Ring$499 på Oura Ring$549 på Oura Ring flere kjøpsvalg

På overflaten ser Oura Ring 3 ut som et vanlig tilbehør. Men det er subtiliteten som gjør den til en av de mer teknologiske gadgetene som er tilgjengelige i dag, og pakker inn sensorer for puls- og blodoksygenovervåking og mer i en kjent, liten formfaktor. Ringen er så lett og lite iøynefallende at det er vanskelig å forestille seg hvor mange ting den sporer. 

Jeg har skrevet om smarte ringer før, og etter all forskning kan jeg ikke stoppe tenker på Oura.

Smarte ringer er endelig på vei inn på mainstream-markedet, og de siste to årene har vi sett en tilstrømning av nye produkter fra Movanos Evie Ring, RingConns Smart Ring og Amazfit Helio Ring. Alle er solide produkter i sine egne rettigheter, men Oura Ring 3 holder fortsatt sin plass på toppen.

Når du legger deg, jobber Oura-ringen på det hardeste, og sporer oksygennivået i blodet, hjertefrekvensen, temperaturen og andre beregninger gjennom natten. Når du våkner om morgenen, åpner du bare appen for å se alle disse dataene presentert med innsiktsfulle diagrammer. Hvis du følger trenings-, helse- eller teknologitrender generelt, er du kanskje allerede klar over alt som er nevnt ovenfor.

Også: De beste smartringene vi så på CES 2024

Det er derfor denne anmeldelsen er annerledes. Det er ikke sponset av Oura, og selskapet ga meg heller ikke en testenhet. I stedet vil jeg fokusere på Oura Ring 3-opplevelsen som en faktisk kunde, en som forblir investert i produktet år etter utgivelsen. (Bedre sent enn aldri, ikke sant?) Hvis du vurderer wearable i 2024, og lurer på om det ville være en god investering, er denne anbefalingen for deg.

Spesifikasjoner

Materiale

Titan med PVD-belegg

< p>Vekt

4-6 gram avhengig av materialer

Størrelse

6-13

Sensorer 3-akset akselerometer, pulsmåler, relativ Sp02 sensor, EKG-sensor, EDA-sensor

Holdbarhet

Vanntett opptil 100 meter (mer enn 328 fot)

Priser

Fra $299

Pakken inkluderer

Størrelsesspesifikk lader og USB -C-kabel

Hva er Oura Ring 3s mest bemerkelsesverdige funksjoner?

Enten du krysshandler mellom Oura og andre smarte ringer eller med andre wearables, er dette de viktigste nye funksjonene du bør vurdere – sammen med min erfaring med hver enkelt.

1. Blodoksygen (Sp02) og pulsmåling på trening

The Oura Ring 3 lader.

Oura Ring 3 kommer med en størrelsesspesifikk lader.

Sherin Shibu/ZDNET

Oura lanserte først funksjonene for blodoksygenovervåking og hjertefrekvenssporing tilbake i henholdsvis mai og juli 2022, og de har vært avgjørende for Oura Ring 3-opplevelsen siden den gang. Med de oppdaterte sensorene kan ringen oppdage total oksygenmetning i blodet og variasjon i metningsnivåer mens du sover, slik at den kan gi deg mer nøyaktige beregninger morgenene etter. Den kan også fortelle om det er noen mulige forstyrrelser eller variasjoner i pusten din om natten takket være oksygenregistreringen i blodet. 

Også: Oura Ring-brukere kan nå synkronisere data med Strava – her er hvordan du slår det på

Oura Ring 3's Workout-puls (WHR) utnytter sine nye grønne LED-er for å registrere pulsen din mens du trener, og bidrar til en komplett 24-timers pulsgraf som setter sammen Live Heart Rate og Hvilepuls med WHR. Du bør huske på at posisjonstjenestene på telefonen må være på for at WHR skal slå inn, og telefonen bør være med deg gjennom hele treningen for å registrere rute og distanse, for eksempel for en løpetur. < /p>

Allikevel elsker jeg fleksibiliteten til Oura-ringen for de som ikke ønsker å være festet til en skjerm hele tiden, eller til en bærbar som surrer med konstante varsler og distraksjoner. < /p>

2. Møt Sleep Staging Beta

oura-ring-sleep

Her er en sammenligning mellom en pro-grade polysomnografi (øverst) og Oura Rings søvninnstilling ( bunn). Ganske nøyaktig, ikke sant?

Oura

Jeg vet ikke med deg, men jeg kan ikke sove med en klokke eller annen enhet laget av tyngre materialer på håndleddet. Det er derfor jeg setter pris på Oura Rings titanfinish, som er både lett og pustende. Enda viktigere, søvnpoengsummen jeg får på appen hver morgen er en overraskende detaljert indikator på hvor godt jeg har sovet, og det er mye takket være ringens siste oppdateringsfunksjon: Sleep Staging. 

En stund nå har Ouras søvnsporing vært presis nok til å spore både tiden din i sengen og hvor lenge du faktisk sover. Sent i fjor la selskapet til funksjonaliteten sin med Sleep Staging. Funksjonen er teknisk sett fortsatt i beta, men er i hovedsak en forbedret sporingsalgoritme for å gi mer presise beregninger på hvor lenge en Oura-bruker sover eller er våken. Det er ikke noe mer du trenger å gjøre; bare hold ringen på om natten og la den kjøre tallene.

Også: En annen stor telefonprodusent blir offisielt med i smartring-racet, og det er ikke Apple

Det mest spennende med Sleep Staging er "nøyaktigheten i søvnlaben" som Oura touter. Bare se på diagrammet ovenfor for å se hvordan Sleep Staging er nesten like nøyaktig som profesjonell polysomnografi. Dette er et skritt i riktig retning, siden Oura er den desidert letteste å ha på seg for en god natts søvn. Det er derfor alt Oura gjør for å øke følsomheten til søvnsporingen gjør dens største tiltrekningskraft enda mer fristende.  

3. Å leve med en abonnementsmodell

oura-ring-hantel

Nei, Oura-ringen brukes ikke bare under søvn.

Sherin Shibu/ZDNET

Abonnementsgebyret på $5,99/måned er en omstridt funksjon som Oura rullet ut med sine tredjegenerasjonsringer. Ingen liker å betale mer enn det de i utgangspunktet gjorde for maskinvare, så jeg prøver å se abonnementet så positivt som mulig. For eksempel koster $6-avgiften mindre enn strømmetjenesten og treningsmedlemskapene mine, men jeg bruker innsikten fra ringen mer enn jeg bruker en av disse to. Ringen har også en merkbar effekt. Jeg sjekker søvnresultatene mine hver morgen, og aktivitets- og restitusjonspoengene mine har endret måten jeg spiser, sover og samhandler med omgivelsene på. 

Gjennomgang: < /strong>Beklager, Oura og Samsung: Apple Ring angivelig “nærende”

Oura-appen kommer også med et bibliotek med guidede meditasjoner som er skreddersydd for spesifikke mål, som søvn og avslapning. Et medlemskap i en meditasjonsapp kan koste mer per måned enn et abonnement på Oura, og det inkluderer selvfølgelig ikke sporingsfordelene. Fra min erfaring er Ouras meditasjoner nyttige, og jeg liker at de kommer i varierende lengde. Siden alt er på ett sted, er det mer sannsynlig at en bruker ser sammenhengen mellom å meditere og deres generelle følelse av velvære.

Hva jeg ønsker å se i neste modell 

Før du setter en Oura-ring på den, bør du vite at ringen har sine ulemper. Her er noen tips som forringer den generelle opplevelsen av ringen, og som du bør vurdere når du kjøper en.

1. Passformen kan være mer konsistent

sizing-kit-oura

Det gratis dimensjoneringssettet er et must, men bruk av det resulterte ikke i en perfekt passform.

Sherin Shibu/ZDNET

Oura inkluderer et gratis størrelsessett før den sender deg selve ringen, noe som er flott. Etter å ha brukt testringen i den best passende størrelsen i en dag eller to, sendt inn den nøyaktige størrelsen på nettet og mottatt det endelige produktet dager senere, la jeg merke til at den offisielle ikke passet på samme måte som testeren gjorde det.

Kanskje det var fordi jeg kjøpte Heritage-modellen i stedet for Horizon — alle testringene så ut som Horizon; Heritage-ringen jeg valgte hadde en flat topp — men kanskje Oura burde ha et sett med testere støpt til andre modeller også da. 

Også: De beste smartklokkene du kan kjøpe: Eksperttestet

Ringen som kom falt ikke av fingeren min eller noe, men da jeg tok tak i styret på en sykkel i spinnklasse f.eks. , det var et tydelig gap mellom fingeren og ringen. Det fikk meg til tider til å stille spørsmål ved nøyaktigheten av sporingen, selv om jeg ikke la merke til noen hikke i appens datarapportering.

På den lyse siden er jeg glad at ringen ikke var for stram. Jeg omtaler spøkefullt dette lille gapet som svetteventilasjonsgapet mitt. Kanskje hvis Oura introduserte halve størrelser, ville dette problemet forsvinne?

2. Et bedre nettgrensesnitt for analyse

Oura på nettet

Oura's nettgrensesnitt kan forbedres.

Sherin Shibu/ZDNET

Ouras mobilapp er omfattende. Grensesnittet er behagelig, mørkeblått, og det viser søvn-, aktivitets- og generell beredskapspoeng sammen med faktorene som gikk med til å kompilere disse poengene. Du får meditasjoner på appen også. Den samme bredden av funksjoner er imidlertid ikke synlig på Ouras nettgrensesnitt. Skjermbildet ovenfor er et eksempel på hvordan nettstedet ser ut som viser de samme beregningene som du har tilgang til i appen. Ikke la tallene lure deg; den er ikke like detaljert som mobilversjonen.

Også: De beste Android-smartklokkene du kan kjøpe: Eksperttestet

I fremtiden vil jeg gjerne se at nettversjonen lar brukere utvide og isolere spesifikke beregninger. For eksempel å kunne isolere pulsen eller oksygenmetningen i blodet natt etter natt og eksportere den for din egen analyse. Studenter eller fagfolk som ønsker å utforske sammenhengen mellom søvn og livskvalitet eller søvn og psykiske lidelser, kan også bedre samle data for forskning. Jeg sier ikke at nettgrensesnittet er dårlig. Det kunne bare vært bedre.

3. Holdbarhet bør ikke glemmes

oura-ring-deadlift Sherin Shibu/ZDNET

Liker du å løfte vekter eller lage mat? Det kan være lurt å ta av deg Oura mens du gjør en av de to. Oura sier at du kan vaske ringen hvis den blir skitten, og jeg er sikker på at det går bra hvis jeg holder den på og planter om planter med hansker på, men jeg beskytter fortsatt ringen min så tidlig, og jeg ønsker ikke å klø den. For hvor lite teknologien er, er holdbarhet naturlig nok en av mine primære bekymringer. 

Det ville vært nyttig om ringen hadde et ripebelegg eller om Oura eksperimenterer med forskjellige materialer for å sikre maksimal holdbarhet. På den måten ville jeg ikke måtte målrettet fjerne det hver gang jeg gjør noe som potensielt kan skade det, og risikere å miste det ved å glemme at jeg satte ned den lille tingen i utgangspunktet.

Kjøp Oura-ringen

Kjøp Oura Ring

$299 hos Oura Ring

ZDNETs kjøpsråd  

Så, er Oura Ring 3 fortsatt verdt det i 2023? Absolutt. Appbrukeropplevelsen er intuitiv, ringen er lett og behagelig å ha på seg, og den har effektivt oppdelt søvn- og velværedataene mine for praktisk innsikt. 

Ringen skinner der andre wearables vakler. For eksempel har faren min en Apple Watch, og den surrer konstant av varsler. Han kan heller ikke bruke den for å sove; Klokkebåndet er ikke så pustende og det er ubehagelig å ha det på hele natten. Med Oura-ringen kan du gå gjennom dagen uten å ha på deg noe som vil distrahere deg, og du kan åpne appen når som helst for å se hvordan du utvikler deg mot velværemålene dine. 

Alternativer å vurdere 

Se på EvieringView på AmazonView på Amazon